Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις με αφορμή ιστορικές επετείους

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη:

-- Στις 8.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ και η ΟΒ Μεσολογγίου της ΚΝΕ παρουσιάζουν τον θεατρικό μονόλογο «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου. Τον μονόλογο παίζει η Σταματίνα Πιτσούλια και τη μουσική επιμέλεια έχει η Ελενα Γκάτση. Από τις 7.30 μ.μ., θα υπάρχει στον χώρο μικρή έκθεση αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ και τη δράση της στην Αιτωλοακαρνανία.

-- Στις 6 μ.μ., εκδήλωση στην αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» στον Χορτιάτη με θέμα «80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ» και ομιλήτρια την Σταυρούλα Τσιολάκη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και οι ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για το 1821.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Κώστα Σκολαρίκο, υπεύθυνο του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα: «Γιάννενα 1821: Πώς ήταν και γιατί ήταν "πρώτα στ' άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα". Αναζητώντας τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ