Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν οι πιο όμορφες μαθητικές γιορτές

Τον μήνα Απρίλη σε πάνω από 100 πόλεις, χωριά και γειτονιές της χώρας μας θα στηθούν οι πιο όμορφες μαθητικές γιορτές και θα απλώσουν το σύνθημα: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ».

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ειδικά φέτος και μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας για το έγκλημα στα Τέμπη, είναι το ραντεβού των χιλιάδων μαθητών που:

  • Δάκρυσαν, οργίστηκαν, αναρωτήθηκαν «γιατί;», βλέποντας τις εικόνες του τρένου στα Τέμπη
  • έβαλαν την τσάντα τους για να σχηματιστεί ένα σύνθημα οργής, θλίψης, αγώνα σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σχολικό προαύλιο
  • κατέβηκαν στον δρόμο σε μαθητικές πορείες και απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή
  • προβληματίζονται και συζητάνε για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα
  • πηγαίνουν Β' και Γ' Λυκείου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ψηφίζουν στις ερχόμενες εκλογές και «ψάχνονται» για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν.

Ολες οι Οργανώσεις, οι Μαθητικές ΟΒ, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν βάλει ήδη μπροστά τις μηχανές και με σχέδιο, πείσμα και αισιοδοξία, με τα καλέσματα και τα προγράμματα των Μαθητικών Φεστιβάλ στο χέρι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία τους, για να φτάσει παντού το σύνθημα και το μήνυμά τους.

Ολοι μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να γίνουν γνωστά τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε ακόμα περισσότερους, στολίζοντας τα σχολεία και τις γειτονιές τους με τις αφίσες ή μοιράζοντας τις ανακοινώσεις ώστε από χέρι σε χέρι να φτάσουν σε χιλιάδες μαθητές. Αλλοι μπορούν να βάλουν τη δική τους πινελιά εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα των Μαθητικών Φεστιβάλ με το μεράκι τους για τραγούδι, χορό, καλλιτεχνική δημιουργία!

Κάρτες οικονομικής ενίσχυσης


«Χορηγός» τους; Το δίκιο τους, οι αγώνες τους, το μεράκι και η δίψα τους για συζήτηση, συλλογικότητα, δημιουργία, έκφραση, άθληση, διασκέδαση!

Μαζί με αυτά και προκειμένου να είναι όμορφα, καλαίσθητα και αναβαθμισμένα, η ΚΝΕ διακινεί κάρτες οικονομικής ενίσχυσής τους.

Οι κάρτες έχουν βγει σε τρία σχέδια:

  • Η πρώτη είναι αφιερωμένη στους μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, με σύνθημα «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ... Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».
  • Η δεύτερη είναι αφιερωμένη στους αγώνες του λαού της Γαλλίας, με σύνθημα: «Οταν στον δρόμο μιλάει ο λαός, γεννιούνται παντού πόλεις του φωτός».
  • Η τρίτη με τα λόγια του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα «Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη», οδηγός για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης των πολλών για τα κέρδη των λίγων, τον καπιταλισμό, που και με το πρόσφατο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αποδείχθηκε πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πρέπει να ανατραπεί!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ