ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Ξεκινούν οι πιο όμορφες μαθητικές γιορτές, τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ!
  • Κινητοποίηση ενάντια στην απαράδεκτη δίωξη μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών
  • Συνέχεια των κινητοποιήσεων για ασφαλή σχολεία στον Βύρωνα και αλλού
  • Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής: Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν οι πιο όμορφες μαθητικές γιορτές

Τον μήνα Απρίλη σε πάνω από 100 πόλεις, χωριά και γειτονιές της χώρας μας θα στηθούν οι πιο όμορφες μαθητικές γιορτές και θα απλώσουν το σύνθημα: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ».

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ειδικά φέτος και μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας για το έγκλημα στα Τέμπη, είναι το ραντεβού των χιλιάδων μαθητών που:

  • Δάκρυσαν, οργίστηκαν, αναρωτήθηκαν «γιατί;», βλέποντας τις εικόνες του τρένου στα Τέμπη
  • έβαλαν την τσάντα τους για να σχηματιστεί ένα σύνθημα οργής, θλίψης, αγώνα σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σχολικό προαύλιο
  • κατέβηκαν στον δρόμο σε μαθητικές πορείες και απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή
  • προβληματίζονται και συζητάνε για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα
  • πηγαίνουν Β' και Γ' Λυκείου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ψηφίζουν στις ερχόμενες εκλογές και «ψάχνονται» για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν.

Ολες οι Οργανώσεις, οι Μαθητικές ΟΒ, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν βάλει ήδη μπροστά τις μηχανές και με σχέδιο, πείσμα και αισιοδοξία, με τα καλέσματα και τα προγράμματα των Μαθητικών Φεστιβάλ στο χέρι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία τους, για να φτάσει παντού το σύνθημα και το μήνυμά τους.

Ολοι μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να γίνουν γνωστά τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε ακόμα περισσότερους, στολίζοντας τα σχολεία και τις γειτονιές τους με τις αφίσες ή μοιράζοντας τις ανακοινώσεις ώστε από χέρι σε χέρι να φτάσουν σε χιλιάδες μαθητές. Αλλοι μπορούν να βάλουν τη δική τους πινελιά εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα των Μαθητικών Φεστιβάλ με το μεράκι τους για τραγούδι, χορό, καλλιτεχνική δημιουργία!

Κάρτες οικονομικής ενίσχυσης

«Χορηγός» τους; Το δίκιο τους, οι αγώνες τους, το μεράκι και η δίψα τους για συζήτηση, συλλογικότητα, δημιουργία, έκφραση, άθληση, διασκέδαση!

Μαζί με αυτά και προκειμένου να είναι όμορφα, καλαίσθητα και αναβαθμισμένα, η ΚΝΕ διακινεί κάρτες οικονομικής ενίσχυσής τους.

Οι κάρτες έχουν βγει σε τρία σχέδια:

  • Η πρώτη είναι αφιερωμένη στους μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, με σύνθημα «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ... Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».
  • Η δεύτερη είναι αφιερωμένη στους αγώνες του λαού της Γαλλίας, με σύνθημα: «Οταν στον δρόμο μιλάει ο λαός, γεννιούνται παντού πόλεις του φωτός».
  • Η τρίτη με τα λόγια του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα «Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη», οδηγός για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης των πολλών για τα κέρδη των λίγων, τον καπιταλισμό, που και με το πρόσφατο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αποδείχθηκε πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πρέπει να ανατραπεί!
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Αυτοί είμαστε! #ΤΩΡΑ ΚΚΕ»

«Αυτοί είμαστε! #ΤΩΡΑ ΚΚΕ» λέει η ΚΝΕ με το 1ο προεκλογικό σποτάκι που κυκλοφορεί στο YouTube (διαθέσιμο στο κανάλι της ΚΝΕ και στο «902.gr») και «συστήνεται» μέσα από εικόνες αγωνιστικής ανάτασης, συνοδεία του τραγουδιού «Είμαι απ' τα παιδιά» των «Κοινών Θνητών», σημειώνοντας:

«Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό και τη νέα γενιά είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που εκφράζει τη συνέπεια λόγων - έργων, που δεν θα οδηγήσει στην απογοήτευση, που ο λαός και η νεολαία θα τη βρουν δίπλα τους σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για "ανάσες" ανακούφισης, που φωτίζει και ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική διέξοδο.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μαχητική και ασυμβίβαστη, ταιριαστή με τους αγώνες της νέας γενιάς, με την αγωνιστική στάση ζωής και τη θέλησή μας να ζήσουμε καλύτερα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη. Σπάει τις νόρμες και δεν μπορούν να τη φέρουν στα μέτρα τους.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα βγει στο "παζάρι" για κυβερνητικές "καρέκλες", δεν θα βγει κάτι άλλο από αυτό που ψήφισες, θα τη βρει η νέα γενιά στους αγώνες για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίγει τον δρόμο της ανατροπής.

Μόνο αυτός είναι ο δρόμος για να εκφράσει στις εκλογές η νέα γενιά την οργή της για όσα ζει, να κάνει τη φωνή της να ακουστεί δυνατά και να συνεχίσει τον αγώνα της από καλύτερη θέση».


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «κόκκινου Αερόστατου»

Με πλούσια θεματολογία, βγαλμένη από όσα ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, και γεμάτο με ενδιαφέρουσες προτάσεις, κυκλοφορεί το «κόκκινο Αερόστατο», το αγαπημένο περιοδικό των παιδιών, που διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στις σελίδες του, τον δικό τους χώρο έχουν οι ίδιοι οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», με τις πλούσιες δραστηριότητες που ξετυλίγουν πανελλαδικά και μέσα από τις οποίες δίνουν το δικό τους «παρών» στις δράσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, για τον πρόσφατο σεισμό σε Τουρκία και Συρία, με συμμετοχή σε πολιτικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις, με την παρουσία τους στο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Το «κόκκινο Αερόστατο» τρύπωσε στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας στίβου λίγο πριν προσθέσει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της, μίλησε με τον Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, και παρουσιάζει μία απολαυστική συνέντευξη.

Ξεχωριστή θέση έχουν στο περιοδικό τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα οποία άλλωστε επιφυλάσσουν με τη σειρά τους μία ξεχωριστή θέση και για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» στις εκδηλώσεις τους.

Ξεφυλλίζοντας το νέο τεύχος συναντάμε αφιερώματα στη βιομηχανική φωτογραφία, στην Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού, στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το ChatGPT, ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ευρώπη μέσα από τις διαδηλώσεις εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών για τα κοινά προβλήματα, καθώς και ένα αφιέρωμα με τίτλο «Ερωτας όπως... τι». Η αγαπημένη στήλη «Ημερολόγιο ενός απορημένου» καταγράφει με μια άλλη ματιά τους προβληματισμούς πάνω σε ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, και καλεί τους αναγνώστες να καταγράψουν και οι ίδιοι τις σκέψεις τους.

Οι μικροί αναγνώστες θα γνωριστούν με τη ζωή και το έργο της ζωγράφου Φρίντα Κάλο, θα διασκεδάσουν με τις σπαζοκεφαλιές και με το πρωτότυπο παιχνίδι «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι», θα πάρουν ιδέες για χειροτεχνίες.

Στο νέο τεύχος περιλαμβάνονται τέλος δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, για δραστηριότητες μέσα στη σχολική τάξη γύρω από ζητήματα που αναδεικνύονται μετά το έγκλημα στα Τέμπη και μπροστά στην Πρωτομαγιά, προσαρμοσμένες στις μικρές ηλικίες.

Πλήθος εκδηλώσεων αυτό το Σαββατοκύριακο

Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται δεκάδες Μαθητικά Φεστιβάλ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις όλης της χώρας. Συγκεκριμένα:

Στην Αττική
  • Το Σάββατο 8/4:

Στη Λαμπρινή, στην πλατεία Αγίου Ανδρέα, καλούν οι Μαθητικές ΟΒ Γκράβας και Γαλατσίου, στις 19.00.

Στα Ανω Πατήσια, στον ΗΣΑΠ, πλατεία Αγίας Βαρβάρας, στις 18.30.

Στο Μπραχάμι, στην πλατεία Βελουχιώτη, στις 19.00.

Στο Παγκράτι, στην πλατεία Βαρνάβα, στις 18.30.

Στου Ζωγράφου, στην πλατεία Τερζάκη, στις 19.30.

Στο Κερατσίνι, στην πλατεία Ζαρντέν, στις 19.00.

  • Την Κυριακή 9/4:

Στον Κορυδαλλό, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 19.00.

Στην Καλλιθέα, στο Πάρκο Ιλισού, στις 19.00.

Στο Μαρούσι, στο Πάρκο Πίνδου, στις 19.00.

Στο Θησείο, στον ΗΣΑΠ, στις 18.00.

Στα Σεπόλια, στο Βουστάσιο, στις 19.00.

Στη Θεσσαλονίκη
  • Την Παρασκευή 7/4: Στην Τούμπα, στο Πάρκο Αγίου Θεράποντα, στις 19.00.
  • Το Σάββατο 8/4:

Στην Ηλιούπολη, στην πλατεία Ηλιούπολης, στις 19.00.

Στον Εύοσμο, στην πλατεία Ευόσμου, στις 19.00.

Στου Χαριλάου, στην πλατεία Χαριλάου, στις 19.00.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • Την Παρασκευή 7/4:

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 19.00.

Στο Αργοστόλι, στην Περιφέρεια, στις 20.00.

Στη Λαμία, στο Καράβι, στις 19.00.

  • Το Σάββατο 8/4:

Στην Καστοριά, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, στις 16.30 (έναρξη των εκδηλώσεων με τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5).

Στις Σέρρες, στη νομαρχία, στις 19.00.

Στην Τρίπολη, στην πλατεία Πέτρινου, στις 19.00.

Στη Χαλκίδα, στο Κόκκινο Σπίτι, στις 19.00.

Στο Αίγιο, στα Ψηλαλώνια, στις 19.00.

Στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, στις 19.00.

Στον Πύργο, στην κεντρική πλατεία, στις 19.00.

Στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στις 19.00.

  • Την Κυριακή 9/4: Στα Σέρβια Κοζάνης, στην κεντρική πλατεία, στις 18.30.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ