ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
Σελ. /24
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Απεργούμε ενάντια στην εγκληματική πολιτική, καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων!

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα (12.30 μ.μ., Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (12 μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και δεκάδες ακόμα πόλεις

Κάλεσμα σε παλλαϊκό απεργιακό ξεσηκωμό απευθύνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα όλης της χώρας, με τις αποφάσεις τους για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σήμερα Τετάρτη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε μια σειρά πόλεις.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων πραγματοποιείται στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια, με τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής και Σαλαμίνας να έχουν προκηρύξει απεργία, μαζί με εκατοντάδες Σωματεία και Ομοσπονδίες.

Οι φορείς που οργανώνουν τη σημερινή μάχη καλούν τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, καταδικάζοντας στους δρόμους του αγώνα τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη. Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα τους να παλέψουν κόντρα σε μια πολιτική που για λογαριασμό της εργοδοσίας θυσιάζει τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Συνεχίζεται η απεργία στους σιδηρόδρομους, δεμένα τα βαπόρια

Την ίδια ώρα, τα Σωματεία των σιδηροδρομικών συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, ακινητοποιώντας τους συρμούς σε όλη τη χώρα. Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν αμέσως μετά τη λήξη της απεργιακής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Κυριακή, τα τρία Σωματεία εργαζομένων στη «Hellenic Train» αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και σήμερα Τετάρτη, ενώ συμμετοχή σε αυτήν την απόφαση ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ενωση Σταθμαρχών. Ακόμα, απόφαση για 48ωρη απεργία πήρε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, με βάση τις αποφάσεις των Σωματείων οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας θα συμμετέχουν στην απεργία.

Σε ό,τι αφορά τα Σωματεία των μέσων σταθερής τροχιάς, πήραν απόφαση για απεργία, προκειμένου όμως να διευκολύνουν τη μετάβαση των απεργών θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 11 π.μ. - 5 μ.μ. ο ΗΣΑΠ και το Τραμ, και 12 μ. - 4 μ.μ. το Μετρό.

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς έχει προκηρυχθεί παμπειραϊκή απεργία από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, αλλά και την ΠΝΟ. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό (πλοία «Blue Star») και στη συνέχεια στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Απεργιακές αποφάσεις

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λαμίας, Λέσβου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Λιβαδειάς, Νάουσας, Φωκίδας, Βόλου, Καρδίτσας, Χανίων και για στάση εργασίας το ΕΚ Σάμου (11 π.μ. - τέλος βάρδιας).

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Ανάλογες αποφάσεις παίρνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία σε διάφορους κλάδους και περιοχές της χώρας.

Στο απεργιακό συλλαλητήριο καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στους δρόμους και οι αυτοαπασχολούμενοι

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στα Προπύλαια απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, καλώντας τους επαγγελματίες να κατεβάσουν σήμερα ρολά στα μαγαζιά και να βγουν μαζικά στους δρόμους.

Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας χαιρετίζει τις γυναίκες που πήραν μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα (12.30 μ.μ., Προπύλαια) και στις άλλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλώσουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα και στην ανάγκη να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες του.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, μαζί τους και οι μαθητές, καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το ΕΚΘ, και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στον ίδιο χώρο στις 7 μ.μ.

Μέχρι και χθες αυξανόταν ο κατάλογος των σωματείων και των φορέων που δήλωναν «παρών» στο κάλεσμα αγώνα για να γίνει πράξη το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!». Για να σταματήσουν τα εγκλήματα του κεφαλαίου και του κράτους του, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους!

Εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, βιομηχανικοί εργάτες, εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στους δήμους, στο Επισιτισμό και τον Τουρισμό, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, φοιτητές και μαθητές, νέους εργαζόμενους, οργανώνουν τη συμμετοχή τους.

Τα συνδικάτα «επί ποδός» για την επιτυχία της απεργίας

Στο επίκεντρο η ασφάλεια των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη!

12 λεπτά αποχής στις τηλεπικοινωνίες
12 λεπτά αποχής στις τηλεπικοινωνίες
Η σημερινή απεργία παίρνει τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στο Σύνταγμα, ενώ από τη Δευτέρα σωματεία και μαζικοί φορείς δίνουν τη μάχη σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά, με συζητήσεις στις βάρδιες, στα διαλείμματα, με συσκέψεις και συνελεύσεις, με παρεμβάσεις, με πικετοφορίες και συγκεντρώσεις στους δήμους, με πανό στις πύλες των εργοστασίων και τις εισόδους των επιχειρήσεων.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται αυτές για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό, για να «παίζεται» η ζωή του εργαζόμενου «κορόνα - γράμματα», για το αν θα πάει στη δουλειά, στο σπίτι του και όπου αλλού έχει ανάγκη.

12 λεπτά αποχής για τα 12 λεπτά θανάτου

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στο χτεσινό κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής για 12 λεπτά αποχής από τις θέσεις εργασίας, συμβολίζοντας τα 12 λεπτά του θανάτου, το χρονικό διάστημα δηλαδή για το οποίο οι δύο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης. Εργαζόμενοι από τον ΟΤΕ, την «Vodafone», την «Openbet», την «NOKIA», τη «Skroutz» κ.α. άφησαν τα πόστα τους και κράτησαν στα χέρια το σύνθημα «αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή». Με την πρωτοβουλία αυτή, άνοιξε πλατιά η συζήτηση στους χώρους, με συγκεντρώσεις μέσα στα κτίρια και στους προαύλιους χώρους, δίνοντας τον τόνο για τη σημερινή απεργία.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν ήταν η κακιά η ώρα ούτε αποτέλεσμα ανθρώπινου παράγοντα. Είναι το κριτήριο του κέρδους για το οποίο θυσιάζονται ζωές. Εμείς οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, που από τα χέρια μας περνάει όλη η εξέλιξη της τεχνολογίας, που συμβάλλουμε με τη δουλειά μας στους αυτοματισμούς και την ψηφιοποίηση, που μιλάμε για δίκτυα 5G, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί και να αποτραπεί η σύγκρουση δύο τρένων, που επί 12 λεπτά κινούνταν στις ίδιες ράγες και δεν υπήρχε η τεχνολογική υποδομή να το προλάβει!», σημειώνει το ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωσή του.

Περιοδείες και άλλες δράσεις στη Θεσσαλονίκη

Περιοδείες ενημέρωσης πραγματοποιούνται σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη, με τους εκπροσώπους των Σωματείων να μεταφέρουν το κάλεσμα μάχης στους εργαζόμενους, για την προστασία της ζωής των ίδιων και των παιδιών τους.

Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας περιόδευσε στα εργοστάσια «ΚΡΟΝΟΣ», «ΠΑΥΛΙΔΗΣ» και «ΑΛΤΕΡΑ» στο Μαυροβούνι Σκύδρας και στα Γιαννιτσά, μεταφέροντας το κάλεσμα πάλης στους εργαζόμενους του κλάδου.

Στο «πόδι» η Θεσσαλία

Στο «πόδι» βρέθηκαν χτες συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής στη σημερινή απεργία και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν.

Εξορμήσεις σε εργοτάξια της Πάτρας
Εξορμήσεις σε εργοτάξια της Πάτρας
Στη Λάρισα, κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου, των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοστάσια τροφίμων, μετάλλου, φαρμακαποθήκες, σούπερ μάρκετ, γιαπιά, σχολεία και νοσοκομεία και σε άλλους χώρους δουλειάς, προκειμένου να φτάσει πλατιά το απεργιακό κάλεσμα για καταδίκη του εγκλήματος στα Τέμπη, για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές και μαζικές μεταφορές για τον λαό.

Αξίζει να σημειωθεί η στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου Υπαλλήλων δήμων Λάρισας, που απέρριψε το κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για άμεση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να παρθεί απόφαση και να οργανωθεί η απεργία και πήρε απόφαση για ΔΣ την ...επόμενη μέρα της απεργίας!

Στο απεργιακό συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Αντίστοιχη δράση ανέπτυξαν σωματεία και μαζικοί φορείς σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Στην Καρδίτσα καλεί επίσης και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Το «παρών» στις σημερινές συγκεντρώσεις θα δώσουν και οι αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ετσι, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες καλούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στα σημερινά συλλαλητήρια, ενώ θα γίνουν και συμβολικές δράσεις με τρακτέρ σε σταθμούς τρένων και σιδηροδρομικές γραμμές. Στη Λάρισα, μια τέτοια δράση θα γίνει στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου, στις 12 μ.

Σε όλη τη χώρα

Σε χώρους δουλειάς στη Λάρισα
Σε χώρους δουλειάς στη Λάρισα
Στην Πάτρα, παρεμβάσεις έγιναν σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ, με το κάλεσμα του ΕΚΠ και των συνδικάτων στο χέρι, εκεί που καθημερινά δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων και επιχειρήσεων. Από τις εξορμήσεις δεν έμειναν εκτός ούτε συγκατοικίες της πόλης, με ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και αποφασιστικότητα να δώσουν όλοι δυναμικό «παρών», να βουλιάξει η πλατεία Γεωργίου σήμερα στις 10.30 π.μ. απ' τον κόσμο.

Αυτό προμηνύουν οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, αλλά και οι αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων, άλλων φορέων που βγαίνουν μπροστά. Τη στήριξή της στην απεργία έχει εκφράσει και η αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Στην Αιτωλοακαρνανία, περιοδείες έγιναν στους εργαζόμενους των έργων της Αμβρακίας Οδού σε συνέχεια των δράσεων του ΕΚ Αγρινίου αλλά και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στην Ηλεία, περιοδείες έγιναν σε αρκετούς χώρους δουλειάς, ενώ συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αμαλιάδα και Πύργο έχει εξαγγείλει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Η ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών για τους ναυτεργάτες, τον λαό και τους επισκέπτες του νησιού, απέναντι και στο απαράδεκτο καθεστώς των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας, κατάσταση που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη τα καλοκαίρια, απασχόλησε τις συζητήσεις των συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και άλλων σωματείων, με τους εργαζόμενους στα πλοία.

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο
Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο
Στην Κεφαλονιά, το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου έχει βρει ανταπόκριση ακόμη και με τα τηλέφωνα εργαζομένων στη διοίκησή του που δηλώνουν συμμετοχή, απέναντι και στη χαρακτηριστική «αφωνία» της διοίκησης της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Περιοδείες και εξορμήσεις έκανε χτες το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, προετοιμάζοντας τη σημερινή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει. Στις φρουτεμπορικές εταιρείες, στην ΕΦΑΜ, στα σούπερ μάρκετ του Καρά Τεπέ και σε εργοτάξια, η αγανάκτηση και η οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα κυριάρχησαν στη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Ηράκλειο Κρήτης με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εργατικών σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγων γονέων και φοιτητικών συλλόγων.

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για τη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν οριστεί στις 11.30 π.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα στον ιδιωτικό τομέα, οικοδόμοι, Τρόφιμα - Ποτά, Φάρμακο, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τύπος - Χαρτί, Ιματισμός - Δέρμα, Μέταλλο, Επισιτισμός - Τουρισμός, Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ, δικηγόροι, γυμναστές.

Πλατεία Κοραή: Σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες, στον σιδηρόδρομο, ναυτεργατικά σωματεία, σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σωματεία εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, μαζικοί φορείς του Πειραιά. Τα σωματεία του Πειραιά θα συγκεντρωθούν επίσης στις 10.30 π.μ. στον ΗΣΑΠ.

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής, ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου: Σωματεία εκπαιδευτικών, σωματεία στις τράπεζες και στο εμπόριο, σωματεία λογιστών και καθαριστριών, σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής διοίκησης, σωματείο δήμων.

Στις 11 π.μ., στα Νοσοκομεία Παίδων (Γουδή) καλούν σωματεία υγειονομικών και της Ειδικής Αγωγής, μαζικοί φορείς των δήμων της Ανατολικής Αθήνας.

Λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση

Λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια δρομολογούνται από τις εξής περιοχές της Αττικής: Αγιος Δημήτριος, 9.45 π.μ., πλατεία Ηρώων - ΙΚΑ, Αλιμος, 9.45 π.μ., Δωδεκανήσου 57, Ανω Λιόσια, 10.30 π.μ., τριγωνική πλατεία, Αργυρούπολη, 10.15 π.μ., δημαρχείο, Ασπρόπυργος, 10.45 π.μ., παραλία, Γέρακας, 10.45 π.μ., ΕΛΤΑ Μαραθώνος, Γλυφάδα, 10 π.μ., πλατεία Αγίου Τρύφωνα, Ελευσίνα, 10.30 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ, Ελληνικό, 10 π.μ., πλατεία Σουρμένων, Καλλιθέα, 10 π.μ., πλατεία Δαβάκη, Καλύβια, 11 π.μ., δημαρχείο, Κάντζα 10.30 π.μ., Στρογγυλό Βασιλόπουλου, Κερατέα, 10.45 π.μ., Αγ. Δημήτριος, πλατεία, Κορωπί, 10 π.μ., «Σκλαβενίτης» περιφερειακού, Κόκκινος Μύλος, 10.45 π.μ., τριγωνική πλατεία), Λαύριο, 10.15 π.μ., ΟΤΕ, Μαρκόπουλο, 11.15 π.μ., Φανάρια Λαυρίου, Μενίδι, 10.45 π.μ., πλατεία Καράβου, Νέα Μάκρη, 9.45 π.μ., πλατεία, Νέα Σμύρνη, 10 π.μ., πλατεία Καρύλλου - Polis Park, Ολυμπιακό Χωριό, 10.30 π.μ., Κακλαμανάκη 21, Παιανία, 10.20 π.μ., διασταύρωση Λαγού, Παλαιό Φάληρο, 10 π.μ., λεωφ. Αμφιθέας 99, πλησίον πλατείας Ντάβαρη, ύψος Τράπεζας Πειραιώς, Παλλήνη, 10.30 π.μ., στάση Γεφυράκι, Πικέρμι, 10.15 π.μ., πλατεία, Ραφήνα, 10 π.μ., ΟΤΕ.

Συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις

Αθήνα, 12.30 μ.μ., Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 12 μ,. Αγαλμα Βενιζέλου και 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο

Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Αγ. Νικόλαος Κρήτης, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αγρίνιο, 12 μ., κεντρική πλατεία

Αίγιο, 10.30 π.μ., τρίγωνη πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 12 μ., δημαρχείο

Αλιβέρι, 1 μ.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αμαλιάδα, 9.30 π.μ., πλατεία Αγίου Αθανασίου

Αμύνταιο, 12 μ., πλατεία

Αμφισσα, 12.30 μ.μ., πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία)

Αργοστόλι, 12 μ., κεντρική πλατεία

Αρτα, 10 π.μ., πλατεία Κιλκίς

Αταλάντη, 12 μ., κεντρική πλατεία

Βέροια, 10.30 π.μ. και 6 μ.μ., δημαρχείο

Βόλος, 12 μ., Θόλος

Γιάννενα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Γιαννιτσά, 6 μ.μ., πεζόδρομος

Δράμα, 11.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Εδεσσα, 7 μ.μ., σταθμός ΟΣΕ

Ελασσόνα, 12 μ., κεντρική πλατεία

Ζάκυνθος, 10 π.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου

Ηγουμενίτσα, 11 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ηράκλειο, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θάσος, 12 μ., πλατεία Λιμένα

Θήβα, 12 μ., κεντρική πλατεία

Ιεράπετρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ικαρία, 12 μ., πλατεία Αγίου Κηρύκου

Ιστιαία, 12 μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 12 μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10 π.μ. (πικετοφορία) και 6.30 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Καρδίτσα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρλόβασι Σάμου, 12 μ., πλατεία Καρλοβάσου

Καρπενήσι, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 11.30 π.μ., Αντιπεριφέρεια

Κατερίνη, 10.30 π.μ., και 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 11.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 6 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 1 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κομοτηνή, 12 μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 6.30 μ.μ., Περιβολάκια

Κυπαρισσία, 11 π.μ., δημαρχείο

Κως, 11 π.μ., νοσοκομείο

Λαμία, 12 μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 12 μ., κεντρική πλατεία

Λέρος, 11 π.μ., νοσοκομείο

Λευκάδα, 11 π.μ., πλατεία Αγίου Μηνά

Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Λιβαδειά, 12 μ., κεντρική πλατεία

Μαντούδι, 1 μ.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 10 π.μ., και 6 μ.μ., πλατεία

Ναύπακτος, 11 π.μ., πλατεία Φαρμάκη

Ναύπλιο, 6.30 μ.μ., Ενδέκατη

Ξάνθη, 12 μ., κεντρική πλατεία

Ορεστιάδα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάρος, 12 μ., πλατεία Μαντώ Μαυρογένους

Πολύγυρος, 6 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ

Πύργος, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ρέθυμνο, 11 π.μ., δημαρχείο

Ρόδος, 6 μ.μ., πλατεία Κύπρου

Σάμος, 12 μ., πλατεία Πυθαγόρα

Σαντορίνη, 11.30 π.μ., πλατεία Φηρών

Σέρρες, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σητεία, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώων

Σκόπελος, 7 μ.μ., παραλία

Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Τήνος, 11 π.μ., παραλία

Τρίκαλα, 11 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τρίπολη, 6 μ.μ., πλατεία Πετρινού

Φλώρινα, 1 μ.μ., πλατεία Μόδη

Χαλκίδα, 12 μ., Δικαστήρια

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Χίος, 12 μ., Απλωταριά



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ