Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΓΗΠΕΔΑ
Με συνθήματα για το έγκλημα στα Τέμπη φίλαθλοι και αθλητές

Η οργή και η απαίτηση του λαού να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα κυρίαρχες στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο

Η οργή του λαού και της νεολαίας για το έγκλημα στα Τέμπη εκφράστηκε πολύμορφα και στα γήπεδα της χώρας το Σαββατοκύριακο. Πανό στις κερκίδες, συνθήματα και φόρος τιμής στα θύματα κυριάρχησαν στο σύνολο των αγώνων για την ποδοσφαιρική Super League 1 και την Basket League, ενώ αντίστοιχο σκηνικό καταγράφηκε και σε αγώνες άλλων αθλημάτων. Παράλληλα, σε όλα τα αθλήματα και τις κατηγορίες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στο κλειστό του «Πλάτωνα» στη Νίκαια, στον αγώνα Ιωνικού - ΑΕΚ για την Basket League οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ανάρτησαν πανό που έγραφε «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα. Τέμπη 1/3/23». Παρά τις εντολές από τον κομισάριο και τους διαιτητές να κατέβει, κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πολύπειρου παίκτη του Ιωνικού Λ. Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος σε συζητήσεις με την εξέδρα φέρεται να υποστήριξε την ενέργεια των φιλάθλων ζητώντας τους να μην το κατεβάσουν.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα Ολυμπιακού - Λεβαδειακού οπαδοί των ερυθρόλευκων ανάρτησαν το δικό τους πανό που έγραφε «Λαός που χάνει την λαλιά του θρηνεί για τα παιδιά του».

Στην Τρίπολη, στον αγώνα Αστέρα - Ατρομήτου οι οπαδοί των γηπεδούχων έστειλαν το δικό τους μήνυμα, με τρία «ηχηρά» πανό, περιμετρικά του γηπέδου. Το ένα εξ αυτών ήταν των Φοιτητικών Συλλόγων Νοσηλευτικής και Πληροφορικής Τρίπολης με σύνθημα: «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ!».


«Τέμπη 1999 - 2003 - 2023 το αίμα μας τα κέρδη τους» έγραφε το πανό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κάνοντας αναφορά στις προηγούμενες δύο τραγωδίες με λεωφορεία στην κοιλάδα των Τεμπών με θύματα οπαδούς του ΠΑΟΚ και μαθητές αντίστοιχα.

«Παίζουν τις ζωές μας πέτρα ψαλίδι μολύβι και χαρτί, εξάλλου για το σύστημα είμαστε αριθμοί», ανέφερε το πανό των οπαδών του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ σχετικό πανό υπήρξε και από πλευράς φιλάθλων της Ενωσης που έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες.

Σε αγώνα γυναικείου βόλεϊ, οι αθλήτριες της ΑΕΚ έστειλαν το δικό τους μήνυμα μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με πανό που έγραψε «Τέμπη 1/3/2023 - ΓΙΑΤΙ;».

Με τον δικό τους τρόπο εξέφρασαν την οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη τα αναπτυξιακά τμήματα πετοσφαίρισης ανδρών του ΓΣ Ηλιούπολης. Οι μικροί αθλητές μαζί με τους προπονητές και τους γονείς έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Με χαρτάκια σχημάτισαν το «Πάρε με όταν φτάσεις» για ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, δεν πρέπει να συγκαλυφθεί.




Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ