Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΑ
Τάγματα εφόδου σε νέα εκδοχή προπηλάκισαν διευθυντή σχολείου

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Σαν σύγχρονα τάγματα εφόδου φαίνεται πως λειτουργούν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», προκειμένου να επιβάλουν τις φασιστικές αντιλήψεις, τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν πίσω από την άρνηση της μάσκας και των εμβολίων.

Το πρωί της Παρασκευής, μια τέτοια ολιγομελής ομάδα εισέβαλε στο Γυμνάσιο του Αιγινίου στην Πιερία, «συνέλαβε» τον διευθυντή και τον οδήγησε δεμένο πισθάγκωνα με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας - Κολινδρού.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7.30 το πρωί, μπροστά στα έκπληκτα μάτια μαθητών και εκπαιδευτικών που εκείνη την ώρα έφταναν στο σχολείο. Τα συγκεκριμένα άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, τον προπηλάκισαν και αφού τον αποκάλεσαν προδότη, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο, για να τον παραδώσουν λίγα λεπτά αργότερα στο ΑΤ της περιοχής.

Ο διευθυντής μεταφέρθηκε με εκδορές και σε κατάσταση σοκ στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Για το περιστατικό έγιναν 11 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ομάδα εδώ και καιρό προκαλεί προβλήματα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της περιοχής με απειλές και προπηλακισμούς εναντίον των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, οι διευθυντές των δύο σχολείων στις 24 Νοέμβρη παρέλαβαν μέσω δικαστικού επιμελητή ένα έγγραφο που σημείωνε πως τα σχολεία επιτάσσονται στο όνομα των «αυτοχθόνων Ελλήνων».

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Για νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου κάνει λόγο η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης, που με τη στάση της ενισχύει αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν βολικό «αντίπαλο».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει αναλυτικά: «Η επίθεση στον διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαιη και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου.

Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στη συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή οι φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κ.λπ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με τη στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις, που αποτελούν βολικό "αντίπαλο", ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε τον λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση, και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ