Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Στημένη και απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής

Πλατεία Συντάγματος: Οι κουκουλοφόροι βάζουν τα «ρούχα της δουλειάς» και ετοιμάζονται...
Πλατεία Συντάγματος: Οι κουκουλοφόροι βάζουν τα «ρούχα της δουλειάς» και ετοιμάζονται...
Φοβήθηκαν φαίνεται οι διάφοροι μηχανισμοί του κράτους από το ορμητικό ποτάμι των χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, μαζί με τους απεργούς σιδηροδρομικούς, το πρωί της Κυριακής 5/3 στο Σύνταγμα. Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και επιδιώκουν να κυβερνήσουν ξανά πάνω στις αιματοβαμμένες ράγες του εχθρικού κράτους για τον λαό, του κράτους των επενδυτών και των κερδών των λίγων, δεν κατάφεραν να καταλαγιάσουν την οργή των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, σειρά πήραν οι γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί.

Ετσι, σε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, μια ομάδα ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με κάποιο από τα μπλοκ των διαδηλωτών, και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τις γνωστές κουκούλες και τα full face, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα πανικού, με μια ολοφάνερα στημένη προβοκάτσια, δίνοντας την ευκαιρία στις αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ) να επιτεθούν με δακρυγόνα και χημικά στους χιλιάδες που διαδήλωναν.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επίθεση

Την απροκάλυπτη επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου συλλαλητηρίου, στηλιτεύει το ΠΑΜΕ.

«Καταγγέλλουμε τη στημένη και απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και των ύποπτων μηχανισμών τους που με ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ. και χημικά επιχείρησαν να επισκιάσουν το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο όπου συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέες και νέοι. Το μόνο που έδειξε σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) η κυβέρνηση είναι ο φόβος της μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ιδιαίτερα σήμερα, μέρα που θάβονται αρκετά θύματα της πολύνεκρης δολοφονίας. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα θα απαντήσει στην καταστολή και σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ