ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Ιούνη 2022
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ, Κ23
Σπουδαίες επιδόσεις και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Με μια ακόμη σπουδαία επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι είναι σε άριστη κατάσταση ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Eurokinissi

Με μια ακόμη σπουδαία επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι είναι σε άριστη κατάσταση ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος
Οι σπουδαίες επιδόσεις, ο έντονος συναγωνισμός και η σημαντική παρουσία του κόσμου στις εξέδρες ήταν τα βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 25 - 26 Ιούνη. Στους αγώνες το «παρών» έδωσαν η πλειοψηφία των κορυφαίων αθλητών του χώρου αλλά και δεκάδες άλλοι από συλλόγους της χώρας. Στην ομαδική βαθμολογία στους άνδρες τον τίτλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός με δεύτερο τον ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τρίτο τον Αλέξανδρο Μακεδονίας. Στις γυναίκες τον τίτλο πήρε ο Αλέξανδρος Μακεδονίας, με δεύτερο τον ΓΣ Κηφισιάς και τρίτο τον ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στα πρόσωπα που δέσποσαν στη διοργάνωση ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, που με μια ακόμη σπουδαία επίδοση απέδειξε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει του Παγκόσμιου Στίβου στο Ορεγκον. Ο Ελληνας άλτης πήρε την πρωτιά έχοντας άλμα στα 8,32 μ., το οποίο αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση μετά τα 8,36 μ.

Επίσης πολύ καλή επίδοση, δείχνοντας πανέτοιμος για την πρόκληση του Ορεγκον, σημείωσε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία, φτάνοντας στα 77,95 μ., που είναι η δεύτερη καλύτερη της καριέρας του μετά τα 78,15 μ. Εμφανίσεις που κινήθηκαν σε... τροχιά παγκοσμίου πρωταθλήματος πραγματοποίησαν η Σταματία Σκαρβέλη με 70,31 μ. στη σφυροβολία και η Ελίνα Τζένγκο με 59,95 μ. στον ακοντισμό. Σε καλή κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται ο Εμμανουήλ Καραλής, που πήρε την πρωτιά στο επί κοντώ με άλμα στα 5,55 μ.

Στα πρόσωπα που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται και ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος μετά από μια ξέφρενη κούρσα στα 800 μ. πρώτευσε με χρόνο 1.47.00, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, ενώ έγινε ο 6ος καλύτερος όλων των εποχών στην Ελλάδα στο αγώνισμα.

Απ' τις πλέον δυνατές κούρσες της διοργάνωσης αποδείχθηκαν τα 100 μ. εμπόδια των γυναικών, όπου η Ελισάβετ Πεσιρίδου επικράτησε με 13.18, ακολουθούμενη από την Αναΐδα Καραγιάννη με 13.21. Στο επί κοντώ, η Ελένη Πόλακ κέρδισε με 4,25 μ., ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου απέτυχε στα 4,35 μ.

Την κυριαρχία τους στη διοργάνωση διευρύνοντας το σερί των τίτλων τους επιβεβαίωσαν για μια ακόμη χρονιά ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν με την 11η συνεχόμενη νίκη του (16,82μ.), ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. με εμπόδια που έφθασε στον 14ο τίτλο του (14.10), η Τατιάνα Γκούση στο ύψος με την 6η της νίκη (1,87), η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία (58,42 μ.) που σημείωσε τη 12η σερί νίκη ισοφαρίζοντας την επίδοση της Σ. Σακοράφα στον ακοντισμό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σε τροχιά τετράδας η Εθνική πόλο γυναικών

Την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά πόλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης διεκδικεί απόψε η Εθνική ομάδα γυναικών με αντίπαλο την Ολλανδία για τα προημιτελικά (20.30 - ΕΡΤ3). Με εφαλτήριο τις εμφανίσεις της στον πρώτο γύρο, που της έδωσαν την πρωτιά στον όμιλό της και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα, η ελληνική ομάδα επιδιώκει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, διεκδικώντας την παρουσία της στην τετράδα της διοργάνωσης μετά από 11 χρόνια. Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, ενώ για τον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι οι παίκτριες της Εθνικής θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, όπως έκαναν σε κάθε παιχνίδι μέχρι τώρα.

Στην οκτάδα και περιμένει η Εθνική ανδρών

Την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του δικού της τουρνουά πόλο πήρε και η Εθνική ανδρών, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλό της μετά τη σπουδαία νίκη 16-8 επί της Γερμανίας την τελευταία αγωνιστική. Το αποτέλεσμα έδωσε στην Εθνική διαφορά γκολ αρκετή ώστε να υπερισχύσει της Κροατίας στην ισοβαθμία στην κορυφή και τώρα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην οκτάδα, που θα προκύψει από τον νικητή του αγώνα μπαράζ Νότιας Αφρικής - ΗΠΑ, όπου οι Αμερικανοί είναι το μεγάλο φαβορί και επικρατέστεροι για αντίπαλοι της Ελλάδας στα προημιτελικά.

Ανοιχτή θάλασσα: Αξιόλογη εμφάνιση ο Κυνηγάκης

Τη 12η θέση κατέλαβε ο Αλκης Κυνηγάκης στα 5 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αξιόλογη επίδοση με βάση τον έντονο συναγωνισμό και το επίπονο του αγωνίσματος. Ο Ελληνας πρωταθλητής ακολούθησε μέχρι ένα σημείο τον πολύ γρήγορο ρυθμό που έδωσαν οι κολυμβητές που ειδικεύονται στην πισίνα (οι οποίοι ευνοούνται από το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται σε λίμνη), αλλά σταδιακά έμεινε πιο πίσω και τερμάτισε σε χρόνο 54:32.8.

Διπλός αποκλεισμός στις καταδύσεις

Εκτός ημιτελικών έμειναν οι δύο Ελληνες καταδύτες που συμμετείχαν στον προκριματικό του τραμπολίνο 3 μ. Ο Θάνος Τσιρίκος κατετάγη 37ος με 322,85 βαθμούς και ο Θεόφιλος Αυθίνος 39ος με 312,20 β. σε σύνολο 55 αθλητών.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Ομοσπονδίας μπάσκετ με τον ΕΣΑΚΕ, με αφορμή το ζήτημα της αδειοδότησης συγκεκριμένων ΚΑΕ για τις οποίες πρωτόδικα η Επιτροπή Αδειοδότησης εξέδωσε αρνητική εισήγηση, λόγω προβλημάτων στους φακέλους τους εξαιτίας παλιών χρεών. Θέμα που συν τοις άλλοις οξύνει και τις κόντρες αντίπαλων συμφερόντων εντός της Λίγκας των ΚΑΕ, αλλά και κόντρα στην Ομοσπονδία. Από την πλευρά της η ΕΟΚ σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της το Σάββατο 25/6 επισημοποίησε τη διαφωνία της με την ενέργεια του ΕΣΑΚΕ να απορρίψει την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής, δίνοντας παράταση μέχρι τις 30/6 στις συγκεκριμένες ΚΑΕ να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες. Σε μια επιθετική ανακοίνωση η ΕΟΚ εξέφρασε την αντίθεσή της στην ενέργεια του ΕΣΑΚΕ (θεωρώντας ότι είχαν παρέλθει οι καταληκτικές ημερομηνίες), κάνοντας λόγο για παράτυπο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. Μάλιστα η ΕΟΚ ανακοίνωσε την απόσυρση των εκπροσώπων της στον ΕΣΑΚΕ, γνωστοποιώντας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει «μέχρι να υπάρξει συμμόρφωση». Η αντίδραση της ΕΟΚ εγείρει πλέον σοβαρά διαδικαστικά ζητήματα ενόψει του νέου πρωταθλήματος, που αφορούν την επικύρωση των δελτίων των παικτών των ομάδων, τον ορισμό των διαιτητών κ.λπ.

ΤΕΝΙΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ
Πρεμιέρα σήμερα για τον Τσιτσιπά

Στον απόηχο της πρόσφατης επιτυχίας του στο τουρνουά της Μαγιόρκα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινά σήμερα τις υποχρεώσεις του στο διεθνές τουρνουά τένις κατηγορίας Grand Slam του Γουίμπλεντον. Ο Ελληνας τενίστας στο πλαίσιο του 1ου γύρου του κυρίως ταμπλό καλείται να αντιμετωπίσει τον Ελβετό Αλεξάντερ Ρίτσαρντ (Νο.188 στον κόσμο) στις 20.00. Σημειωτέον, μετά την απρόοπτη έντονη βροχόπτωση που υπήρξε χτες και διέκοψε το πρόγραμμα, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές και στο σημερινό πρόγραμμα.

Εφαλτήριο στην προσπάθεια διάκρισης στο φημισμένο αγγλικό τουρνουά αποτελεί για τον Τσιτσιπά η κατάκτηση του τίτλου στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά της Μαγιόρκα, ο πρώτος του τίτλος στο γρασίδι και συνολικά 9ος στην καριέρα του. Στον τελικό του τουρνουά ο Ελληνας τενίστας νίκησε τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγούτ με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6).

SUPER LEAGUE 1
Εντείνεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ομάδων

ΠΑΟΚ: Την απόκτηση του Κροάτη τερματοφύλακα Ντόμινικ Κοτάρσκι ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 4 χρόνια. Ο 22χρονος γκολκίπερ αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν με την Γκόριτσα, είναι διεθνής με τις Εθνικές της χώρας του, ενώ έχει αγωνιστεί και στον Αγιαξ, ως τρίτος τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας και βασικός στη δεύτερη ομάδα. Παράλληλα με τον μεταγραφικό σχεδιασμό προχωρά και η προετοιμασία της ομάδας ενόψει των υποχρεώσεων για τη νέα σεζόν. Χτες η ομάδα αναχώρησε για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκτός τέθηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που ανέβασε πυρετό προχτές και παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Ολυμπιακός: Στην τελική ευθεία μπήκε από χτες η υπόθεση της μεταγραφής του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τον Αρη στον Ολυμπιακό, με τον παίκτη να ταξιδεύει στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καμαρά θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και άμεσα θα μεταβεί στην Αυστρία, για να συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας.

ΑΕΚ: Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από τη Χόφενχαϊμ βρίσκεται η ΑΕΚ, με τον Σέρβο μέσο εκτός απροόπτου να αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της «Ενωσης» για τη νέα σεζόν. Ο παίκτης, που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στον Παναθηναϊκό από τη γερμανική ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και ίσως σήμερα ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του στην ΑΕΚ.

Βόλος: Διπλή μεταγραφική ενίσχυση για τον Βόλο, ο οποίος απέκτησε τον 24χρονο μεσοεπιθετικό Ηλία Τσέλιο από την Ξάνθη και τον 19χρονο τερματοφύλακα Παναγιώτη Αυγερινό από τον Ατρόμητο Σπάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ