Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εγκλημα η παράδοσή του στους ιδιώτες

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά, στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά

«Εγκλημα»! Ετσι χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά την παράδοση του πρώτου λιμανιού της χώρας, στο πιάτο των ιδιωτών που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή της ΝΔ. Ταυτόχρονα, είναι έκδηλη και η αγωνία τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει ήδη στο συρτάρι της η νέα διοίκηση του ΟΛΠ αν εφαρμοστεί «δε θα αφήσει τίποτα όρθιο». «Θέλουμε την υποστήριξη του ΚΚΕ για να αγωνιστούμε περισσότερο», ειπώθηκε από τους εργαζόμενους του ΟΛΠ στο Κερατσίνι, καθώς υποδέχονταν χτες το πρωί τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ και συνδικαλιστή ναυτεργάτη Γιώργο Μαρίνο.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τον τομέα τεχνικών και χειριστών μηχανημάτων. Συνεχίστηκε στους χώρους φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και κατέληξε στα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών.

«Βασικοί μοχλοί ανάπτυξης, όπως είναι και τα λιμάνια, παραδίδονται στους ιδιώτες. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προωθούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θέλουν να μη μείνει τομέας που να "μη βάλει χέρι" το μεγάλο κεφάλαιο. Οι κατευθύνσεις αυτές στηρίζονται στις θεμελιακές αρχές της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και έχουν ένα μόνο σκοπό, την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών. Τα όσα προωθούνται θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, για την εθνική οικονομία. Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα αντιπαλέψει αυτά τα σχέδια. Για αυτό σας καλούμε, ανεξάρτητα από όποιες διαφορές, να ενισχύσετε το ΚΚΕ για να μπορέσει με καλύτερους όρους να οργανώσει τους αγώνες» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαρίνος προς τους χειριστές και τους τεχνικούς μηχανημάτων. Από τους εργαζόμενους τέθηκαν ερωτήσεις για τα διαλυτικά σχέδια σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος και «καυτηριάστηκε» η προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ περί αλληλεγγύης.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο ΣΕΜΠΟ. «Κοιτάξτε τι θησαυρό θέλουν να βγάλουν στο σφυρί. Και είναι δική μας περιουσία. Από τα λεφτά του ελληνικού λαού φτιάχτηκαν» αναφέρθηκε από λιμενεργάτες, καθώς έδειχναν στον Γ. Μαρίνο τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μόνο μία από τις δεκάδες γερανογέφυρες του ΟΛΠ αξίζει περίπου 1,5 δισ. δραχμές! Ομως δεν είναι μόνο η υποδομή, κατά τους εργαζόμενους τα λιμάνια αποτελούν τις πύλες της χώρας και έχουν να κάνουν και με την εθνική άμυνα της χώρας. Θερμά υποδέχτηκαν τον Γιώργο Μαρίνο και οι υπάλληλοι στις διοικητικές υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ