Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
«Με αγώνες θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα»

Κινητοποιήσεις από την ΚΝΕ σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και άλλες πόλεις

Πάτρα
Πάτρα
Κινητοποίηση έκανε η ΚΝΕ το βράδυ του Σαββάτου και στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη συγκέντρωση δίπλα στον Λευκό Πύργο και μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης.

«Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί 57 άνθρωποι εξακριβωμένα και πολλοί ακόμα αγνοούμενοι, οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία όπως κι εμείς, έβγαλαν εισιτήριο για το τρένο χωρίς επιστροφή», είπε στην ομιλία του ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας. Και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για την συντρόφισσά μας την Βάσω, κοπέλα 25 χρονών, που δίνει παλικαρίσια τη μάχη αυτές τις ώρες μέσα στο Νοσοκομείο της Λάρισας. Της λέμε και από εδώ, από τον Λευκό Πύργο, Βάσω κράτα γερά, εμείς οι σύντροφοί σου είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις με ψηλά το κεφάλι, θα δώσεις και αυτή τη μάχη, σε περιμένουμε γρήγορα κοντά μας! Είμαστε εδώ για την Αγάπη, την Αθηνά, την Βαία, την Ιφιγένεια, τον Παναγιώτη, τον Κυπριανό... Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που στην κεφαλή της πλακάτ σχημάτιζαν τη λέξη «Οργή» και το σύνθημα «Στις κάμερες κλαίτε και δείχνετε καημό, ενώ η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τα ευρώ». Τα μέλη της ΚΝΕ μοίραζαν ανακοινώσεις σε στέκια νεολαίας και ήταν ιδιαίτερα θετική η απήχηση της κινητοποίησης, καθώς με χειροκροτήματα και κορναρίσματα υποδέχονταν οι περαστικοί την πορεία και όπου γινόταν στάση για να διαβαστεί η ανακοίνωση, εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονταν για να ακούσουν, για να την πάρουν.

Λάρισα
Λάρισα
Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Δυτική Μακεδονία, σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα.

«Οι ράγες του κέρδους βάφονται με αίμα, με αγώνες θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα», ήταν το μήνυμα της διαδήλωσης των Οργανώσεων Λάρισας της ΚΝΕ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Μαθητές, φοιτητές, πολλοί γονείς με τα μικρά παιδιά τους συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης και διατράνωσαν ότι θα γίνουν η φωνή των νεκρών. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δαμιανός Μπαλασούλης, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ, και ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τα συνθήματα να βρίσκουν πλατιά ανταπόκριση από τον κόσμο. Η πορεία έκανε στάση μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ κρέμασαν συμβολικά μαύρα μπαλόνια που έγραφαν συνθήματα, πέρασε από τον σταθμό του ΟΣΕ που έγινε κατάθεση λουλουδιών και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, και επέστρεψε ξανά στο κέντρο της πόλης.

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», τόνισαν στη μαζική και μαχητική τους κινητοποίηση επίσης οι Οργανώσεις Αχαΐας της ΚΝΕ το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας, χαιρέτισε την αποφασιστική στάση της νεολαίας της πόλης, που με καταλήψεις στα σχολεία, κινητοποιήσεις στις σχολές των Πανεπιστημίων και σε χώρους δουλειάς βγήκε μπροστά, έδωσε τον τόνο και κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα με όλες τις μορφές.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Από την πλατεία Γεωργίου ακολούθησε πορεία προς τον ΟΣΕ. Στην κεφαλή βρισκόταν ένα μεγάλο μαύρο πανί, σε ένδειξη πένθους, ενώ ακούγονταν δυνατά συνθήματα. «Τα κέρδη τους οι νεκροί μας», έγραψαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στον ΟΣΕ, φωνάζοντας «ακόμα ένα έγκλημα μας γέμισε οργή, είτε με τα κέρδη τους είτε με τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ