Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Το πρόβλημα για τον λαό είναι ότι υπάρχει το σημερινό κράτος, της δικτατορίας του κεφαλαίου

Σε εκδήλωση με θέμα «Αστικό κράτος. Είτε "επιτελικό" είτε "δίκαιο", εχθρικό για τον λαό!» μίλησε το Σάββατο ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος

«Καταδικάζουμε τους συνενόχους, παίρνουμε θέση μάχης δίπλα στο ΚΚΕ, ξεσηκωνόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος, μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση των Οργανώσεων Δημοσίου Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με θέμα «Αστικό κράτος. Είτε "επιτελικό" είτε "δίκαιο", εχθρικό για το λαό!».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας - προδιαγεγραμμένου πολύνεκρου εγκλήματος στα Τέμπη.

«Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι συχνά μετά από μεγάλες τραγωδίες οι λαοί αφυπνίζονται και γυρίζουν προς τα μπρος τον τροχό της Ιστορίας. Ετσι πρέπει να γίνει και μπορεί να γίνει τώρα, μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη», είπε ο Μ. Παπαδόπουλος.

Το ΚΚΕ με απανωτές Ερωτήσεις στη Βουλή είχε προειδοποιήσει για τους μεγάλους κινδύνους, θύμισε, για να προσθέσει: «Τώρα όλοι οι συνένοχοι για το έγκλημα μας λένε ότι δεν είναι ώρα για πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ώρα για περισυλλογή - σιωπή, μας ψιθυρίζουν. Δεν είναι ώρα για χυδαία πολιτική εκμετάλλευση του ατυχήματος, μας λένε, χωρίς να ντρέπονται, και μάλιστα μας κουνάνε το δάχτυλο».

«Τους απαντάμε ότι χυδαία είναι η προσπάθεια να συγκαλυφθούν ξανά οι βαθύτερες πολιτικές ευθύνες. Χυδαία είναι η προσπάθειά σας να μη βγάλει ο λαός συμπεράσματα ούτε και αυτήν τη φορά» τόνισε, ενώ απευθυνόμενος σε όλους αυτούς που αυθόρμητα - καλοπροαίρετα μετά από κάθε τραγωδία λένε ότι «δεν υπάρχει κράτος» και ότι «έχουμε ένα ανίκανο κράτος», τους κάλεσε να προβληματιστούν, να σκεφτούν βαθύτερα και να αποφασίσουν πολιτικά, να πάρουν θέση.


«Να σκεφτούν τα ερωτήματα που αφορούν τις ανάγκες τους, την πραγματική ζωή τους και το μέλλον τους.

Να σκεφτούν πώς εξηγείται στον 21ο αιώνα να μην υπάρχουν στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Να σκεφτούν γιατί έγινε ταχύτατα ο εκσυγχρονισμός στους πλειστηριασμούς και έχουμε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά ακόμα παραμένουν χειροκίνητα τα συστήματα ασφαλείας στα τρένα.

Να σκεφτούν γιατί προχώρησαν γρήγορα οι αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς στον Αρειο Πάγο, αλλά πάνω από μια δεκαετία κολλάμε σε δικαστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες όταν πρόκειται να υλοποιηθούν συμβάσεις που αφορούν τα συστήματα ασφαλείας, τη φωτοσήμανση και την τηλεδιοίκηση στα τρένα».

Επίσης να σκεφτούν ότι «κάθε φορά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται και μας καλούν κυνικά να συγκρίνουμε ποιος προκάλεσε τα περισσότερα θύματα, ποιος ευθύνεται περισσότερο για τις τραγωδίες.

Να σκεφτούν γιατί εμφανίζεται ένα κράτος πολύ ικανό να διασφαλίζει ρεκόρ επενδύσεων και κερδών στους μεγάλους ομίλους, την τελευταία διετία, και την ίδια στιγμή ανίκανο να μας προφυλάξει από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Να σκεφτούν γιατί υπάρχει ένα κράτος πολύ ικανό να παρακολουθεί και να φακελώνει ηλεκτρονικά όλους τους πολίτες, να υπονομεύει απεργίες και να καταστέλλει διαδηλώσεις, και ταυτόχρονα εμφανίζεται ανίκανο να μας προστατεύσει από τις συνέπειες των σεισμών, από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τα μεγάλα ατυχήματα».

Και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα κράτος ικανό να στηρίζει την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων και ακριβώς για τον ίδιο λόγο εχθρικό απέναντί μας, ανίκανο να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, πρόθυμο να θυσιάσει τα δικαιώματά μας.

Η αλήθεια είναι ότι στην καπιταλιστική κοινωνία δεν έχουν κοινά συμφέροντα οι θύτες και τα θύματα της εκμετάλλευσης. Το πρόβλημα για τον λαό δεν είναι ότι δεν υπάρχει κράτος. Είναι ότι υπάρχει το σημερινό κράτος, το κράτος της δικτατορίας του κεφαλαίου, που υπηρετεί τους θύτες, την άρχουσα τάξη, τον πραγματικό μας αντίπαλο και είναι έτοιμο να διαπράξει κάθε νέο έγκλημα σε βάρος μας για τα συμφέροντά τους».

Ανέφερε επίσης ότι το έγκλημα στα Τέμπη, εκτός από τη συνενοχή όλων των αστικών κομμάτων, «φωτίζει το ταξικό πρόσημο της λειτουργίας του αστικού κράτους. Φωτίζει με ποιο κριτήριο επιλέγει πολιτικές και προτεραιότητες, με ποιο κριτήριο ιεραρχεί τα έργα και τις επενδύσεις που χρηματοδοτεί.

Η τραγωδία των Τεμπών φωτίζει όμως και μια άλλη μεγάλη αλήθεια: Οτι όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν, όσοι "μηχανοδηγοί" κι αν αλλάξουν, το "τρένο" της αστικής διακυβέρνησης κινείται και θα κινείται σταθερά στις ματωμένες "ράγες" που καθορίζουν η άρχουσα τάξη και η ΕΕ».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν και οι ίδιοι θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής του κράτους του κεφαλαίου, που καλούνται καθημερινά να υπηρετήσουν. Υλοποιούν μια οικονομική πολιτική με την οποία το κράτος κλιμακώνει τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και τις περικοπές κοινωνικών δαπανών, για να διασφαλίζει πακτωλούς δισ. ευρώ για τους ομίλους και τις επενδύσεις τους (...) Ταυτόχρονα το κράτος προβάλλει το φόβητρο της αξιολόγησης, της στασιμότητας, ακόμα και της απόλυσης για όποιον δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις και δεν προωθεί τη στρατηγική του κεφαλαίου».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «είναι ώρα ευθύνης, ώρα να ξεσηκωθούμε, ώρα να βγούμε στον δόμο και να παλέψουμε αποφασιστικά για τη ζωή που μας αξίζει.

Είναι ώρα αντεπίθεσης απέναντι στους συνενόχους που ξεζουμίζουν, ματώνουν και φοβίζουν τον λαό. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ είμαστε μπροστά για να νικήσει ο λαός σε αυτήν την κρίσιμη μάχη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ