Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «κόκκινου Αερόστατου»

Με πλούσια θεματολογία, βγαλμένη από όσα ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, και γεμάτο με ενδιαφέρουσες προτάσεις, κυκλοφορεί το «κόκκινο Αερόστατο», το αγαπημένο περιοδικό των παιδιών, που διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στις σελίδες του, τον δικό τους χώρο έχουν οι ίδιοι οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», με τις πλούσιες δραστηριότητες που ξετυλίγουν πανελλαδικά και μέσα από τις οποίες δίνουν το δικό τους «παρών» στις δράσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, για τον πρόσφατο σεισμό σε Τουρκία και Συρία, με συμμετοχή σε πολιτικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις, με την παρουσία τους στο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Το «κόκκινο Αερόστατο» τρύπωσε στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας στίβου λίγο πριν προσθέσει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή της, μίλησε με τον Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, και παρουσιάζει μία απολαυστική συνέντευξη.

Ξεχωριστή θέση έχουν στο περιοδικό τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα οποία άλλωστε επιφυλάσσουν με τη σειρά τους μία ξεχωριστή θέση και για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» στις εκδηλώσεις τους.

Ξεφυλλίζοντας το νέο τεύχος συναντάμε αφιερώματα στη βιομηχανική φωτογραφία, στην Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού, στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το ChatGPT, ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ευρώπη μέσα από τις διαδηλώσεις εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών για τα κοινά προβλήματα, καθώς και ένα αφιέρωμα με τίτλο «Ερωτας όπως... τι». Η αγαπημένη στήλη «Ημερολόγιο ενός απορημένου» καταγράφει με μια άλλη ματιά τους προβληματισμούς πάνω σε ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, και καλεί τους αναγνώστες να καταγράψουν και οι ίδιοι τις σκέψεις τους.

Οι μικροί αναγνώστες θα γνωριστούν με τη ζωή και το έργο της ζωγράφου Φρίντα Κάλο, θα διασκεδάσουν με τις σπαζοκεφαλιές και με το πρωτότυπο παιχνίδι «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι», θα πάρουν ιδέες για χειροτεχνίες.


Στο νέο τεύχος περιλαμβάνονται τέλος δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, για δραστηριότητες μέσα στη σχολική τάξη γύρω από ζητήματα που αναδεικνύονται μετά το έγκλημα στα Τέμπη και μπροστά στην Πρωτομαγιά, προσαρμοσμένες στις μικρές ηλικίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ