ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάρτη 2023
Σελ. /32
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Πάτρα
Πάτρα
Ξεκίνησαν χθες και απλώνονται σήμερα σε δεκάδες γειτονιές σε όλη τη χώρα οι συγκεντρώσεις και πικετοφορίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το έγκλημα στα Τέμπη, με σύνθημα «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα».

Η αρχή για την Κομματική Οργάνωση Αττικής έγινε χτες το απόγευμα στου Ζωγράφου, στην Πετρούπολη και στον Αλιμο. «Η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», ακούστηκε δυνατά, μαζί με το κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία.

Σήμερα ακολουθούν: 18.00 πλατεία Φιλικής Εταιρείας, Παλαιό Φάληρο. 18.30 πλατεία Αγίου Τρύφωνα, Γλυφάδα. 18.30 πλατεία Χαλανδρίου. 18.30 ΗΣΑΠ «Μαρούσι». 19.00 κεντρική πλατεία, Αγιος Στέφανος. 19.00 κεντρική πλατεία, Αγία Παρασκευή. 19.00 Ιερά Οδός και Θηβών, Αιγάλεω. 18.30 ΗΣΑΠ «Ανω Πατήσια». 18.30 Μετρό «Σεπόλια». 18.30 Μετρό «Νέος Κόσμος». 19.00 πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα. 19.00 πλατεία Σημηριώτη, Νέα Ιωνία. 18.30 Μετρό «Πάνορμου». 19.00 Βεΐκου και Γαλατσίου. 19.30 πλατεία Νέας Σμύρνης. 18.30 στον σταθμό του ΟΣΕ στο Μενίδι (Κωνσταντινουπόλεως). 18.30 στο δημαρχείο Φυλής στην κεντρική πλατεία Ανω Λιοσίων. 18.30 στην Αίγινα, στην κεντρική Αγορά. 19.00 στον Ασπρόπυργο, στην πλατεία Δημαρχείου. 19.00 στην Ελευσίνα, στην πλατεία απέναντι από τα «Goody's». 19.00 στην κεντρική πλατεία Ιλίου. 19.30 στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων.


Επίσης σήμερα: Στον Πειραιά στις 19.00 στην πλατεία Κοραή. Στο Κερατσίνι στις 20.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα. Στον Κορυδαλλό στις 19.0 στην πλατεία Ταξιάρχη. Στη Νίκαια στις 18.00 στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι). Στο Πέραμα στις 18.00 στα γραφεία της ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ (Λεωφ. Ειρήνης 78).

Μαζικές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε μαζική μαχητική παρέμβαση για το έγκλημα στα Τέμπη μετατράπηκαν οι κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ το πρωί του Σαββάτου ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, στη Λαϊκή της Βούλγαρη, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρά τη βροχή πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις - παρεμβάσεις, ενημερώνοντας τον λαό για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και καλώντας τον να μην επιτρέψει αυτό να ξεχαστεί. Να κάνει τη θλίψη του, την οργή του, δύναμη και απόφαση αγώνα για να μπει τέρμα στην πολιτική που λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.

Οι πικετοφορίες συνεχίζονται και σήμερα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα: Στο Τρίγωνο Πολίχνης στις 19.00, στην Επτάλοφο Αμπελοκήπων στις 19.00, στην πλατεία Ελευθερίας (Α. Ηλιούπολη) της Σταυρούπολης στις 19.00, στον πεζόδρομο στα Διαβατά στις 19.00, στο δημαρχείο Κουφαλίων στις 19.00, στο δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών στις Συκιές στις 19.30, στον πεζόδρομο Καλαμαριάς στις 18.30, στην πλατεία Θέρμης στις 18.30, στην Παραλία Περαίας στις 18.30.

Στην Πάτρα


RIZOSPASTIS

Πικετοφορίες έγιναν και σε γειτονιές της Πάτρας (Προσφυγικά, κέντρο, Νότιο και Αρκτικό Διαμέρισμα) από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, καλώντας σε κλιμάκωση και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για αύριο Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο. Οι Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ με γιγαντοπανό στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, το οποίο έγραφε «Οι νεκροί μας - Τα κέρδη τους», έστειλαν ένα ακόμα δυνατό μήνυμα, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας.

  • Πικετοφορία διοργανώνουν και οι Οργανώσεις Αγρινίου ΚΚΕ - ΚΝΕ σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

RIZOSPASTIS


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιγαντοπανό στον Λευκό Πύργο

Το «αργοκίνητο» κράτος ...έκανε σπριντ στην καταστολή

Γιγαντοπανό καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη, το οποίο καλούσε τον λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις, ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Κυριακής, σε μία συμβολική δράση που συνάντησε πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής από την αστυνομία.

Στο γιγαντοπανό που αναρτήθηκε γράφτηκε το σύνθημα «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πρωτοφανής αστυνομική δύναμη με διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και δεκάδες περιπολικά και μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες, αφού δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ανάρτηση του πανό, στη συνέχεια προχώρησαν σε άγρια και απρόκλητη επίθεση με γκλοπ και χημικά ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο από αυτούς, που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, άνδρες της Ασφάλειας επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία μελών του ΚΚΕ που βρίσκονταν μέσα στον Λευκό Πύργο. Μαζί τους βρίσκονταν ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής και μέλη της ΚΕ, τους οποίους οι αστυνομικοί κράτησαν εγκλωβισμένους εντός του Λευκού Πύργου. Η κατακραυγή και η αποφασιστική στάση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάγκασαν την αστυνομία να υποχωρήσει χωρίς να καταγράψει στοιχεία.


Αμέσως δόθηκε ηχηρή απάντηση στο σημείο όπου παρέμειναν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και έγινε κάλεσμα συγκέντρωσης καταδίκης τόσο του εγκλήματος στα Τέμπη, όσο και της κρατικής καταστολής. Ακολούθησε μαχητική πορεία που κατέληξε μέσω της παραλιακής στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΚΚΕ: Δεν θα περάσει το κλίμα σιωπής

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και τον τραυματισμό διαδηλωτών, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στον βωμό των κερδών και του εχθρικού για τον λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!».


Συγκεντρώσεις σε ελληνικές πρεσβείες και προξενεία

Από τη διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στη Χάγη
Από τη διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στη Χάγη
Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Κύπρου της ΚΝΕ καλούν τους Ελληνες μετανάστες και φοιτητές, τους εργαζόμενους στην Κύπρο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ., για το έγκλημα στα Τέμπη.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ντίσελντορφ καλούν σε αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας στο ελληνικό προξενείο στο Ντίσελντολφ (Will Becker Allee 1, 40227 Dusseldorf), σήμερα Τρίτη στις 5.30 μ.μ.

Χθες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ολλανδία πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία στη Χάγη. Στη διαμαρτυρία παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Ολλανδίας.

  • Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ελληνικές πρεσβείες και προξενεία οργανώνονται επίσης από τις ελληνικές κοινότητες και συλλόγους άλλων χωρών. Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου - Βρανδεμβούργου καλεί σε συγκέντρωση μπροστά από το ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο (Hiroshimastr. 11-15, 10785), σήμερα Τρίτη στις 5 μ.μ. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες οργανώθηκαν χθες από την Ελληνική Κοινότητα Δανίας στην πρεσβεία στην Κοπεγχάγη και από την Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης επίσης στην ελληνική πρεσβεία.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ