Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Να βγάλουμε άκυρα τα στημένα γκάλοπ

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Κύπρου μίλησαν χτες το βράδυ οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης, Γιώργος Κακουλίδης και Μαρία Ζευγώλη

«Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι αν δεν ενισχυθεί αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, θα δοθεί ευκαιρία στους εκπροσώπους του δικομματισμού να μιλήσουν για "νέα νίκη". Πρέπει να βγάλουμε άκυρα τα στημένα γκάλοπ, που θέλουν να μας πείσουν ότι οι εκλογές γίνονται για χάρη των δυο μεγάλων κομμάτων». Αυτό τόνισε χτες από την πλατεία Κύπρου στο Χολαργό ο Μπάμπης Αγγουράκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, σε προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο Γιώργος Κακουλίδης, υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας, και η Μαρία Ζευγώλη, υποψήφια στην Α΄ Αθήνας.

Ο Μπ. Αγγουράκης ξεκινώντας την ομιλία του απηύθυνε χαιρετισμό σε όσους συμμετέχουν στον όμορφο αγώνα του ΚΚΕ ενάντια στην υποταγή και τη μοιρολατρία. «Δε χωράει καμιά αμφιβολία, είπε, ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα είναι πιο ισχυρά μετά τις 9 του Απρίλη. Πολύ περισσότερο όμως πρέπει να αυξηθεί η αντίσταση των εργαζομένων, στους δρόμους του αγώνα».

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. «Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν ενάντια στον εγκληματικό πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, οι αγρότες, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, που μάχονταν καθημερινά για τα δικαιώματά τους, απέδειξαν ότι οι "συστάσεις" για υποταγή δεν μπορούν να πιάνουν για πάντα τόπο». Συνεχίζοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι βέβαιοι πως αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεχυθεί ένα νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης, όποιο από τα δυο κόμματα κι αν υπερισχύσει. «Γι' αυτό, είπε, πρέπει να προκαλέσουμε το ρήγμα που αρμόζει στο δικομματισμό, ενισχύοντας αποφασιστικά τα κόκκινα ψηφοδέλτια».

Ο Γ. Κακουλίδης αναφέρθηκε στην πολιτιστική παράδοση του λαού μας, τονίζοντας ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει μοχλό αντίστασης στην επίθεση που δέχεται σήμερα η χώρα μας. Είπε χαρακτηριστικά πως «ενταχτήκαμε σ' έναν πολιτισμό που δε μας καταλαβαίνει, την ίδια στιγμή που έχουμε μια παράδοση, την οποία όμως δεν μπορούμε να χειριστούμε».

Η υποψήφια από την «Κομμουνιστική Ανανέωση», Μ. Ζευγώλη, κάλεσε τους παραβρισκόμενους να δώσουν τη μάχη για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά κύρια να δώσουν τη μάχη στους δρόμους την επομένη των εκλογών, «γιατί τα πράγματα θα γίνουν πιο σκληρά για τους εργαζόμενους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-07-18 00:00:00.0)
Αθλιες συναλλαγές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (2006-01-25 00:00:00.0)
Η μάχη του ψηφοδελτίου (2004-02-28 00:00:00.0)
Μήνυμα νίκης και συνέχισης του αγώνα (2000-04-08 00:00:00.0)
Κόκκινη απάντηση στο δικομματισμό (2000-04-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ