Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ., προγραμματίζουν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου τους Σωτήρη Σωτηρίου.

Οπως καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησε σε νέα παράνομη δίωξη συνδικαλιστή, που διέπραξε το «έγκλημα» να ακολουθήσει την απόφαση του συνδικαλιστικού του οργάνου και να σεβαστεί τις συλλογικές αποφάσεις των μαθητικών οργάνων του σχολείου του.

Την πρώτη φορά ΔΔΕ και ΠΥΣΔΕ προχώρησαν στην περικοπή μισθού από τον εκπαιδευτικό, επειδή υλοποίησε την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία - αποχή από την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης. Τότε, οι μαθητές του σχολείου του διαμαρτύρονταν για σοβαρά ζητήματα, που μάλιστα βρίσκονται υπό εισαγγελική διερεύνηση.

Τώρα, ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε σε νέα αναφορά προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, γιατί ο εκπαιδευτικός δεν δέχτηκε να κάνει webex στις 2 και 3 Μάρτη, όταν οι μαθητές όλης της χώρας προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Τις πρώτες μέρες μετά το έγκλημα, όταν ξεχείλιζε η οργή και ο πόνος για τον θάνατο τόσων νέων ανθρώπων και ενώ ανάμεσα στους νεκρούς υπήρχαν παλιοί μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, ο διευθυντής προσπαθούσε να σπάσει την κατάληψη αξιοποιώντας τις εντολές του υπουργείου και να τιμωρήσει τον συνάδελφο που στεκόταν στο πλάι των μαθητών του», αναφέρει η Α' ΕΛΜΕ.

Και σημειώνει: «Η στάση του συναδέλφου συνδικαλιστή και κάθε εκπαιδευτικού που αγωνίζεται για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους, για αυτό και δείχνουν τέτοιο μένος εναντίον του.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η απεργία - αποχή του συναδέλφου είναι νόμιμη και δεν επιφέρει καμία συνέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ