Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΓΟΣ
Αγωνιστική απάντηση στη τρομοκρατία

Πικετοφορία κατά του κλίματος τρομοκρατίας, που καλλιεργείται συστηματικά στο Νομό Ηλείας από την κυβέρνηση, διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα στον Πύργο η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Είναι απόφαση των κομμουνιστών της περιοχής να παλέψουν ενάντια σε φαινόμενα μιας ιδιότυπης «δημοκρατίας», αυτής που από τη μια μεριά καταδικάζει 19 αγρότες, οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 1995, επειδή ...παρακώλυσαν τις συγκοινωνίες και, από την άλλη, αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι πρωταίτιοι της τραμπούκικης επίθεσης κατά στελεχών του ΚΚΕ, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στον Πύργο.

Χτες οι αγωνιστές αγρότες καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες φυλάκιση με την «ομηρία» της αναστολής. Ομως, η δίκη των τριών ατόμων που κατηγορούνται για συνέργεια στην επίθεση κατά των στελεχών του ΚΚΕ, διακόπηκε και θα γίνει στις 22 Ιούνη, προκειμένου να συνεκδικαστεί με την υπόθεση που αφορά τους πρωταίτιους της επίθεσης. Συγκεκριμένα, με αίτημα της υπεράσπισης των Χαράλαμπου Κούτση, Μαρίας Βρεττού και Κωνσταντίνου Πλαστουργού που κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, το δικαστήριο διέκοψε τη διεξαγωγή της δίκης. Επίσης τα θύματα της επίθεσης θα δώσουν συμπληρωματική κατάθεση στην Εισαγγελία του Πύργου και η ανάκριση θα συνεχιστεί. Η Εισαγγελία Πύργου έχει ασκήσει δίωξη κατά των Γ. Μαγούλη, Δ. Καρανικολού, Ν. Πατσούρη και Α. Χιόνη για απρόκλητη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, μένουν στο απυρόβλητο οι υπεύθυνοι της επίθεσης, ενώ τους δίνεται το «πράσινο φως» για περαιτέρω ασυδοσίες... Η «αναποτελεσματικότητα» της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα της σύλληψης των πρωταγωνιστών της παρακρατικού τύπου επίθεσης ενάντια στον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ Αγγελο Μπούζη, του γραμματέα του ΕΚ Πύργου και υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Ηλιόπουλου και του μέλους του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, βοήθησε τους πρωταίτιους να γλιτώσουν την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ η αναβολή, πολλές φορές, οδηγεί και σε άλλες αναβολές. Ετσι υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει αυτή η δίκη, που ίσως να «έβγαζε στη φόρα» δυσάρεστα και δύσοσμα γεγονότα για τα κέντρα που καθοδήγησαν την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ