ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι σε Τούμπα και Φάληρο

Ξεκινά σήμερα η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τους πρώτους αγώνες, ανάμεσα στους οποίους δεσπόζουν τα δύο ντέρμπι σε Τούμπα και Φάληρο. Οι αγώνες είναι διπλοί και θα καθορίσουν τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στα ημιτελικά.

Στη Θεσσαλονίκη συγκρούονται για προβάδισμα πρόκρισης ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, στον πρώτο από τους τρεις αγώνες που θα δώσουν μεταξύ τους μέσα σε μια βδομάδα: Ακολουθούν τα ματς στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα (22/1) και τον επαναληπτικό του Κυπέλλου (25/1).

Εκ νέου αντιμέτωποι τίθενται επίσης Ολυμπιακός και Αρης στο Φάληρο, λίγες μέρες μετά τη νίκη των «ερυθρολεύκων» για το πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο επιζητούν και απόψε ώστε να θέσουν βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης ψάχνουν την απάντηση.

Κατά τ' άλλα, τον πρώτο λόγο έχει η φορμαρισμένη ΑΕΚ φιλοξενώντας στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Πανσερραϊκό, ο οποίος πάντως εντυπωσιάζει στη Super League 2. Σε κάθε περίπτωση στόχος της «Ενωσης» είναι μια νίκη με όσο το δυνατόν ευρύτερο σκορ, ώστε να απλοποιηθεί το έργο της στη ρεβάνς στις Σέρρες.

Στις οποίες Σέρρες γίνεται σήμερα και ένας ιστορικός αγώνας: Ο Απόλλων Παραλιμνίου, η πρώτη ομάδα Γ' Εθνικής που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου, υποδέχεται τη Λαμία, η οποία στοχεύει στην πρόκρισή της στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο γήπεδο δεν θα υπάρχει VAR, λόγω τεχνικών κωλυμάτων...

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών:

Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία (14.00 - Cosmote Sport 1), ΑΕΚ - Πανσερραϊκός (17.30 - Cosmote Sport 3), Ολυμπιακός - Αρης (19.00 - Cosmote Sport 2), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20.30 - Cosmote Sport 1)

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 2

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: Διατέλεσε για πολλά χρόνια δήμαρχος Καισαριανής όντας κομματικό μέλος. Εκανε τα πάντα για να φανεί αντάξιος στην πόλη που τα χώματά της σκεπάζουν τους 200 της Πρωτομαγιάς του 1944.

ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Διαπρεπής δικηγόρος στον Πειραιά, κομματικό μέλος. Καλοσυνάτος και με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη, κέρδιζε την καρδιά μας.

Στη μνήμη τους προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Αντιπαράθεση για την κόρη της δολοφονημένης Κάρολαϊν

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν χτες στο Πρωτοδικείο οι αιτήσεις των γονιών της Κάρολαϊν Κράουτς, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, και των γονιών του καταδικασμένου σε ισόβια για τον φόνο, με αντικείμενο τον τόπο διαμονής της μικρής Λυδίας, κόρης της Κάρολαϊν και του Αναγνωστόπουλου, η οποία πλέον ζει στις Φιλιππίνες μαζί με την οικογένεια της μητέρας της. Το δικαστήριο εξέτασε τις αιτήσεις της Σούζαν Κράουτς, μητέρας της Κάρολαϊν, και των γονιών του Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι αντιδρούν στη μετοίκηση της εγγονής τους, που ζει μαζί με την θεία της (αδερφή της Κάρολαϊν) και τα ξαδερφάκια της χωρίς να γνωρίζει για τη δολοφονία της μητέρας της από τον πατέρα της. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Συνελήφθη 47χρονη στο Μοσχάτο

Συνελήφθη χτες 47χρονη που ήταν μαζί με 50χρονο άνδρα, σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο, όπου εντοπίστηκε απαγχονισμένος το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 47χρονη υποστήριξε ότι είχε πάει σπίτι του προκειμένου να συζητήσουν για οικονομικές διαφορές (ο 50χρονος ήταν σύμβουλος επιχειρήσεων) που είχαν και στη συνέχεια ομολόγησε ότι είχε συμβάλει στον απαγχονισμό που προετοίμαζε ο ίδιος με ζώνη που είχε κρεμάσει σε μονόζυγο, σπρώχνοντας το σκαμνί όπου είχε ανέβει.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικά στοιχεία, το θύμα είχε δεχθεί πρόσφατα χτυπήματα σε πολλά μέρη του σώματός του καθώς έφερε πολλούς μώλωπες και εκχυμώσεις. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού

Σήμερα Τετάρτη ξεκινά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 συλληφθέντων για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, φιλάθλου του Αρη, και τον τραυματισμό δύο φίλων του στις 31/1/2022 στην περιοχή Χαριλάου από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Οι 12 συλληφθέντες διώκονται για τις εξής πράξεις: Απαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού. Ενας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Και άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ