Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύλησε ο τέντζερης...

Υποκλίσεις στους εφοπλιστές και ΝΑΤΟικός μέχρι τα μπούνια ο νέος φερόμενος πρόεδρος του μορφώματος Κασιδιάρη

Τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, θέλουν διάφορα δημοσιεύματα - αλλά και ο ίδιος με δηλώσεις του - να αναλαμβάνει πρόεδρος στο μόρφωμα του ναζί κατάδικου Κασιδιάρη, με στόχο αυτό να παρακάμψει τη σχετική τροπολογία για τους καταδικασμένους εγκληματίες και να συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο Αν. Κανελλόπουλος είναι και πρόεδρος του ΕΑΝ... Ενός κόμματος που έχει σύνθημα «Η χώρα δεν χρειάζεται πρωθυπουργό, χρειάζεται εισαγγελέα», το ίδρυσε ο ίδιος τον Φλεβάρη του 2022 και, όπως ενημερώνει σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων «θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων» και «θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας». Εξάλλου, όπως σημειώνει στην ιδρυτική διακήρυξη, «όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι σκοτεινές δυνάμεις έχουν σχεδιάσει και οργανώσει συνωμοτικό σχέδιο Εποικισμού της χώρας».

Ως γνήσιο εθνικιστικό - φασιστικό μόρφωμα που είναι, ξεχωρίζουν οι υποκλίσεις του στο μεγάλο κεφάλαιο και οι προτάσεις για την πολύπλευρη στήριξή του, όπως στο κλάδο της ναυτιλίας, όπου «στα μεγάλα επιτεύγματα αυτής, ουδεμία συμμετοχή έχει το Κράτος. Το μέγα "ναυτιλιακό θαύμα" οφείλεται αποκλειστικώς στο επιχειρηματικό - ναυτιλιακό δαιμόνιο του Ελληνος εφοπλιστού...». Παρομοίως και στο κλάδο του Τουρισμού, που «υπό συνθήκες θανασίμου ανταγωνισμού και φορολογικής αβεβαιότητος, μάχεται μόνος του για να επιβιώσει». Αλλωστε, μια σειρά δημοσιεύματα τον συνδέουν με συγκεκριμένους εφοπλιστικούς - επιχειρηματικούς αλλά και πολιτικούς κύκλους.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, αποφαίνεται ότι «η Ελλάδα το 1952 απεφάσισε τη συμμετοχή της στην αμυντική Συμμαχία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, διότι τούτο εγγυάτο την ασφάλεια της χώρας μας» και εκφράζει πλήρη ικανοποίηση για τη «συντελεσθείσα στροφή της πολιτικο-στρατιωτικής διπλωματίας της χώρας μας προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και τις άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ