Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στήριξη στο Μέτωπο του λαού που προωθείται από το ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο του Προοδευτικού Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας (ΠΑΚΕ), την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Σπύρος Σελιανίτης, και με την οποία γνωστοποιεί τη θέση του για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η ανακοίνωση, συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το Πολιτικό Γραφείο του ΠΑΚΕ, ενόψει των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Είναι πανθομολογούμενο ότι υπεύθυνες για την πρωτοφανή δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται όλος ο αγροτικός κόσμος αλλά και η γεωργική οικονομία της χώρας είναι οι κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και η αγροτική πολιτική τους.

2. Από τις προεκλογικές τοποθετήσεις τους προκύπτει ότι μετά τις εκλογές, οποιοδήποτε από τα δύο αυτά κόμματα αναλάβει την εξουσία, θα συνεχιστεί η ίδια καταστροφική αγροτική πολιτική.

Αναφερόμαστε σε δύο κεφαλαιώδη προβλήματα: α. Η Νέα Δημοκρατία δε διαφοροποιείται από το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της τύχης «των μη κατά κύριο επάγγελμα» 325.919 αγροτών του Μητρώου των αγροτών που οδηγούνται γρήγορα στις ουρές των ανέργων εργατών. β. Το κυβερνών κόμμα μόλις πρόσφατα εξήγγειλε τη συμφωνία του με την ΕΕ για τη μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα «για το καλό των αγροτών», όπως λέει ο υπουργός Γεωργίας, που σημαίνει ότι άλλες δεκάδες χιλιάδες αγροτών θα χάσουν τη δυνατότητα απασχόλησης στη γεωργία, θα στερηθούν οι οικογένειές τους των πόρων επιβίωσης, θα εγκαταλείψουν την ύπαιθρο και θα ολοκληρώσουν την καταστρεπτική ερήμωσή της.

3. Καμιά διάθεση δεν επιδείχτηκε για εξ υπαρχής εξέταση του σοβαρότατου αγροτικού προβλήματος, που, εκτός των άλλων, συνδέεται και με την επισιτιστική επιβίωση του λαού μας, σε χαλεπούς καιρούς σαν τους σημερινούς, των διεθνών ανωμαλιών και κινδύνων. Αντίθετα, με την επιχειρούμενη προεκλογική πόλωση των δύο κομμάτων, γίνεται προσπάθεια παράκαμψής του, όπως και των άλλων, για να μην αναληφθούν δεσμεύσεις.

4. Τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια, που προετοιμάζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα και άλλες δυνάμεις, δεν προοιωνίζονται τίποτε άλλο από διάφορα σχήματα συμμετοχής στην εξουσία, διαχείρισης της καταστροφικής αυτής πολιτικής.

5. Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω το ΠΓ του ΠΑΚΕ συμπεραίνει ότι δεν έχει να ελπίζει σε καμιά αλλαγή πολιτικής των σημερινών κομμάτων εξουσίας, ούτε ο ελληνικός λαός, ως σύνολο, και ακόμη περισσότερο ο προδομένος από όλους, ο παραπλανημένος και αποπροσανατολισμένος αγροτικός κόσμος. Και οδηγείται έτσι το ΠΓ στην απόφαση στήριξης και συνεργασίας με ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που συγκροτείται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ