Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναλφάβητους και άνεργους θέλουν

Με ειδική αναφορά στη Σύνοδο της Λισαβόνας η Γενική Γραμματέας του Κόμματος τόνισε την ανάγκη: «Η Σύνοδος της Λισαβόνας να γίνει ο σπινθήρας της λαϊκής έκρηξης». «Η Λισαβόνα, συνέχισε, τινάζει στον αέρα τις αυταπάτες που καλλιεργούν όλα τα κόμματα ότι η ΕΕ θέλει και μπορεί να χτυπήσει τη φτώχεια και την ανεργία. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ξεσκέπασε από το 1992 την κοινωνική πολιτική της ΕΕ.

Εδώ και λίγο καιρό ο ελληνικός λαός, όλοι οι λαοί της Ευρώπης, δέχτηκαν τόνους υποσχέσεων ότι επιτέλους στη Λισαβόνα θα γίνει σοβαρή συζήτηση για την ανεργία και την κοινωνική πολιτική.

Σοβαρή συζήτηση έγινε, μόνο που αυτή καταναλώθηκε κυρίως, όπως ήταν φυσικό για το ΚΚΕ, για το πώς θα στηριχτούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός, για να κάνει καινοτομίες με εισαγωγή νέων τεχνολογιών. Οι επιχειρηματικές καινοτομίες προϋποθέτουν ακόμα πιο χαλαρή και ευλύγιστη εργασία, δηλαδή γενική υποαπασχόληση και μαζική ανεργία. Βασίζονται στην κατάργηση κάθε ιδέας καθολικής κοινωνικής ασφάλισης. Μόνο κάποια επιδόματα για τους πιο εξαθλιωμένους, για να πεθάνουν υποτίθεται με αξιοπρέπεια.

Η νεολαία, η ελληνική λαϊκή οικογένεια πρέπει να αποδείξει ότι δεν ξεγελιέται με τους μύθους και τις διακηρύξεις ότι κάθε μαθητής θα αποκτήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στις συνθήκες της αγοράς όχι μόνο δε δημιουργούν αλλά περιορίζουν τις θέσεις απασχόλησης, αυξάνουν τους χρήστες - δέκτες παραπληροφόρησης, αυξάνουν και τη φτώχεια.

Μαύρο σ' αυτούς που ισχυρίζονται ότι τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν γιατί ζούμε περισσότερο, ότι η ανεργία οφείλεται σε έλλειψη εκπαίδευσης. Κάποτε εξηγούσαν την ανεργία με την εργατική τεμπελιά, τώρα προκλητικά την εξηγούν με τη δήθεν αμάθεια. Αναλφάβητους και ανέργους θέλουν, αλλά με ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι μας, ευκαιρία για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι εταιρίες πληροφορικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ