Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία στο Δασαρχείο Σερρών

Η καταστροφική πολιτική για τα δάση, που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και αντιμετωπίζει τα δάση ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους, βρέθηκε στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟ Σερρών του ΚΚΕ στο Δασαρχείο Σερρών.

Το κλιμάκιο του Κόμματος ενημερώθηκε για την πολυσχιδή και πολυεπίπεδη δραστηριότητα του Δασαρχείου Σερρών (π.χ. εκτροφείο θηραμάτων, ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή, πεστροφο-γεννητικός σταθμός στο Αγκιστρο, φυτώρια, σημάνσεις, δασικοί δρόμοι κ.ά.).

Αναδείχθηκαν τα ειδικά προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία κυρίως σε προσωπικό και τονίστηκε η ανάγκη προσλήψεων σε όλες τις ειδικότητες (δασοφύλακες, δασοπόνοι, δασολόγοι, διοικητικοί). Επιπλέον, αναδείχθηκε η χρόνια υποχρηματοδότηση που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής (υπολογιστές, κτίριο, φωτοτυπικά, οχήματα) και γερασμένο στόλο των απαιτούμενων οχημάτων (οχήματα προσημάνσεων). Η υποχρηματοδότηση αγγίζει και την παροχή ξυλείας σε δασώδεις και παραδασώδεις περιοχές όπου διαμένουν πληθυσμοί.

Η επικεφαλής του κλιμακίου, Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, παρουσίασε την επεξεργασμένη δασική πολιτική που προτείνει το ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών σημαίνει μελέτη διαχείρισης του δάσους, με παρεμβάσεις στη σύνθεση της βλάστησης, υλοτομίες, δασοτεχνικά έργα, συντήρηση και βελτίωση υποδομών, σύγχρονη μελέτη αντιπυρικής προστασίας, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα (δασοκομικά, διαχειριστικά, αντιπυρικά), σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, που αυξάνουν την ικανότητα του δάσους να αντιμετωπίσει τη φωτιά πριν αυτή ξεσπάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ