Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θα πέσει στο κενό κάθε απόπειρα δίωξης για τον περσινό γιορτασμό του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση με αφορμή την κλήση σε δίκη συνδικαλιστή που συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 17/11/2020

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κλήτευση σε δίκη, στις 22 Φλεβάρη 2022, του συντρόφου Λάμπρου Χατζάρα, μέλους της ΤΕ Βιομηχανίας και εκλεγμένου συνδικαλιστή στον κλάδο του Μετάλλου. Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Ο σύντροφός μας, όπως χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, συμμετείχε στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου του 2020 που έσπασε στην πράξη την προκλητική απαγόρευση που είχε θελήσει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η συγκέντρωση αυτή έστειλε το μήνυμα της οργανωμένης απειθαρχίας και έδωσε ανάταση στον λαό. Ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που από τη μία απαγόρευε τις συγκεντρώσεις με πρόσχημα "τη μη διασπορά του κορονοϊού", ενώ από την άλλη δεν έκανε τίποτα για την ουσία του προβλήματος, είχε και έχει αφήσει τον λαό απροστάτευτο, το ΕΣΥ αθωράκιστο, τους χώρους δουλειάς, τα μέσα συγκοινωνίας, τα σχολεία στο έλεος της πανδημίας.

Η συγκέντρωση χτυπήθηκε από την αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης. Επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ, τα χημικά, οι "αύρες". Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπεφταν με τα μηχανάκια πάνω στους διαδηλωτές, ενώ οι συλλήψεις γινόντουσαν στο σωρό. Η στάση των διαδηλωτών ήταν αποφασιστική και ψύχραιμη, όπως έχει ήδη καταγραφεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης και άλλες πηγές.

Οι κατηγορίες ενάντια στον σύντροφό μας, για "πρόκληση σωματικής βλάβης" προς κάποιον αστυνομικό (!!!), θα μπορούσαν να θεωρηθούν απλές φαντασιοπληξίες αν δεν αφορούσαν και τη φανερή επιδίωξη να εκφοβίσουν τον λαό, να υπάρξει "σιγή ασυρμάτου" απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, να ενοχοποιήσουν όποιον αγωνίζεται, σηκώνει το κεφάλι του.

Δεν θα τους περάσει! Οι ψευδείς "κατηγορίες" θα πέσουν στο κενό. Το ΚΚΕ καλεί τους εργατικούς και υπόλοιπους λαϊκούς μαζικούς φορείς της Αττικής να εκφράσουν την καταδίκη αυτής της μεθόδευσης, την κλιμάκωση της καταστολής. Να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των λαϊκών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ