Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα όρια ηλικίας

Γρηγοριάδης Κώστας

Μπορεί να επαναλαμβάνουν οι κυβερνώντες, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, ότι δεν πρόκειται η επικείμενη μετεκλογικά «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού συστήματος να θίξει τα όρια ηλικίας, αλλά τα ακριβώς αντίθετα λέγονται στο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης («Συμβολή στο Συμβούλιο της Λισαβόνας»), που κατέθεσαν στη Σύνοδο Κορυφής των «15».

«Η καθιέρωση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος, σημειώνεται στο κείμενο, θέτει κρίσιμα ερωτήματα για αντιλήψεις, αξίες και δεδομένα που επικράτησαν στις κοινωνίες μας, που πρέπει να επανεξεταστούν, χωρίς όμως να αλλοιωθεί το βάρος του κοινωνικού στοιχείου του ευρωπαϊκού μοντέλου... Η ίδια η έννοια της γήρανσης έχει αλλάξει. Η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας σημαίνει ότι στην ίδια ηλικία σήμερα ο μέσος πολίτης σε σύγκριση με 40 χρόνια πριν έχει διαφορετικές δυνατότητες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό και να το εντάξουμε σε μια στρατηγική αύξησης του οικονομικού δυναμικού και της απασχόλησης».

Είναι μια ακόμη, αδιαμφισβήτητη απόδειξη της διγλωσσίας, αλλά και των πραγματικών σχεδίων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να αμειφθεί αναλόγως, στις 9 του Απρίλη

.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ