Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Αποφάσεις για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Αθώοι κρίθηκαν το Σάββατο από το Ειδικό Δικαστήριο, για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα. Η Ελ. Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για παράβαση καθήκοντος (αφορά δύο παραβάσεις) σε βάρος της εισαγγελέα Ελένης Ράικου, με πλειοψηφία 7-6, και σε βάρος του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέα Γεωργίας Τσατάνη, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του σε εισαγγελικές έρευνες που αφορούσαν τις υποθέσεις Βγενόπουλου και Αλαφούζου. Επίσης, επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ με απόφαση κατά πλειοψηφία, μετά την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών από το Ειδικό Δικαστήριο.

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της "Novartis". Απέτυχαν», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ η Ελ. Τουλουπάκη μίλησε για «μέρα δικαίωσης. Το Ειδικό Δικαστήριο με την απόφασή του αποκατέστησε την αλήθεια».

Με αφορμή την απόφαση ξέσπασε άλλη μία ανούσια κοκορομαχία ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να συσκοτιστούν οι παρεμβάσεις στην αστική Δικαιοσύνη και τα σκάνδαλα, που είναι συνυφασμένα με το γεγονός ότι σε αυτό το σύστημα οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ