Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ευθύνη του εκπαιδευτικού η μετάδοση των υψηλών αξιών

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά σε «Ιωνίδειο» και «Ράλλειο»

 Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Την ιδιαίτερη ευθύνη του εκπαιδευτικού να μεταδίδει στους νέους πέρα από στεγνές γνώσεις και ιδανικά για μια καλύτερη ζωή, να τους διδάσκει τους αγώνες των λαών για δικαιότερη κοινωνία, επισήμανε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά Σπύρος Χαλβατζής μιλώντας στους καθηγητές της Ιωνιδείου και της Ραλλείου που επισκέφθηκε συνοδευόμενος από συνδικαλιστές-μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Σπύρος Χαλβατζής αναφέρθηκε τόσο στα ειδικά προβλήματα της παιδείας, όσο και στα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κόμματος και καλώντας τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν τώρα ΚΚΕ με τη βεβαιότητα ότι η ψήφος αυτή είναι η μοναδική που δε θα χαθεί την επομένη των εκλογών. «Εμείς το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι και στις 10 του Απρίλη θα είμαστε δίπλα στους αγώνες σας, όπως ήμασταν χτες και προχτές, όπως είμαστε και σήμερα», τόνισε.

Οι εκπαιδευτικοί άκουσαν με προσοχή και έκδηλο ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος με τον υποψήφιο βουλευτή, όπου πολλοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των πραγμάτων δηλώνοντας ότι αυτή τη φορά θα ψηφίσουν ΚΚΕ αφού μόνο ενισχυμένο ΚΚΕ είναι εγγύηση για μια θετική εξέλιξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σπύρος Χαλβατζής στις διώξεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα και στον Πειραιά, σε μαθητές που μετείχαν στις κινητοποιήσεις για μια καλύτερη παιδεία, οι οποίοι τώρα με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες σέρνονται στα δικαστήρια. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εισαγγελείς, που επιδεικνύουν τόσο ζήλο στη δίωξη μαθητών, να δείξουν τουλάχιστον τον ίδιο ζήλο για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη εγκληματικότητα και η διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά, προσθέτοντας ότι έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι την ίδια στιγμή που διώκουν αγωνιστές με την απειλή να τους οδηγήσουν στη φυλακή, βγάζουν από εκεί με εισαγγελική έγκριση, διά της μεθόδου της άδειας, μεγαλέμπορους ναρκωτικών και άλλους επικίνδυνους εγκληματίες, που φυσικά δεν επιστρέφουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ