ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Προεκλογικός τσακωμός για ... τα μάτια του επενδυτή

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

INTIME NEWS

Ακόμη μια κυβερνητική «περαντζάδα» έκαναν χτες το πρωί στο Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθηνών, όπου επισκέφθηκαν το εργοτάξιο και ξεναγήθηκαν από την εταιρεία «Lamda Development» στα έργα.

Η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης επισκέφτηκε το σημείο της υπογειοποίησης, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, μήκους 1,5 χλμ., καθώς και το παράκτιο μέτωπο στο οποίο θα εγκατασταθούν το εμπορικό κέντρο, ο πρώτος ουρανοξύστης Riviera Tower και δύο ξενοδοχεία, ενώ θα ανακαινιστεί και η μαρίνα του Αγίου Κοσμά με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 σκαφών αλλά και φιλοξενίας super yachts.

Σε δηλώσεις του ο Αδ. Γεωργιάδης επιδόθηκε σε θριαμβολογίες, αναφέροντας ότι το έργο, συνολικής αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προχωρά κανονικά ενώ έχουν ήδη πουληθεί όλα τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη. «Παρά την κρίση, παρά την άνοδο των υλικών και των τιμών δεν έχει μειωθεί καθόλου η ζήτηση στο Ελληνικό, έχουν έρθει και Ελληνες και ξένοι και τα έργα όλα προχωρούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ολα είναι εν εξελίξει, δεν υπάρχει κανένα κομμάτι που αυτή τη στιγμή δεν προχωράει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη έρχεται μετά τις κατηγορίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τέσσερα χρόνια τώρα η επένδυση όχι μόνο έμεινε στάσιμη αλλά έκανε και βήματα προς τα πίσω». Διεκδικώντας την πατρότητα του έργου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις της για «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης δύο βδομάδες μετά τις εκλογές του 2019 και «μπουλντόζες άμεσα», «τίποτα δεν κατασκευάστηκε, τίποτα δεν παραδόθηκε». Ζητώντας έτσι επιτάχυνση του έργου που πετάει εκτός του παραλιακού μετώπου τον λαό της περιοχής και δικαιώνοντας τον Λάτση που πρόσφατα ευχαριστούσε δημοσίως για τη συμβολή τους όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ξανά ΝΔ.

ΚΚΕ: Η επένδυση καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες του λαού της Αττικής

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κυβερνητική φιέστα που στήθηκε χτες στο Ελληνικό αναφέρει:

«Αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί διαδοχικούς νόμους για την επένδυση στο Ελληνικό, παίρνοντας μάλιστα και τα εύσημα απ' τον ίδιο τον "επενδυτή", τώρα τσακώνονται για το ποιος θα υλοποιήσει πιο γρήγορα τα συγκεκριμένα έργα.

Αυτό, όμως, που επιβεβαιώνεται καθημερινά είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση, με τα ακριβά ξενοδοχεία, τα καζίνο και μια κλειστή πόλη με κατοικίες πολύ υψηλού κόστους, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής και συνολικά της Αττικής».

Συγκεντρώσεις και συσκέψεις Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 6 μ.μ. η ΚΟ Βιοτεχνών στη Δερβενακίων 75 στον Κορυδαλλό, με τον Θ. Καλαμπαλίκη, υποψήφιο βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών.

-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Εκτελωνιστών στα γραφεία του ΣΥΕΤΑΠΑ (Τσαμαδού 38, Πειραιάς), με τον Γρ. Χαραλαμπίδη, υποψήφιο βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών.

-- Στις 6.30 μ.μ. στο Αλιβέρι, στο καφέ «Κοσμογωνιά», με την Γρ. Τσιβίκα, υποψήφια βουλευτή Εύβοιας.

-- Στις 7 μ.μ. στον Νέο Πύργο Εύβοιας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Σχολείου, με τον Γ. Μαρίνο, βουλευτή Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Νίκαιας στην πλατεία Κουμπάκη. Θα μιλήσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήματα παρευρισκόμενων οι: Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Β' Πειραιά και εκ νέου υποψήφια, Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, και Μαίρη Αγρογιάννη, γενική γραμματέας της Ενωσης Ιατρών Αθήνας - Πειραιά, παθολόγος στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Εκπαιδευτικών Βορειοδυτικής και Βόρειας Αθήνας στο «Vintage» (Μεσολογγίου 46, Ν. Ιωνία), με τον Σπ. Μαρίνη, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Αιγάλεω στο καφενείο «Ο Παύλος» (Δημοκρατίας και Ερμού), με τους υποψήφιους βουλευτές Δυτικού Τομέα Αθηνών Γ. Πέρρο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και Π. Παπανικολάου.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Πετρούπολης στο ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Δωδεκανήσου 78) με θέμα «Αθλητισμός, δικαίωμα και ανάγκη για όλους», με τον Β. Σίμο, υποψήφιο βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών.

-- Στις 7 μ.μ. η ΤΕ Χανίων στο cafe «Δαναός» στη Ν. Χώρα, με τους υποψήφιους βουλευτές Μ. Γιαννάκη και Μ. Κλωνιζάκη.

-- Στις 7 μ.μ. ο Κώστας Δραγώτης, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη με διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο (Φωκαίας 26).

-- Στις 7 μ.μ. ο Γιώργος Κωνσταντίνου, υποψήφιος βουλευτής Ζακύνθου του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη με ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, στην καφετέρια «MONK».

-- Στις 7.30 μ.μ. οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας του ΚΚΕ Δημήτρης Αγγελόπουλος και Χρήστος Πατούχας θα μιλήσουν σε σύσκεψη με αυτοαπασχολούμενους και εμποροβιοτέχνες στην αίθουσα Κ7 των Παλαιών Σφαγείων.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο «Plaza», με τον Τ. Πότσο, υποψήφιο βουλευτή Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. η ΤΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στο «Μώμος Cafe Bar», με θέμα «Μαζί με τους καλλιτέχνες ορθώνουμε φωνή, παλεύουμε να μείνει η Τέχνη ζωντανή. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ», με τον Δ. Τσακνή, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Γ. Γαλανόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.

-- Στις 8 μ.μ. στη Μακρυκάπα, στο καφενείο «Πολυχρόνη», με την Γ. Πύθουλα και τον Β. Γεωργαντζή, υποψήφιους βουλευτές Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. η ΤΟ Ιωαννίνων στο καφενείο «Ο Θέμης» στην πλατεία της Ανθούπολης. Θα μιλήσει ο Νίκος Εξαρχος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απέρριψαν ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Μια μέρα μετά την τεράστια συγκέντρωση όπου διατρανώθηκε «Οχι στο νερό - εμπόρευμα!»

Μια μόλις μέρα μετά την τεράστια συγκέντρωση - συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου χιλιάδες πολίτες βροντοφώναξαν «Οχι στο νερό - εμπόρευμα», η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι σύμβουλοι των παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γύρισε προκλητικά την πλάτη στον λαό της πόλης.

Απέρριψαν «εν χορώ» (πλην 5 εξαιρέσεων) το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για καταδίκη του άθλιου νόμου της ΝΔ που προωθεί το σίριαλ «Ιδιωτικοποίηση του νερού, της ΕΥΑΘ» στην «επόμενη πίστα», μετά τα προηγούμενα επεισόδια ιδιωτικοποίησης όπου πρωταγωνίστησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, ισχυρίστηκε ότι τάχα έχει ξεκαθαριστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού και απομένει η στελέχωση της Ρυθμιστικής Αρχής και συνολικά το ύψος των δημόσιων επενδύσεων στην ύδρευση και την αποχέτευση.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Οι σύμβουλοι της ΝΔ ψήφισαν κατά δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης. Δεν τους πιστεύει ούτε ο Μητσοτάκης που καλούσε ιδιώτες επενδυτές στο νερό. Πρέπει να απαντήσουν σε τι χρειάζεται η Ρυθμιστική Αρχή όταν ο διαχειριστής θα είναι ένας και κρατικός.

Το λευκό των συμβούλων Ορφανού (ΝΔ) και μέρους του ΠΑΣΟΚ, στην πράξη σημαίνει απόρριψη του αιτήματος της συγκέντρωσης, παρά τους όρκους για νερό - δημόσιο αγαθό.

Η αποχή των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ και μέρους του ΠΑΣΟΚ σημαίνει πανηγυρική απόρριψη του αιτήματος της συγκέντρωσης με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τις ευθύνες για το σίριαλ ιδιωτικοποίησης του νερού.

Συμμετέχουν στην επιχείρηση συγκάλυψης. Θέλουν να ξεχάσει ο λαός ότι:

- Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (1999) μετέτρεψε την ΕΥΑΘ σε Ανώνυμη Εταιρεία και την εισήγαγε στο χρηματιστήριο για να "βάλουν χέρι" οι επενδυτές.

- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, το προαύλιο - θερμοκήπιο των ιδιωτικοποιήσεων, για να πληρωθούν τα χρέη των τραπεζιτών (βλ. 3 μνημόνια).

Τη σκυτάλη πήρε τώρα η ΝΔ.

Η κοινή στάση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ένα πράγμα αποδεικνύει:

Οποιος κι αν κυβερνήσει μετά τις εκλογές (αυτοδύναμος ή με όποιες συνεργασίες μεταξύ τους ή με άλλα κόμματα) έχει δεσμευτεί στην εμπορευματοποίηση του νερού.

Πριν ο λαός πει "το νερό νεράκι", πρέπει να δώσει απάντηση σε όλους όσοι τον κοροϊδεύουν προεκλογικά ενώ ετοιμάζουν την εμπορευματοποίηση ακόμα και του πιο ζωτικού αγαθού, του νερού:

Να γυρίσει κι αυτός την πλάτη σε όλους αυτούς, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλους τους "μικρότερους" που συζητώντας για ιδιωτικοποιήσεις (π.χ. σιδηρόδρομος) δήλωναν πανηγυρικά (και προκλητικά) ότι θα τους ξεπουλούσαν έστω για ένα ευρώ.

Είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση αποδεικνύουν ότι οι δεσμεύσεις τους στην ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα είναι πολύ ισχυρότερες από τα συμφέροντα του λαού».

Κύλησε ο τέντζερης...

Υποκλίσεις στους εφοπλιστές και ΝΑΤΟικός μέχρι τα μπούνια ο νέος φερόμενος πρόεδρος του μορφώματος Κασιδιάρη

Τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, θέλουν διάφορα δημοσιεύματα - αλλά και ο ίδιος με δηλώσεις του - να αναλαμβάνει πρόεδρος στο μόρφωμα του ναζί κατάδικου Κασιδιάρη, με στόχο αυτό να παρακάμψει τη σχετική τροπολογία για τους καταδικασμένους εγκληματίες και να συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο Αν. Κανελλόπουλος είναι και πρόεδρος του ΕΑΝ... Ενός κόμματος που έχει σύνθημα «Η χώρα δεν χρειάζεται πρωθυπουργό, χρειάζεται εισαγγελέα», το ίδρυσε ο ίδιος τον Φλεβάρη του 2022 και, όπως ενημερώνει σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων «θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων» και «θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας». Εξάλλου, όπως σημειώνει στην ιδρυτική διακήρυξη, «όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι σκοτεινές δυνάμεις έχουν σχεδιάσει και οργανώσει συνωμοτικό σχέδιο Εποικισμού της χώρας».

Ως γνήσιο εθνικιστικό - φασιστικό μόρφωμα που είναι, ξεχωρίζουν οι υποκλίσεις του στο μεγάλο κεφάλαιο και οι προτάσεις για την πολύπλευρη στήριξή του, όπως στο κλάδο της ναυτιλίας, όπου «στα μεγάλα επιτεύγματα αυτής, ουδεμία συμμετοχή έχει το Κράτος. Το μέγα "ναυτιλιακό θαύμα" οφείλεται αποκλειστικώς στο επιχειρηματικό - ναυτιλιακό δαιμόνιο του Ελληνος εφοπλιστού...». Παρομοίως και στο κλάδο του Τουρισμού, που «υπό συνθήκες θανασίμου ανταγωνισμού και φορολογικής αβεβαιότητος, μάχεται μόνος του για να επιβιώσει». Αλλωστε, μια σειρά δημοσιεύματα τον συνδέουν με συγκεκριμένους εφοπλιστικούς - επιχειρηματικούς αλλά και πολιτικούς κύκλους.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, αποφαίνεται ότι «η Ελλάδα το 1952 απεφάσισε τη συμμετοχή της στην αμυντική Συμμαχία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, διότι τούτο εγγυάτο την ασφάλεια της χώρας μας» και εκφράζει πλήρη ικανοποίηση για τη «συντελεσθείσα στροφή της πολιτικο-στρατιωτικής διπλωματίας της χώρας μας προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και τις άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ