Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Α/Γ, Κ23
Σπουδαίες επιδόσεις και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Με μια ακόμη σπουδαία επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι είναι σε άριστη κατάσταση ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Eurokinissi

Με μια ακόμη σπουδαία επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι είναι σε άριστη κατάσταση ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος
Οι σπουδαίες επιδόσεις, ο έντονος συναγωνισμός και η σημαντική παρουσία του κόσμου στις εξέδρες ήταν τα βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 25 - 26 Ιούνη. Στους αγώνες το «παρών» έδωσαν η πλειοψηφία των κορυφαίων αθλητών του χώρου αλλά και δεκάδες άλλοι από συλλόγους της χώρας. Στην ομαδική βαθμολογία στους άνδρες τον τίτλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός με δεύτερο τον ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τρίτο τον Αλέξανδρο Μακεδονίας. Στις γυναίκες τον τίτλο πήρε ο Αλέξανδρος Μακεδονίας, με δεύτερο τον ΓΣ Κηφισιάς και τρίτο τον ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στα πρόσωπα που δέσποσαν στη διοργάνωση ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, που με μια ακόμη σπουδαία επίδοση απέδειξε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει του Παγκόσμιου Στίβου στο Ορεγκον. Ο Ελληνας άλτης πήρε την πρωτιά έχοντας άλμα στα 8,32 μ., το οποίο αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη φετινή του επίδοση μετά τα 8,36 μ.

Επίσης πολύ καλή επίδοση, δείχνοντας πανέτοιμος για την πρόκληση του Ορεγκον, σημείωσε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία, φτάνοντας στα 77,95 μ., που είναι η δεύτερη καλύτερη της καριέρας του μετά τα 78,15 μ. Εμφανίσεις που κινήθηκαν σε... τροχιά παγκοσμίου πρωταθλήματος πραγματοποίησαν η Σταματία Σκαρβέλη με 70,31 μ. στη σφυροβολία και η Ελίνα Τζένγκο με 59,95 μ. στον ακοντισμό. Σε καλή κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται ο Εμμανουήλ Καραλής, που πήρε την πρωτιά στο επί κοντώ με άλμα στα 5,55 μ.

Στα πρόσωπα που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται και ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος μετά από μια ξέφρενη κούρσα στα 800 μ. πρώτευσε με χρόνο 1.47.00, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, ενώ έγινε ο 6ος καλύτερος όλων των εποχών στην Ελλάδα στο αγώνισμα.

Απ' τις πλέον δυνατές κούρσες της διοργάνωσης αποδείχθηκαν τα 100 μ. εμπόδια των γυναικών, όπου η Ελισάβετ Πεσιρίδου επικράτησε με 13.18, ακολουθούμενη από την Αναΐδα Καραγιάννη με 13.21. Στο επί κοντώ, η Ελένη Πόλακ κέρδισε με 4,25 μ., ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου απέτυχε στα 4,35 μ.

Την κυριαρχία τους στη διοργάνωση διευρύνοντας το σερί των τίτλων τους επιβεβαίωσαν για μια ακόμη χρονιά ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν με την 11η συνεχόμενη νίκη του (16,82μ.), ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. με εμπόδια που έφθασε στον 14ο τίτλο του (14.10), η Τατιάνα Γκούση στο ύψος με την 6η της νίκη (1,87), η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία (58,42 μ.) που σημείωσε τη 12η σερί νίκη ισοφαρίζοντας την επίδοση της Σ. Σακοράφα στον ακοντισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ