Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
«Ντρέπομαι και να μιλήσω»

Η τραγωδία στα Τέμπη στο επίκεντρο των δηλώσεων αθλητών και προπονητών

Η βαριά σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη κάλυψε την αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα το διήμερο 4-5 Μάρτη, τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Πέρα από τις αντιδράσεις των φιλάθλων στα γήπεδα, που κατήγγειλαν το έγκλημα και τις ευθύνες, στα όσα συνέβησαν στάθηκαν και οι αθλητές και προπονητές με σχετικές δηλώσεις τους. Αλλοι επέλεξαν να μην ασχοληθούν καν με τα αθλητικά θέματα και να μην κάνουν δηλώσεις, σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

Ο για άλλη μια φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, μετά τη νέα επιτυχία του στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών τόνισε: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι και να μιλήσω. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, ότι εμείς εδώ μπορεί να αγωνιζόμαστε, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων. Καλύτερα να μην πεις τίποτα».

«Είναι ένα τραγικό γεγονός, τα μετάλλια που φέρνουμε εγώ και οι άλλοι αθλητές καμία σημασία δεν έχουν μπροστά σε αυτό», τόνισε από την πλευρά του ο Εμμανουήλ Καραλής, ασημένιος στο επί κοντώ στο Πανευρωπαϊκό.

Οσο για τον τρίτο της ελληνικής αποστολής που κατέκτησε μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη, τον Νίκο Ανδρικόπουλο (ασημένιο στο τριπλούν), ανέφερε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. Αυτό που έγινε στη χώρα μάς άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μια χαρά στην Ελλάδα. Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ενα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους τους Ελληνες και για μας».

Η Κατερίνα Στεφανίδη, απαντώντας για την εμφάνισή της και την 4η θέση στο επί κοντώ, ανέφερε: «Με όλα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να συμβεί. Δεν μπορώ να είμαι σήμερα απογοητευμένη με την παρουσία μου εδώ, όταν πίσω στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

«Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι τραγικό. Ανείπωτη τραγωδία, το μπάσκετ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε σοκαρισμένοι. Να είναι το τελευταίο που θα γίνει. Ο κάθε αρμόδιος να δει τι έγινε. Τα λόγια στερεύουν, χάθηκαν άδικα τόσες ζωές... Μακάρι να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να αδικήσω την προσπάθεια του Κολοσσού, έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για μπάσκετ», δήλωσε ο παίκτης του Ολυμπιακού Σάσα Βεζένκοφ μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Ενώ ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Είναι ανείπωτη η τραγωδία για όλους μας».

Τέλος, ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, δήλωσε: «Σίγουρα, από την πρώτη στιγμή που ακούς αυτό το γεγονός, και εγώ και όλος ο κόσμος σκεφτόμασταν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο τρένο και τις οικογένειές τους. Δεν υπάρχουν λόγια. Θα ευχηθώ δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ