Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το Γυμνάσιο - Λύκειο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας εκπέμπει SOS

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Το δικαίωμα των μαθητών του Αγίου Κηρύκου σε ένα σύγχρονο σχολείο, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή με θέμα τα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Παρουσιάζοντας την Ερώτηση, η Μ. Κομνηνάκα μετέφερε την αγωνία της κοινωνίας και μαζικών φορέων της Ικαρίας, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τοπικής Διοίκησης και ειδικότερα της προηγούμενης δημοτικής αρχής με τη διεκδίκηση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων για επισκευές, σημειώνοντας πως μολονότι έχουν παρέλθει όλοι οι συμβατικοί χρόνοι εκτέλεσης των αναγκαίων εργασιών, η κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα είναι απογοητευτική και πρέπει να ελεγχθεί και να αποκατασταθεί, χωρίς άλλη αναβολή. Τόνισε ακόμα η βουλευτής του ΚΚΕ ότι η σημερινή κατάσταση αποτυπώνει την υποχρηματοδότηση, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση, τα ελάχιστα ελάχιστα κονδύλια για ανέγερση και συντήρηση σχολείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας αναφέρθηκε στα κονδύλια που κατευθύνονται σε δημόσια κτίρια και σχολεία για προσεισμικό έλεγχο και στην πρόσφατη σχετική διάταξη, ενώ για μία ακόμα φορά θύμισε ότι αρμόδιοι για τη σχολική στέγη, τη συντήρηση και επισκευή των κτιρίων είναι οι δήμοι.

Η Μ. Κομνηνάκα περιέγραψε εικόνες από το σχολείο, με σωληνώσεις που χάσκουν, πεσμένους σοβάδες και υγρασία, κολόνες όπου φαίνονται τα σίδερα. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση «πραγματικά εκπέμπει SOS» και ζήτησε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση. «Δεν μπορεί να συνεχίζεται η μετάθεση ευθυνών, γιατί ιδιαίτερα σε αυτόν τον νομό έχουμε θρηνήσει ήδη δύο μαθητές, στη Σάμο, από αντίστοιχη μετάθεση ευθυνών, όταν έβλεπαν τα μισογκρεμισμένα κτίρια να χάσκουν», επεσήμανε, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη συνέχιση αυτής της κατάστασης στο κτιριακό συγκρότημα και για τυχόν τραυματισμό. «Είναι γνωστές οι συνθήκες, πρέπει να παρέμβετε άμεσα, να λυθούν τα προβλήματα, να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες ιδιαίτερα σε αυτές τις ακριτικές περιοχές», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε πάνω από τα μισά σχολεία πρέπει να γίνουν έλεγχοι και επισκευές (2023-04-12 00:00:00.0)
Να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα σχολικής στέγης (2020-01-10 00:00:00.0)
Ελεγχοι και μέτρα πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες (2019-08-27 00:00:00.0)
Διεκδίκησαν μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες (2011-12-06 00:00:00.0)
Επικίνδυνα τα μισά σχολεία! (2003-12-02 00:00:00.0)
Ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλεια των σχολείων (1999-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ