ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάη 2001
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός της Αθήνας απαντάει με συλλαλητήριο στο νέο «τρομονόμο»

Αύριο, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος

Τη δική του απάντηση δίνει αύριο ο λαός της Αθήνας στα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό των δημοκρατικών του δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, με τη συμμετοχή στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο «τρομονόμο». Στο αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης, με τα «τρομονομοθετήματα» και την υποταγή της στους ΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους εταίρους, ο ελληνικός λαός αντιτάσσει την πάλη του για να διατηρήσει αυτά που κατακτήθηκαν με θυσίες και πολύχρονους αγώνες.

Είναι ένας αγώνας, που αφορά όλους εκείνους τους Ελληνες που αντιστέκονται και αμφισβητούν τη «νέα τάξη πραγμάτων», θέλουν να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο με δημοκρατικά δικαιώματα και δε δέχονται την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων.

Σ' αυτόν τον αγώνα βρίσκεται και η μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής - νομικής κοινότητας, που καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το «τρομονομοθέτημα» Σταθόπουλου και αποκάλυψε το επικίνδυνο προσωπείο του νέου «τρομονόμου».

Αύριο, λοιπόν, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7.00 μ.μ., οι Αθηναίοι θα ζητήσουν να μην ψηφιστεί ο «τρομονόμος» από τη Βουλή και θα δηλώσουν ότι θα καταστήσουν ανενεργό αυτό το νομοθέτημα. Θα είναι ένα βροντερό μήνυμα προς την κυβέρνηση Σημίτη, που με τις «πλάτες» της ΝΔ στοχεύει να χτυπήσει τις φωνές εκείνες που αντιστέκονται, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Χτες και οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση ενάντια στον «τρομονόμο», ενώ σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει η Πάτρα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Εκκληση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, με χτεσινή έκκλησή του, καλεί τις συνδικαλιστικές, τις κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις και το λαό της Αθήνας να πάρουν μαχητικά μέρος στο συλλαλητήριο «ως απαρχή μετωπικών αγώνων για απόκρουση του αυταρχισμού και για διεύρυνση των δημοκρατικών λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και όλος ο λαός καταδικάζει έμπρακτα τον "τρομονόμο", που σε λίγες μέρες η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει στη Βουλή. Το σχέδιο του κυβερνητικού "τρομονόμου" είναι η άλλη αποκρουστική όψη και το αναγκαίο συμπλήρωμα της γενικότερης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής».

Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Μ' αυτό το νομοθέτημα δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να "βαφτίζει" τρομοκράτες τις οργανώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, να προωθεί και να προάγει το χαφιεδισμό, την προβοκάτσια και την τρομοκρατία, σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Ετσι, επιδιώκεται η θωράκιση των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών του κεφαλαίου από τον "εχθρό" λαό.

Η εργατική τάξη, που είναι εκείνη που βάλλεται πρώτη και καίρια με τέτοιους ακραίους αυταρχικούς νόμους, δε θα επιτρέψει να απεμποληθούν και να καταλυθούν βασικά λαϊκά δημοκρατικά της δικαιώματα».

Αγωνιστικό «παρών» από τους εργαζόμενους στην ένδυση

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργ/νων Κλωστ/γίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους των Κλάδων να συμμετέχουν μαζικά αύριο ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΗ 2001 στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και Αλληλεγγύη στην πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση ενάντια στον «τρομονόμο» και στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

«Πιστεύουμε», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του Συνδικάτου, «ότι η ενεργητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, της νεολαίας στη συγκέντρωση της Πέμπτης, αλλά και η συνεχής αγωνιστική επαγρύπνηση πρέπει να είναι "το φουσκωμένο ποτάμι της οργής του Λαού" (όπως έγινε πρόσφατα και στις δύο τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις), που θα παρασύρει στο πέρασμά του κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θα επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση σαν συνέχεια και στήριξη της αντιλαϊκής αντιασφαλιστικής πολιτικής της».

Συμπαρατάσσονται οι βιοτέχνες

Στο αυριανό συλλαλητήριο θα παρευρίσκονται και οι βιοτέχνες. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών (ΟΒΣΑ), σε ανακοίνωσή της, καλεί τους ΕΒΕ να αντιδράσουν. «Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ, χρησιμοποιούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σαν όχημα για να επιβάλουν τη νέα τάξη πραγμάτων, νομιμοποιώντας έτσι επεμβάσεις και πιέσεις σε βάρος κυβερνήσεων, λαών, κινημάτων, πολιτών, που με τη δραστηριότητά τους αντιστέκονται, αντιπαλεύουν, αμφισβητούν τη νέα τάξη, την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων και συρρίκνωση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Κ. ΠΑΟΥΕΛ
Σαν φίλοι από παλιά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χρειάστηκε μόλις σαράντα λεπτά της ώρας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κ. Πάουελ, για να «κερδίσει» τον Ελληνα ομόλογό του. Ο Γ. Παπανδρέου, μετά την πρώτη επίσημη επαφή, προφανώς «ξετρελαμένος» από τον αντικαταστάτη της Μαντλίν Ολμπράιτ, μίλησε για «απόδειξη των στενών σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ».

«Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, ήταν πολύ ουσιαστικές και δείχνουν ότι υπάρχει ταύτιση αντιλήψεων για μια σειρά από θέματα που αφορούν την περιοχή μας, αλλά και την ευρύτερη συνεργασία της ΕΕ με τις ΗΠΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα Βαλκάνια, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τον ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας για την προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή με βάση τις αρχές του σεβασμού των συνόρων και του σεβασμού των μειονοτικών δικαιωμάτων στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα επιμέρους προβλήματα στη Γιουγκοσλαβία, το Κόσσοβο, τη δράση των εξτρεμιστικών ομάδων στην ΠΓΔΜ, καθώς επίσης και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη με ή χωρίς προηγούμενη λύση του κυπριακού προβλήματος. Ολοι ευχόμαστε να υπάρξει λύση πριν από την ένταξη, αλλά αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την προσχώρηση της Κύπρου στην ΕΕ. Η σταθερή εμμονή στις αποφάσεις του Ελσίνκι είναι η βασική αντίληψη που διέπει την πολιτική όλων μας», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, επίσης, ότι ένα μεγάλο μέρος των συνομιλιών αφορούσε στις προοπτικές που έχει η Τουρκία να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές δομές. Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, οι ΗΠΑ σημειώνουν την πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ ο ίδιος επισήμανε, στις συζητήσεις που είχε, ότι χρειάζεται να γίνουν ανοίγματα και ουσιαστικές αλλαγές για την περαιτέρω βελτίωσή τους. «Εχουμε ζητήσει», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, «τη συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια για υιοθέτηση από την Τουρκία των ευρωπαϊκών αρχών που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη σταθερότητα της χώρας και έχουν ιδιαίτερη σημασία και για την πρόοδο της τουρκικής κοινωνίας».

Με την Κοντολίζα Ράις

Στα Βαλκάνια επικεντρώθηκε η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τη σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις. Ο Γ. Παπανδρέου εξήγησε ότι για να καταστεί δυνατή η σταδιακή αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή, την οποία επιθυμεί η κυβέρνηση Μπους, θα πρέπει πρώτα να αναπτυχθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και να ενισχυθούν οικονομικά οι βαλκανικές χώρες. Στην εξέλιξη αυτή η Ελλάδα εμφανίστηκε πρόθυμη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην αποτροπή περαιτέρω διαμελισμού των βαλκανικών κρατών, ενώ συζητήθηκε η ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε αλλαγής συνόρων στην περιοχή.

Με τον αρχηγό της CIA

Ωριαία συνάντηση με τον αρχηγό της CIA, Τζορτζ Τένετ, είχε ο Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν επιχειρησιακού χαρακτήρα θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για τα οποία θα ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο υπουργό, Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Η αμερικανική πλευρά αναγνώρισε την αυξημένη πολιτική βούληση που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση και συζητήθηκε σε βάθος η προετοιμασία για την κατοχύρωση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της διεθνούς συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ της Ελλάδας και επτά άλλων χωρών - ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστραλία.

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας (Νο 2 του Πενταγώνου), Πολ Γούλφοβιτς, ενώ συναντήθηκε ήδη με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, γερουσιαστές Τρεντ Λοτ και Τομ Ντασλ, αντίστοιχα, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, τους ομογενείς γερουσιαστές Πολ Σαρμπάνη και Ολυμπία Σνόου και τους βουλευτές Μπεν Γκίλμαν και Τομ Λάντος. Αργά το βράδυ (ξημερώματα, ώρα Ελλάδας) θα μιλούσε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και στη συνέχεια θα παρακαθόταν σε δείπνο που παρέθετε προς τιμήν του η ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ.

Ικανοποιημένη είναι η ελληνική κυβέρνηση από τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας και πρόσθεσε ότι «σε πολλούς τομείς, όπως για τα Βαλκάνια, διαπιστώθηκε ταυτόσημη πολιτική των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενώ όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα είναι φανερό ότι έχουμε κερδίσει έδαφος».

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Nα κορυφώσουμε τις προσπάθειές μας
  • Πλήρης αποκάλυψη των προθέσεων της κυβέρνησης από καθηγητές του Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενάντια στον «τρομονόμο», στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Νέες υπογραφές καθηγητών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κάτω από τη διακήρυξη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στον «τρομονόμο»

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Χρειάζεται να κορυφωθούν οι προσπάθειές μας. Ο "τρομονόμος" δεν πρέπει να ψηφιστεί, αλλά κι αν αυτό συμβεί, το λαϊκό κίνημα με την πάλη του έχει τη δυνατότητα να τον καταστήσει ανενεργό». Αυτά τόνισε ο δικηγόρος Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, ανοίγοντας χτες την εκδήλωση που πραγματοποίησε η τελευταία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών», είπε ο Δ. Καλτσώνης, «δείχνουν ότι το θέμα του αυταρχισμού είναι επίκαιρο. Τα κρούσματα βάναυσης μεταχείρισης εργαζομένων, όπως το ξεγύμνωμα με πρόσχημα το σωματικό έλεγχο, η αστυνομική παρεμπόδιση στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να φτάσουν στα γραφεία της Ενωσης, την ημέρα της τελευταίας πανεργατικής απεργίας, η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των φιλειρηνιστών, που διαδήλωναν στη Λάρισα κατά του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, ο ξυλοδαρμός του βουλευτή Τ. Τσιόγκα, δείχνουν τις κυβερνητικές προθέσεις». Τόνισε, δε, ότι στην κυβέρνηση δεν αρκεί ο «τρομονόμος», αλλά θα προωθήσει νομοσχέδιο για το χτύπημα των διαδηλώσεων, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό ΠΔ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την παρουσία αστυνομικών στις κλειστές συγκεντρώσεις.

Στην τοποθέτησή του ο πρύτανης του Παντείου, Γιάννης Βαβούρας, ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο διοργάνωσε τη χτεσινή συγκέντρωση γιατί αποτελεί χώρο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. «Ελπίζω να αποτύχει και η τρίτη προσπάθεια θέσπισης "τρομονόμου" στην Ελλάδα», είπε. Υπογράμμισε, ότι με τον «τρομονόμο» καταλύονται δημοκρατικοί θεσμοί για να... χτυπηθεί το έγκλημα.

«Ο "τρομονόμος" εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ισχυροποίησης της εκτελεστικής εξουσίας», είπε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Παντείου Ηλίας Νικολόπουλος. «Το πρώτο μέτρο σ' αυτή την κατεύθυνση ήταν η αναθεώρηση του Συντάγματος. Εγινε θεμελιώδες το άρθρο 28 που επιτρέπει την αναστολή συνταγματικών διατάξεων από την εκτελεστική εξουσία. Ενισχύθηκε η ισχύς των διεθνών συμβάσεων. Δηλαδή, το Κοινοτικό Δίκαιο, θα είναι ανώτερο και από το Σύνταγμα. Μειώθηκαν οι αρμοδιότητες της Βουλής, με τον κατακερματισμό της. Υποβαθμίστηκε η Ολομέλεια, περιορίστηκε η δικαστική δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας. Νοθεύτηκε το δικαστικό σύστημα με την εισαγωγή του θεσμού των λεγόμενων ανεξάρτητων διοικητικών αρχών. Ο "τρομονόμος" είναι η κατάληξη όλων αυτών. Περιορίζεται το ατομικό δικαίωμα της προσωπικής ελευθερίας. Στην κατεύθυνση αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι νόμοι, όπως το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις».

Ο Αγάπιος Παπανεοφύτου, επίκουρος καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Θράκης, αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πολιτικό σκεπτικό που οδήγησε στη θέσπιση του «τρομονόμου». Μίλησε για το «φαινόμενο» της τρομοκρατίας στη χώρα μας, «ένα πρόβλημα που δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, αφού από το 1974 μέχρι σήμερα έχουμε 24 μόλις ανθρωποκτονίες». «Αρα -συνέχισε το συλλογισμό του- ο στόχος του "τρομονόμου" δεν είναι η εξάλειψη της τρομοκρατίας, αλλά ο έλεγχος οποιασδήποτε μορφής κινημάτων σε διεθνές επίπεδο». Μάλιστα, μίλησε με ιδιαίτερες επιφυλάξεις για τον πραγματικό ρόλο της «17Ν», έκρινε ύποπτο το γεγονός πως αμέσως μετά τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου «υπήρξε συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας από την οποία κυοφορήθηκε ο συγκεκριμένος "τρομονόμος"». Αναρωτήθηκε, χαρακτηριστικά, ο Α. Παπανεοφύτου: «Μιλάμε για την "17Ν". Υπάρχει ετούτο το πράγμα ή κατασκευάστηκε για να χτυπήσει όλα αυτά τα χρόνια λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα; Και γιατί αυτοί οι άνθρωποι - οι λεγόμενοι τρομοκράτες - εμφανίζονται όταν και όπου δε χρειάζονται;». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, χαρακτήρισε το νομοθέτημα αυτό «σημείο των καιρών» και κάλεσε όλο τον ελληνικό λαό να αναρωτηθεί «πού τον οδηγεί η κυβέρνηση με τις άνωθεν εντολές που παίρνει».

Ακόμα πιο άμεσος ήταν στην τοποθέτησή του ο Ευτύχης Μπιτσάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται ο «τρομονόμος». Υπενθύμισε πως μετά την υπογραφή της Συνθήκης Σένγκεν, το μνημόνιο αστυνομικής συνεργασίας των διωκτικών αρχών Ελλάδας και ΗΠΑ (κάτι που, όπως επισήμανε ο ομιλητής, πέρασε χωρίς καν να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο), ήρθε ο «τρομονόμος». «Είναι δηλαδή η τρίτη πράξη προς την ίδια κατεύθυνση: Να χτυπηθεί ο εσωτερικός εχθρός που δεν είναι άλλος από τα λαϊκά κινήματα».

Δεν είναι τυχαίο, υπογράμμισε, πως από το κράτος πρόνοιας περνάμε στο κράτος καταστολής. «Την περίοδο - όχι μόνο σε ελληνικό, ούτε μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο - που κεκτημένα τριών αιώνων αγώνων καταργούνται, την εποχή που η οικονομική κρίση είναι καθολική και έρπουσα, έρχονται τέτοιοι νόμοι για να περιορίσουν τις λαϊκές αντιδράσεις», είπε ο Ε. Μπιτσάκης. Υπογράμμισε δε, τον κίνδυνο πως «εάν παραιτηθούμε ένας καινούριος μεσαίωνας μας περιμένει» και κάλεσε όλους τους πολίτες σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Στη χθεσινή εκδήλωσε παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αχιλ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οι καθηγητές του Παντείου Μ. Αντωνοπούλου και Μ. Κουτσούκης, καθώς και ο δικηγόρος Κ. Διάκος. Εξάλλου, την έκκληση της Επιτροπής Αγώνα κατά του «τρομονόμου», που έχει συγκροτήσει η Δημοκρατική Συσπείρωση, υπογράφουν οι καθηγητές του Παντείου Γ. Κουκουλές, Θ. Τζώνος, Γ. Τζωρτζής, Π. Γετίμης, Α. Τασσόπουλος, Λ. Δρακάκη και Α. Παπαδόπουλος.

Στον πρόεδρο της Βουλής για τα επεισόδια στη Λάρισα

Ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ο Τάκης Τσιόγκας, στέλεχος του Κόμματος και βουλευτής Λάρισας, επισκέφθηκαν χτες τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον ενημέρωσαν για τα γεγονότα της Κυριακής στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της αντιΝΑΤΟικής φιλειρηνικής εκδήλωσης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτών και του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα από τους άνδρες της ΕΛΑΣ και για τους προπηλακισμούς που υπέστη ο βουλευτής από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Σημείωσαν, ότι η αντιΝΑΤΟική πορεία ήταν προγραμματισμένη και άρα γνωστή, όπως είναι προγραμματισμένη και η φιλειρηνική συγκέντρωση της 25ης Μάη στην πλατεία Λαού της Λάρισας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν στον Απόστολο Κακλαμάνη την ανησυχία τους για την κλιμάκωση των αστυνομικών μέτρων, που εντάσσονται, όπως υπογράμμισαν, στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό αποδεικνύεται και με το νομοσχέδιο για τον «τρομονόμο» που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στη Βουλή. Στόχος είναι να χτυπηθούν στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ