ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
Σελ. /64
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδήλωση στην Πλατεία των Εθνών

Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση της Νίκαιας
Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη διαδήλωση της Νίκαιας
«Στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου αντιτάσσουμε τους παγκοσμιοποιημένους αγώνες της εργατικής τάξης». Μ' αυτό το σύνθημα εργαζόμενοι της Ευρώπης θα διαδηλώσουν την Κυριακή 17 Ιούνη, στη Γενεύη, μπροστά από το κτίριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συμβάλλοντας στην αγωνιστική αυτή πρωτοβουλία θα συμμετέχει με 700 εργαζόμενους από την Ελλάδα και Ελληνες μετανάστες από τη Γερμανία, μας λέει σχετικά ο Γ. Κρίκας που έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση της ελληνικής αποστολής. Στην προσπάθεια αυτή -σημειώνει ο συνδικαλιστής- δήλωσαν συμμετοχή εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα, από δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες. Στις 17 Ιούνη διαδηλώνουμε στην Πλατεία των Εθνών, μαζί με συναδέλφους μας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες κόντρα στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου, στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και στην τακτική των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών των επίσημων συνδικάτων της Ευρώπης και ειδικά της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).

Τη διαδήλωση οργανώνει η Ευρωπαϊκή Συντονιστική Επιτροπή Συνδικάτων και όπως σημειώνει στη διακήρυξή του -που κυκλοφόρησε σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες- το ΠΑΜΕ «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, πιστό στις διεθνιστικές αγωνιστικές παραδόσεις των ταξικών ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών δυνάμεων, αλλά και με ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές, παραμερίζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εμπρακτα παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, καλώντας τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, από κοινού, σε ενιαίο μέτωπο να διαδηλώσουμε μπροστά από το κτίριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και το ίδιο θα κάνουμε σε λίγες μέρες στη Γένοβα της Ιταλίας».

«Επιλέξαμε να γίνει η διαμαρτυρία μας, μπροστά στα γραφεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη -υπογραμμίζεται στη διακήρυξη- επειδή αυτό, χρόνο με το χρόνο, έχει ξεφύγει από τους σκοπούς της ίδρυσής του και σήμερα ουσιαστικά, νομιμοποιεί τις αντεργατικές πολιτικές και την ιδεολογία του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας σήμερα, θεσμοθετεί και αποφασίζει σύμφωνα με τις επιταγές των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας και μόνο κάποια συμβιβασμένα συνδικάτα, καλλιεργούν αυταπάτες ότι και αυτά, διαδραματίζουν ένα... ρόλο».

«Το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση -σημειώνει σε άλλο σημείο της διακήρυξης το ΠΑΜΕ- δέχεται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, τα συγκεντρωμένα πυρά του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών της. Ολοι αυτοί, στην πρόσφατη σύνοδο στη Στοκχόλμη, αποφάσισαν να μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε κερδοφόρα επιχείρηση για τους κερδοσκόπους ιδιώτες». Η παθητικότητα, η σιωπή δεν ταιριάζει στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης, γι' αυτό καλούνται όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι να διαδηλώσουν:

-- Ενάντια στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου και στη νέα τάξη πραγμάτων

-- Ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης

-- Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ

-- Για νέα δικαιώματα στον εργαζόμενο, αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες του

-- Για να διαλυθούν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ