Τετάρτη 18 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι σε Τούμπα και Φάληρο

Ξεκινά σήμερα η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τους πρώτους αγώνες, ανάμεσα στους οποίους δεσπόζουν τα δύο ντέρμπι σε Τούμπα και Φάληρο. Οι αγώνες είναι διπλοί και θα καθορίσουν τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στα ημιτελικά.

Στη Θεσσαλονίκη συγκρούονται για προβάδισμα πρόκρισης ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, στον πρώτο από τους τρεις αγώνες που θα δώσουν μεταξύ τους μέσα σε μια βδομάδα: Ακολουθούν τα ματς στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα (22/1) και τον επαναληπτικό του Κυπέλλου (25/1).

Εκ νέου αντιμέτωποι τίθενται επίσης Ολυμπιακός και Αρης στο Φάληρο, λίγες μέρες μετά τη νίκη των «ερυθρολεύκων» για το πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο επιζητούν και απόψε ώστε να θέσουν βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης ψάχνουν την απάντηση.

Κατά τ' άλλα, τον πρώτο λόγο έχει η φορμαρισμένη ΑΕΚ φιλοξενώντας στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Πανσερραϊκό, ο οποίος πάντως εντυπωσιάζει στη Super League 2. Σε κάθε περίπτωση στόχος της «Ενωσης» είναι μια νίκη με όσο το δυνατόν ευρύτερο σκορ, ώστε να απλοποιηθεί το έργο της στη ρεβάνς στις Σέρρες.

Στις οποίες Σέρρες γίνεται σήμερα και ένας ιστορικός αγώνας: Ο Απόλλων Παραλιμνίου, η πρώτη ομάδα Γ' Εθνικής που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου, υποδέχεται τη Λαμία, η οποία στοχεύει στην πρόκρισή της στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο γήπεδο δεν θα υπάρχει VAR, λόγω τεχνικών κωλυμάτων...

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών:

Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία (14.00 - Cosmote Sport 1), ΑΕΚ - Πανσερραϊκός (17.30 - Cosmote Sport 3), Ολυμπιακός - Αρης (19.00 - Cosmote Sport 2), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20.30 - Cosmote Sport 1)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ