ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
Σελ. /28
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για τον σοσιαλισμό!
  • Στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στις 17 - 18 Ιούνη
  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 18 Ιούνη - Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για τον σοσιαλισμό!» προγραμματίζεται το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Αθήνα, στις 17 και 18 Ιούνη στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σάββατο 18 Ιούνη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Ιούνη

19.30 Φοιτητικά συγκροτήματα

20.30 Εκδήλωση - συζήτηση «Πανσπουδαστική 1η δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία». Θα μιλήσουν: Παντελής Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και Αφροδίτη Κτενά, ΔΕΠ, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30 Hip Hop live με τον Raibo και τους Rhyme Riot

22.15 Stand up comedy με τον Αριστοτέλη Ρήγα

23.00 Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη

01.00 Νησιώτικο γλέντι

Σάββατο 18 Ιούνη

19.30 Φοιτητικά συγκροτήματα

21.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

22.00 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

00.30 Λαϊκό γλέντι

Επίσης, στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν: Εκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», θεματικές εκθέσεις, τουρνουά σκακιού, quiz ερωτήσεων, αθλητικές δραστηριότητες.

Στις 10 - 12 Ιούνη το 12ο Διήμερο της ΚΝΕ στη Γερμανία

Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις
Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις
Στον χώρο «Grϋnes Tal» (Im Grund 13, 99894) στη Friedrichroda, κοντά στην Ερφούρτη, θα διεξαχθεί από τις 10 μέχρι τις 12 Ιούνη το 12ο Διήμερο της ΚΝΕ στη Γερμανία, με σύνθημα «Ελπίδα η πάλη των λαών! Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για τον σοσιαλισμό!».

Το Σάββατο 12 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Διημέρου, με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα ολοκληρωθούν με επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, εκεί όπου οι ναζί δολοφόνησαν τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας Ερνστ Τέλμαν και άλλους Γερμανούς κομμουνιστές, όπως επίσης περίπου 8.000 Σοβιετικούς στρατιώτες και άλλους αγωνιστές.

Το Διήμερο στη Γερμανία ξεκίνησε το ταξίδι του τον Δεκέμβρη του 2009 στη χιονισμένη Τρίερ, στο σπίτι του Καρλ Μαρξ. Από τότε ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, χρόνο με τον χρόνο αναβαθμίστηκε και εξελίχθηκε σε μία διήμερη κατασκήνωση με πλούτο πολιτικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εγινε έτσι σημείο συνάντησης για εκατοντάδες νέους μετανάστες. Κάθε χρόνο αποτελεί σημαντικό σταθμό της πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για όλα τα προβλήματα και τις ανησυχίες των μεταναστών.

«Απευθυνόμαστε σε εσένα που αναγκάστηκες να φύγεις από την Ελλάδα ώστε να καταφέρεις να σπουδάσεις, να δουλέψεις, να φτιάξεις οικογένεια. Το ξέρεις ήδη, το βιώνεις στο πετσί σου: "Γη της επαγγελίας" στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. Η εργοδοτική εκμετάλλευση, η αδικία, η ανασφάλεια για το μέλλον δεν έχουν σύνορα και εθνικότητα. Οι "λίγοι" σε κάθε χώρα, οι καπιταλιστές της, ξεζουμίζουν τους "πολλούς", τους εργαζόμενους και τους λαούς. Τώρα πληρώνουμε τον βαρύ λογαριασμό για έναν ακόμα άδικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Γερμανία στο κάλεσμά τους για συμμετοχή στο Διήμερο, το οποίο φτάνει αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες νέους μετανάστες.

Το πρόγραμμα του Διημέρου
  • Παρασκευή 10 Ιούνη

17.00: Αφιξη στον χώρο της κατασκήνωσης.

20.00: Γλέντι με φαγητό, μουσική και χορό.

  • Σάββατο 11 Ιούνη

08.00: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος.

12.00: Βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής κειμένων του Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή».

13:30: Μεσημεριανό.

15.30: Αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

20.00: Κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

22.00: Γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό

  • Κυριακή 12 Ιούνη

08.00: Πρωινό.

10.00: Αναχώρηση.

11.00: Επίσκεψη στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ.

Στον χώρο του Διημέρου θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση αφιερωμένη στα 80 χρόνια του ΕΛΑΣ. Επίσης, θα υπάρχει χώρος δραστηριοτήτων για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο e-mail: diimero.germania@gmail.com


Συνεχίζονται οι προσφορές για την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»

Συνεχίζονται οι προσφορές μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αφορμή την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φετινές φοιτητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, για την πρωτιά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ απευθύνονται στην ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχουν άπαρτα κάστρα για τους Κομμουνιστές! Σύντροφοι, σας απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό, γεμάτοι περηφάνια, χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση. Πραγματοποιήσατε κάτι το οποίο πολλοί από εμάς δεν μπορούσαμε ούτε να ονειρευτούμε: Η "Πανσπουδαστική ΚΣ" 1η δύναμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. (...)

Σφίγγοντάς σας το χέρι, σύντροφοι, ως ελάχιστη προσφορά για τον αγώνα που δώσατε και που είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσετε να δίνετε, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, μέσω της ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ, το ποσό των 510 ευρώ».

Επίσης, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που είχαν εισαχθεί στο Τμήμα Φυσικού του ΑΠΘ την περίοδο από το 1996 έως το 2011 προσφέρουν το ποσό των 1.000 ευρώ μέσω των ΟΒ Φυσικού Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, για την αυτοδυναμία της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στο συγκεκριμένο Τμήμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού. Την προσφορά κάνουν οι: Οδυσσέας Μαάιτα, Σκόρδος Δημήτρης, Παντελίδης Γιάννης, Μαστρολέων Δέσποινα, Τσολάκη Μαρία, Προύσαλης Δημήτρης, Παρασκευάς Δημήτρης, Φίλιππος Λαζαρίδης, Δόμνα Νικολαΐδου, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γιάννης Γιάννης, Αγγέλα Αδαμακη, Ελπίδα Λεβεντίδου, Δημαράκη Δώρα, Αποστόλου Αλέξανδρος, Θοδωρής Παυλούδης, Παναγιώτης Γιουνανλής, Χρήστος Γέντσος, Δανάη Δελακουβία, Σίσσυ Τόλιου, Τσιρβούλης Γιώργος, Τούμπουρος Τελλης και Αποστολίδης Νίκος.

Με αφορμή την πρωτιά της ΠΚΣ στις φετινές φοιτητικές εκλογές, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που σπούδασαν σε Τμήματα της ΦΜΣ Αθήνας από το 2001 μέχρι το 2012, προσφέρουν 1.090 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΤΟ ΦΜΣ Αθήνας. Με συγκίνηση θυμούνται το 2005, τότε που η «Πανσπουδαστική» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Φυσικό της Αθήνας και εννέα χρόνια μετά, το 2014, που το σύνθημα της πρωτιάς μπορούσε πια να ακουστεί σε ολόκληρη τη Φυσικομαθηματική, τονίζοντας ότι «σήμερα μπορεί να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα κι αυτό μας γεμίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και δύναμη».

«Πριν 14 χρόνια. Στον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών η "Πανσπουδαστική" αναδεικνύεται πρώτη δύναμη μετά από πάρα πολλά χρόνια. (...) Τη μέρα εκείνη πανηγυρίσαμε, νιώσαμε χαρά και υπερηφάνεια (...) Και φτάσαμε στο σήμερα με ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας», δηλώνουν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που φοίτησαν στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Πάτρας και για την πανελλαδική πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» προσφέρουν 600 ευρώ ως πρώτη δόση μέσω των Τομεακών Οργανώσεων: Βιομηχανίας, Τηλεπικοινωνιών, Κατασκευών, Μεταφορών, Αχαΐας, Χανίων.

Παίρνοντας επίσης παράδειγμα από άλλες προσφορές, σύντροφοι και συναγωνιστές εισαχθέντες στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ τα έτη 2002 - 2012 κατέθεσαν το ποσό των 705 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Φιλοσοφικής του ΚΚΕ και των ΟΒ Ιστορικού - Αρχαιολογικού της ΚΝΕ για τη νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές.

Στις 10 - 11 Ιούνη στο ΠΑΔΑ

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιούνη στην Πανεπιστημιούπολη 1 του ΠΑΔΑ (Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω) θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ της ΤΟ ΠΑΔΑ-ΑΣΠΑΙΤΕ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Ιούνη

10.00: Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 στα γηπεδάκια πλησίον της Πανεπιστημιούπολης 1 του ΠΑΔΑ.

19.00: Παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας ενάντια στον πόλεμο, graffiti με θέμα «Μια ζωγραφιά για την ειρήνη και την αλληλεγγύη»

20.00: Συζήτηση με εκπροσώπους σωματείων «Για την επαγγελματική προοπτική και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του ΠΑΔΑ»

21.30: Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα

24.00: DJ Cοctail Party

Σάββατο 11 Ιούνη

19.30: Παρουσίαση πολεμικών τεχνών, γυναικείας αυτοάμυνας

20.00: Χαιρετισμός από την Εύα Νικολινάκου, Γραμματέα του ΤΣ ΣΕΥΠ - ΣΔΟΚΕ - ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ της ΚΝΕ

20.30 Συγκέντρωση - εκδήλωση. Θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

21.30: Hip hop live: Το Σφάλμα, Dason, Drugitiz, Retro, Raibo, Rhyme Riot, Φρανκ

24.00: Μεγάλο λαϊκό γλέντι

Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης: Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», σκάκι, ping pong και πολλές άλλες εκθέσεις και αφιερώματα.

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες

Η όμορφη αυλή του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα θα συνεχίσει να φιλοξενεί όμορφες εκδηλώσεις μέσα στον Ιούνη. Στο πλαίσιο αυτό τις ερχόμενες μέρες πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

Παρασκευή 10 Ιούνη, στις 20.30: «Ελευθερία - μια παράσταση ενάντια στην καταπίεση». Με αφορμή το ποίημα «Ελευθερία» του Πωλ Ελυάρ, γραμμένο το 1942, και ένα τραγούδι του Eddie Gale από τον δίσκο «Ghetto Music», το εργαστήρι «Τα εργαλεία του ηθοποιού» στήνει την τελική του παρουσίαση για τη φετινή χρονιά, με κίνηση και λόγο, τα βασικά εργαλεία των ηθοποιών. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μικαέλα Δανά.

Κυριακή 12 Ιούνη, στις 19.30: Ολοκλήρωση του κινηματογραφικού αφιερώματος στο λεγόμενο «Τρίτο Σινεμά» με προβολή κουβανικής ταινίας που πραγματεύεται το γυναικείο ζήτημα μέσα από διαφορετικές περιόδους της κουβανικής ιστορίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ