Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιγαντοπανό στον Λευκό Πύργο

Το «αργοκίνητο» κράτος ...έκανε σπριντ στην καταστολή

Γιγαντοπανό καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη, το οποίο καλούσε τον λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις, ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Κυριακής, σε μία συμβολική δράση που συνάντησε πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής από την αστυνομία.

Στο γιγαντοπανό που αναρτήθηκε γράφτηκε το σύνθημα «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πρωτοφανής αστυνομική δύναμη με διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και δεκάδες περιπολικά και μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες, αφού δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ανάρτηση του πανό, στη συνέχεια προχώρησαν σε άγρια και απρόκλητη επίθεση με γκλοπ και χημικά ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο από αυτούς, που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, άνδρες της Ασφάλειας επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία μελών του ΚΚΕ που βρίσκονταν μέσα στον Λευκό Πύργο. Μαζί τους βρίσκονταν ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής και μέλη της ΚΕ, τους οποίους οι αστυνομικοί κράτησαν εγκλωβισμένους εντός του Λευκού Πύργου. Η κατακραυγή και η αποφασιστική στάση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάγκασαν την αστυνομία να υποχωρήσει χωρίς να καταγράψει στοιχεία.


Αμέσως δόθηκε ηχηρή απάντηση στο σημείο όπου παρέμειναν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και έγινε κάλεσμα συγκέντρωσης καταδίκης τόσο του εγκλήματος στα Τέμπη, όσο και της κρατικής καταστολής. Ακολούθησε μαχητική πορεία που κατέληξε μέσω της παραλιακής στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΚΚΕ: Δεν θα περάσει το κλίμα σιωπής

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και τον τραυματισμό διαδηλωτών, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στον βωμό των κερδών και του εχθρικού για τον λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κράτος - ΕΕ - Διακινητές βυθίζουνε στον θάνατο ανθρώπινες ζωές (2023-06-15 00:00:00.0)
Ο φόβος τους η ελπίδα μας, με δυνατό ΚΚΕ! (2023-06-14 00:00:00.0)
Εγκαινιάστηκε το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο (2023-06-07 00:00:00.0)
Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα! (2023-03-07 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2020-05-29 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στη τρομοκρατία (2000-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ