Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Με επικίνδυνες βλάβες κυκλοφορούν και λεωφορεία των ΚΤΕΛ στην Αττική

«Καθίσματα» που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό
«Καθίσματα» που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό
Την τραγική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών αποκαλύπτει σειρά φωτογραφιών, που δείχνουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ να εκτελούν μέρος του συγκοινωνιακού έργου της Αττικής παρόλο που παρουσιάζουν βλάβες! Για την κατάσταση αυτή έχουν επανειλημμένα γίνει καταγγελίες από τους εργαζόμενους, όμως έχουν πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων. Προειδοποιήσεις που γίνονται πριν είναι αργά, και όταν «ο μη γένοιτο» αποδειχθούν μοιραίες...

Οι φωτογραφίες δείχνουν λεωφορεία ΚΤΕΛ, που εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο αντί των λεωφορείων της ΟΣΥ («Οδικές Συγκοινωνίες», λεωφορεία και τρόλεϊ), στο πλαίσιο της προώθησης των εργολαβιών και τις ιδιωτικοποίησης, σε γραμμές της Ανατολικής Αττικής. Τα λεωφορεία παρουσιάζουν βλάβες που τα καθιστούν ακατάλληλα για κυκλοφορία, ενώ ορισμένες από τις βλάβες είναι ακόμα και επικίνδυνες για την ασφάλεια των επιβατών και των οδηγών.

Εχουμε και λέμε από όσα έχουν έρθει στην εφημερίδα μας:

-- Λεωφορείο να βρίσκεται σε κίνηση με επιβάτες ενώ έχει χαλασμένη πόρτα, την οποία είχαν κλείσει πρόχειρα με ταινία! Σημειωτέον ότι αν κάποιος έσπρωχνε την πόρτα άνοιγε.

-- Λεωφορεία σε λειτουργία χωρίς καθίσματα.

-- Χειρόγραφη πινακίδα κολλημένη σε τζάμι λεωφορείου που ενημερώνει τους επιβάτες ότι δεν λειτουργούν τα κουδούνια και ότι θα πρέπει να φωνάξουν για στάση!

-- Λεωφορείο να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδα τον Σεπτέμβρη του 2022.

-- Λεωφορείο που χάλασε την περασμένη Τρίτη και το άφησαν παρατημένο για τρεις μέρες στη λεωφόρο Καραμανλή στην Αρτέμιδα.

Αυτά είναι ορισμένα παραδείγματα από τον δήθεν σύγχρονο στόλο των ΚΤΕΛ, στα οποία οι κυβερνήσεις τους παρέδωσαν συγκοινωνιακό έργο ισχυριζόμενες ότι έτσι το ενισχύουν.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αν και τα λεωφορεία της ΟΣΥ περνούν μια φορά τη βδομάδα από επιθεώρηση και όταν παρουσιάζουν βλάβες που δεν μπορούν να επισκευαστούν αποσύρονται, η κατάσταση του στόλου της ΟΣΥ είναι τραγική και αυτό οφείλεται στη χρόνια υποχρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών από το κράτος, που έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα και ανταλλακτικά.


Ταινίες που ...προειδοποιούν: «Απομακρυνθείτε από τη χαλασμένη πόρτα»
Ταινίες που ...προειδοποιούν: «Απομακρυνθείτε από τη χαλασμένη πόρτα»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ