Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΒΟΛΟΥ
Συναυλία για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

Συναυλία το περασμένο Σάββατο και στον Πειραιά, από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της πόλης

Συναυλία για το έγκλημα στα Τέμπη διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Βόλου το περασμένο Σάββατο έξω από τον ΟΣΕ.

Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Νικολούλης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Οικονομικού, τόνισε ότι «οι φοιτητές μαζί με τον υπόλοιπο λαό δεν επιτρέψαμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια σε όλα τα "Τέμπη" που προδιαγράφονται καθημερινά, όπως η επικίνδυνη πτώση παραθύρου πάνω σε έδρανα κατά τη διάρκεια μαθήματος στο ΠΤΔΕ πριν μόλις 5 μέρες», ενώ κάλεσε τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη, «στέλνοντας ακόμη ένα μαχητικό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τις σπουδές μας».

Στη συνέχεια, εκ μέρους των εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης μίλησε ο Δημήτρης Μαριετάκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Απόλλων», ενώ ακολούθησε πλήθος φοιτητικών μουσικών σχημάτων.

Η βραδιά έκλεισε από την Πολιτιστική Ομάδα ΠΤΕΑ με απαγγελία διαλόγων, σε μορφή πεζού κειμένου, μιας νεαρής επιβάτιδας της αμαξοστοιχίας «Ιntercity 62» με την μητέρα της λίγο πριν τη σύγκρουση. Οπως είχαν ήδη ανακοινώσει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την κατασκευή πλακέτας προς τιμήν της Δήμητρας, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΠΤΠΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συναυλία από μαθητές στον Πειραιά

Βόλος
Βόλος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Και μ' αυτήν τους τη δράση οι μαθητές του Πειραιά έδειξαν ότι η νέα γενιά δεν ξεχνά αλλά αγωνίζεται για να διεκδικήσει μέτρα ασφαλείας, για να μην υπάρξουν άλλα «Τέμπη», όχι μόνο στις μεταφορές αλλά και στα σχολεία τους, στη ζωή τους.

Η Μυρτώ Μάτση εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολεία του Πειραιά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να είναι επικίνδυνα. Στη συνέχεια μίλησαν η Αναστασία Δελαγραμμάτικα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Κορυδαλλού, η Μάγδα Δρούγκα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και καθηγήτρια στο 1ο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, και η Ρούλα Ζαρκάδα, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Επειτα τον «λόγο» πήραν τα τραγούδια, από μαθητικά συγκροτήματα του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Νίκαιας.

Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες
  • Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους των Τμημάτων της Φλώρινας οργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη, με τίτλο «'Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους», σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Νέο Πάρκο.
  • Με σύνθημα «ΟΧΙ άλλες κοιλάδες των Τεμπών», μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σχολείων της Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση - κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Απρίλη στη 1.30 μ.μ., στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Δημαρχείου), με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων και τη στήριξη συλλόγων και φορέων της Καλαμαριάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ