ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Μάη 2022
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΛΑΪΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Πλατύ πολιτικό άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, χώρους εκπαίδευσης και νεολαίας, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ! Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!», πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Μέσα από τη μεγάλη αυτή πολιτική εξόρμηση στόχος είναι να συζητηθούν τα μεγάλα «γιατί» και το «τι φταίει» για τις εξελίξεις, τι μπορεί να κάνει ο λαός για να γίνει ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η πλούσια συζήτηση που συνοδεύει μια σειρά συγκεντρώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής, φανερώνει τη μεγάλη ανησυχία και τον προβληματισμό για τις εξελίξεις, όπως και τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν ο στόχος αυτός να προωθηθεί παραπέρα, το μήνυμα να φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και νέους και να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα.

Μπροστά στη νέα κρίση και στην επέκταση του πολέμου οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας

Σε μεγάλη σύσκεψη της Τομεακής Οργάνωσης Κατασκευών της ΚΟ Αττικής μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος

Μεγάλη σύσκεψη οργάνωσε η ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής στον χώρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, την Παρασκευή 13 Μάη, με θέμα «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η στάση των λαών», με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο ομιλητής στην αρχική του παρέμβαση προσδιόρισε τα στοιχεία της νέας φάσης που διερχόμαστε, λέγοντας:

«Βρισκόμαστε μπροστά στην εκδήλωση μιας νέας κρίσης στην ΕΕ χωρίς πτώση των τιμών, αλλά αντίθετα με εκτίναξη της ακρίβειας, του πληθωρισμού και ταυτόχρονα με αυξημένο κίνδυνο παράτασης και επέκτασης του πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στην υπό διαμόρφωση ευρασιατική συμμαχία Ρωσίας - Κίνας.

Δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα αυτός ο θανατηφόρος συνδυασμός για τα δικαιώματα, το εισόδημα και την ίδια τη ζωή των λαών. Ομως, αυτές οι σημαντικές εξελίξεις αυξάνουν ταυτόχρονα τη δυνατότητά μας να φωτίσουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, που ήδη μας βομβαρδίζει με ανατιμήσεις και μέτρα καταστολής και μπορεί να μας σύρει στο σφαγείο με τις πραγματικές βόμβες.

Να φωτίσουμε πόσο απατηλές ήταν και είναι οι συνεχείς υποσχέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα και στην ευημερία για όλους. Η μόνη κανονικότητα που μπορεί να προσφέρει το σημερινό σύστημα είναι αυτή που ζούμε. Οι θυσίες του λαού δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αυτό στη δική μας χώρα σημαίνει ότι πρέπει αποφασιστικά να εναντιωθούμε στην άρχουσα τάξη, που μας μπλέκει όλο και βαθύτερα στην αναμέτρηση των ιμπεριαλιστικών κέντρων για να αναβαθμίσει τη θέση της και τα κέρδη των ομίλων της. Αυτήν την ολέθρια για τον λαό κατεύθυνση στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γιατί όλα υπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων.

Πρέπει να αναμετρηθούμε άμεσα με τους στόχους και τις δεσμεύσεις της άρχουσας τάξης στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να υπάρξει ξεσηκωμός ενάντια στη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που μονιμοποιεί τις βάσεις του θανάτου. Να βάλουμε πλώρη για τη μεγάλη αναμέτρηση με τη δικτατορία του κεφαλαίου, για την αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας».

Επείγουσα ανάγκη να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις

Αμέσως μετά την ομιλία, ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Σε ερώτηση για τον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου ακόμα και με πυρηνικά όπλα, ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Υπάρχει σοβαρός λόγος για την κλιμάκωση της αναμέτρησης ανάμεσα στον ευρωατλαντικό άξονα και την υπό διαμόρφωση ευρασιατική συμμαχία. Είναι η μάχη για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, το ξαναμοίρασμα των αγορών και εδαφών με οικονομική και στρατιωτική σημασία.

Ηδη, πέρα απ' τις στρατιωτικές ενέργειες, κλιμακώνεται η διαπάλη και η προσπάθεια διαχωρισμού των δύο στρατοπέδων στο ενεργειακό, στο τεχνολογικό και στο νομισματικό επίπεδο. Τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια και, όπως επισήμανε ο Μαρξ, για 300% κέρδος δεν υπάρχει έγκλημα που το κεφάλαιο θα διστάσει να διαπράξει.

Γι' αυτόν τον λόγο τα ιμπεριαλιστικά κέντρα κατασκευάζουν και έχουν εντάξει στα σχέδιά τους και πυρηνικά όπλα μικρότερης ισχύος που μπορούν να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα συμβατικά όπλα. Μάλιστα, υπάρχει ολόκληρη συζήτηση εδώ και δεκαετίες για τις κατάλληλες αναλογίες ανάπτυξης τέτοιων όπλων, ενώ ταυτόχρονα εγκαταλείπονται και οι όποιες δεσμεύσεις και σχετικές συμφωνίες περιορισμού τους.

Ολα αυτά δείχνουν την επείγουσα σημασία να βάλει τη σφραγίδα του ο λαϊκός παράγοντας, για να φράξει τον δρόμο σ' αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση. Ολα αυτά υπογραμμίζουν ότι πρέπει άμεσα να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον δικό μας, δίκαιο, ταξικό πόλεμο».

Σε άλλο ερώτημα, που αφορούσε το πώς συνδέεται η στάση των κρατών της ΕΕ με τα κέρδη και τις τυχόν απώλειες των μεγάλων ομίλων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σημείωσε: «Καταρχάς υπάρχουν όμιλοι και κλάδοι που βλέπουν ότι οι εξελίξεις προσφέρουν ευκαιρίες για νέες κερδοφόρες επενδύσεις και ήδη αυξάνουν τα κέρδη τους.

Οι Ελληνες εφοπλιστές, που αποτελούν την πρώτη δύναμη στη διεθνή μεταφορά του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), προσδοκούν αυξημένα κέρδη απ' την απεξάρτηση της ΕΕ απ' το ρωσικό φυσικό αέριο και την αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ απ' τις ΗΠΑ.

Οι εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι έχουν επίσης υπογράψει και δρομολογήσει συμβάσεις για νέα έργα που φτάνουν τα 12 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

Ο πόλεμος προσφέρει κερδοφόρες διεξόδους σε υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λιμνάζουν σήμερα. Ηδη ο Ντράγκι προετοιμάζει ένα νέο "Σχέδιο Μάρσαλ" της ΕΕ για έργα ανοικοδόμησης στην Ουκρανία. Η ελεγχόμενη απαξίωση σημερινών υποδομών (π.χ. του αγωγού "Nord Stream II" στη Γερμανία, των λιγνιτικών σταθμών στην Ελλάδα) θα προσφέρει σε άλλους ομίλους χώρο για νέες κερδοφόρες επενδύσεις.

Ασφαλώς δεν κερδίζουν όλοι το ίδιο. Υπάρχουν αυτοί που χάνουν ή κινδυνεύουν να χάσουν απ' τις οικονομικές κυρώσεις και την κλιμάκωση του πολέμου. Γι' αυτό, για παράδειγμα, υπήρξε αντίδραση των κυβερνήσεων Ελλάδας - Κύπρου στα προτεινόμενα μέτρα της Κομισιόν για περιορισμούς στη θαλάσσια μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, που έθιγαν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ζημιές του κεφαλαίου μετακυλίονται κυρίως στις πλάτες του λαού. Για παράδειγμα, στον κλάδο των Κατασκευών η εκτίναξη των τιμών στα δομικά υλικά, στο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος, οδηγεί σε αναθεώρηση συμβάσεων των ομίλων με το κράτος, σε βάρος τελικά του λαού...

Προβλέπουμε όξυνση των αντιθέσεων στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο λόγω της αντικειμενικής απόκλισης συμφερόντων των αστικών τάξεων, παρά τη φαινομενική ομοφωνία τους απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα. Ηδη καταγράφονται οι αντιθέσεις Βρετανίας - ΕΕ για τη διαχείριση του Brexit και οι αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ για τους όρους και τον ρυθμό απεξάρτησης απ' το ρωσικό φυσικό αέριο και για τα συγκεκριμένα μέτρα των κυρώσεων. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία αυξάνουν τις πιέσεις τους στη Γερμανία σχετικά με τις ενεργειακές της επιλογές (π.χ. το μέλλον των αγωγών "Nord Stream" και "Nord Stream II").

Η νέα κρίση της ΕΕ θα οξύνει τις αντιθέσεις για τις προτεραιότητες και τη διαχείριση των κοινοτικών ταμείων, για το μέλλον του Συμφώνου Σταθερότητας, για τη δημοσιονομική πολιτική και την εποπτεία των υπερχρεωμένων κρατών, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Η συνοχή της Ευρωζώνης θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα.

Οι αστικές τάξεις γνωρίζουν ότι τα δύσκολα έρχονται και γι' αυτό αναζητούν αστικές κυβερνήσεις συνεργασίας που θα διασφαλίσουν ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και υποταγή. Ο πραγματικός εχθρός μάς παριστάνει τον παντοδύναμο, αλλά δοκιμάζεται από αξεπέραστες αντιφάσεις. Μπορούμε και πρέπει να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις».

Το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα ενισχύσει την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία μέσα στον λαό

Σε συγκέντρωση της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού μίλησε ο Ν. Μαυροκέφαλος

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στον προαύλιο χώρο στο Μουσείο Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ). Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου, μίλησε ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ν. Μαυροκέφαλος αρχικά αναφέρθηκε στην κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού μπροστά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις. Οσο περνά από το χέρι του ΚΚΕ, δεν θα μείνει ούτε μια γειτονιά, δεν θα μείνει ούτε ένας χώρος δουλειάς που δεν θα φτάσουμε. Χρειάζεται εδώ και τώρα να δυναμώσει η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση, η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν τα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στη συνέχεια στάθηκε στα ζητήματα της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ακρίβειας, τα οποία πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και που βεβαίως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τα διόγκωσε. Υπογράμμισε επίσης ότι αυτά οφείλονται στις πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και που οδήγησαν στη λεγόμενη «απελευθέρωση» της Ενέργειας, στην απολιγνιτοποίηση, στο εμπόριο ρύπων, στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. Οπως τόνισε:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή τις αντιλαϊκές αυτές επιλογές, που είναι συνέπεια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης:

Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει λύση ευνοϊκή για τον λαό, με έναν ενεργειακό σχεδιασμό που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Με αξιοποίηση όλων των εγχώριων ενεργειακών πηγών, με αξιοποίηση του λιγνίτη, των υδρογονανθράκων, της γεωθερμίας, των ανανεώσιμων πηγών, των υδάτων».

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση όποια και όποιον δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση, αγωνιά, θυμώνει, αγανακτεί, προβληματίζεται, θέλει να ζήσει καλύτερη ζωή, θέλει ένα διαφορετικό μέλλον για τα παιδιά του.

«Καλούμε ιδιαίτερα όσες και όσους προσδιορίζουν τον εαυτό τους ως αριστερό, προοδευτικό, ριζοσπάστη, αγωνιστή. Τους καλούμε να σκεφτούν το εξής θέμα. Τα τελευταία 12 χρόνια με τη βαθιά καπιταλιστική κρίση, την πανδημία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους λαούς, ήρθαν με οξυμένο τρόπο στην επιφάνεια όλες οι άλυτες αντιθέσεις του εκμεταλλευτικού συστήματος. (...) Σήμερα ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος της χειραφέτησης, ο δρόμος της συνειδητοποίησης ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, διεκδικώντας μαζί με το ΚΚΕ την πολιτική ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας».

Ο Ν. Μαυροκέφαλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέδειξε την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι μικρές και μεγάλες εστίες αντίστασης. «Αυτές μπορούν να συμβάλουν να σπάσει το κλίμα αναμονής και ηττοπάθειας, να αποτελέσουν το εφαλτήριο να δυναμώσει το ποτάμι της λαϊκής αντεπίθεσης, της απειθαρχίας απέναντι στους αντεργατικούς νόμους. Απαραίτητος όρος είναι να μεγαλώσει η οργάνωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας στα σωματεία και στους συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα, στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές. Να δυναμώσουν η διεκδίκηση και ο αγώνας, η αλληλεγγύη, κανείς να μη νιώθει μόνος του. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ με κάθε τρόπο θα συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση, θα δυναμώσει την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία μέσα στον λαό».

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΤΟ Καλλιτεχνών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Κυριακή στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι, με θέμα τις θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τον ρόλο του Πολιτισμού.

Μέσα από την ομιλία του Λουκά Αναστασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και πλήθος ερωτήσεων και προβληματισμών, παρουσιάστηκαν αποκαλυπτικά στοιχεία για την ίδια την εξέλιξη του πολέμου, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας - Κίνας, τη θέση της ελληνικής αστικής τάξης με την εμπλοκή της χώρας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αναδείχθηκε επίσης η επιδίωξη της αστικής τάξης, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της να αξιοποιήσουν και τον πολιτισμό για την προώθηση του ΝΑΤΟικού αφηγήματος στη χώρα μας. Αντιπαραθετικά με την παραπάνω επιδίωξη, αναπτύχθηκε προβληματισμός για το πώς οι προοδευτικοί καλλιτέχνες, σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές στον χώρο του Πολιτισμού, μπορούν, αξιοποιώντας την Τέχνη και το μεράκι τους, να εμπνεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων και του λαού.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη σήμερα να οργανωθεί η πάλη των καλλιτεχνών, μέσα από τα σωματεία στον χώρο του Πολιτισμού, απέναντι στην ακρίβεια, διεκδικώντας Συμβάσεις Εργασίας ενάντια στις κατευθύνσεις που έχουν προωθήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και το πώς μπορούν σήμερα οι εργαζόμενοι να παλέψουν ενάντια στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν τέτοια παραδείγματα, π.χ. στις πιο γνωστές ορχήστρες της χώρας.

Τέλος, δόθηκε ραντεβού στους αγώνες, στα πλατό, στις ορχήστρες, και αναδείχθηκε η σημασία που έχει σε αυτές τις συνθήκες η προμήθεια του κομματικού Τύπου, του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ.

Το πρόγραμμα για σήμερα και αύριο

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ καλεί σε συγκέντρωση στο Μουσείο Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ - Αγ. Ασωμάτων 31 - Θησείο), με ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 5 μ.μ., η Κομματική Ομάδα Απεξάρτησης της ΚΟΒ Πρόνοιας καλεί σε συζήτηση στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εποχή» (Μαυροκορδάτου 3) με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, πόλεμοι τον 21ο αιώνα! Γιατί; Τι φταίει; Τι μπορεί να κάνει ο λαός;».

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Δήμου Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) με ομιλητή τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Κορυδαλλού καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλήτρια την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ζήνωνος (πολυκατοικίες).

Σε χώρους δουλειάς

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 8.30 π.μ., ο Θανάσης Ευαγγελάκης, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 9 π.μ., κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο λεωφορείων της ΟΣΥ στον Πειραιά για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Συγκέντρωση με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 9 π.μ., κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο λεωφορείων της ΟΣΥ στα Α. Λιόσια για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 9 π.μ., ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΕΠ Αττικής, θα επισκεφτεί τη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ (3ης Σεπτεμβρίου 109) για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.30 π.μ., κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφτεί το Δασαρχείο της Πάρνηθας.

-- Συγκέντρωση με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Wyndham».

Εκδηλώσεις για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής

Σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα «Το ΚΚΕ συζητά τις θέσεις του για το μέλλον του αγρότη και της αγροτικής παραγωγής» και ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οργανώνουν οι Τομεακές Επιτροπές Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας του Κόμματος.

Η εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Καινούργιου Τριχωνίδας στις 8.30 μ.μ., την Παρασκευή 20 Μάη.

Η εκδήλωση της ΤΕ Ηλείας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μάη στις 8 μ.μ., στο Πελόπιο, στο «Μπαντούνειο» Πολιτιστικό Κέντρο.

Σε Ημαθία και Πέλλα

Εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική παραγωγή, με ομιλητή τον Ευθύμη Δημάκη, μέλος της ΚΕ, θα γίνουν σε Ημαθία και Πέλλα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Μάη, στην κεντρική πλατεία της Επισκοπής Νάουσας στις 8.30 μ.μ., και την Παρασκευή 27 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα Τρίτη

Ανοιχτή σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στο Πάρκο Κρήτης, με θέμα «Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας» και ομιλητή τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ, οργανώνουν οι ΚΟΒ Ντεπώ και Ανάληψης.

Η ΚΟΒ Βόρειας Θάσου διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», στις 7.30 μ.μ. στο cafe «Κομνηνός» στην Παναγία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ