ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Απρίλη 2023
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Κούρσα τίτλου για δύο

Ξέφυγαν στην κορυφή ΠΑΟ και ΑΕΚ μετά τις νίκες τους σε Τούμπα και Φάληρο

Μετά το 2018 και 16 αγώνες, η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό

Eurokinissi

Μετά το 2018 και 16 αγώνες, η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό
Σε κούρσα για δύο μετατρέπεται η φετινή κόντρα για τον τίτλο στη Super League, με τους δύο «συγκάτοικους» της κορυφής, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, να ξεφεύγουν πλέον από τους διώκτες τους, μετά τις σπουδαίες εκτός έδρας νίκες τους σε Τούμπα και Φάληρο για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Αντίθετα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν αρκετά πίσω, ενώ ο Αρης πήρε σημαντικό προβάδισμα στην κόντρα για την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Ωστόσο η αγωνιστική σημαδεύτηκε από την ένταση και τα έκτροπα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προς το τέλος και μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ, με αποκορύφωμα τις συμπλοκές οπαδών και αστυνομίας εντός του αγωνιστικού χώρου. Με τα όσα συνέβησαν ουσιαστικά να αποτελούν πλευρά της γενικότερης όξυνσης των πολύπλευρων επιχειρηματικών ανταγωνισμών στον χώρο του ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα.

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 (Μπερνάρ 38', Ιωαννίδης 90'+1 πέναλτι - Ντάγκλας Αουγκούστο 85'), ξεπερνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο στην πορεία του για τον φετινό τίτλο και διατηρώντας την ψυχολογία του σε ιδανικά επίπεδα ενόψει της συνέχειας. Σε ένα ανοιχτό ματς που κρίθηκε στο φινάλε, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος ενώ οι γηπεδούχοι, ανεβάζοντας την πίεση στο τελευταίο 20λεπτο, κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Τα τελευταία λεπτά και οι καθυστερήσεις συνοδεύτηκαν από αρκετή ένταση, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη χάρη σε εύστοχο πέναλτι (σε ανατροπή του Ιωαννίδη) το οποίο αμφισβητήθηκε από τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο ακυρώθηκε αντίστοιχη αρχική υπόδειξη, μέσω VAR.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ έφτασε σε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-1 (Γκατσίνοβιτς 7', Λιβάι Γκαρσία 82' πέναλτι, Μάνταλος 90'+2 - Μπακαμπού 54'), που τη διατηρεί στο κυνήγι του τίτλου, σπάζοντας μια δυσμενή παράδοση στο εν λόγω γήπεδο από το 2018. Η «Ενωση» ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, όταν κυριάρχησε επιθετικά και προηγήθηκε, με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν στις αρχές της επανάληψης και να ανεβάζουν ρυθμούς. Ωστόσο οι παίκτες του «Δικεφάλου» ισορρόπησαν στο τελευταίο 20λεπτο και σφράγισαν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται έντονα για τις αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή Μάσα, κυρίως για το κερδισμένο πέναλτι της ΑΕΚ, που έφερε το δεύτερο γκολ, αλλά και το τρίτο τέρμα.

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης έκανε ο Αρης, μετά τη σημαντική εκτός έδρας νίκη στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου με 3-0 (Νταρίντα 67', Καμαρά 77', 80').

  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 72, ΑΕΚ 72, Ολυμπιακός 63, ΠΑΟΚ 60, Αρης 44, Βόλος 40.
Πλέι άουτ: Ανάσες για Λαμία και ΠΑΣ

Η Λαμία και ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν οι κερδισμένοι της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ για την παραμονή, πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες που τους έδωσαν βαθμολογικές ανάσες.

Τα αποτελέσματα: Λαμία - Ατρόμητος 1-0, ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-1, Λεβαδειακός - Ιωνικός 2-2.

Η βαθμολογία: Ατρόμητος 34, ΟΦΗ 34, Αστέρας Τρίπολης 29, Παναιτωλικός 29, ΠΑΣ Γιάννινα 27, Λαμία 26, Ιωνικός 25, Λεβαδειακός 23.

ΠΑΛΗ
«Χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό η Πρεβολαράκη

Συγχαρητήρια από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Πιστή στο ραντεβού της με τις διακρίσεις στάθηκε για μια ακόμα φορά η Μαρία Πρεβολαράκη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης του Ζάγκρεμπ. Η Ελληνίδα παλαίστρια αγωνίστηκε στον μικρό τελικό των 53 κιλών απέναντι στην Ιούλια Λέορντα, από τη Μολδαβία, και νίκησε 5-2 στα σημεία.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την επιτυχία της Μ. Πρεβολαράκη, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Συγχαρητήρια στην Μαρία Πρεβολαράκη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ. Είναι το 7ο μετάλλιο που παίρνει σε αυτήν τη διοργάνωση, δείγμα της αξίας αλλά και της προσπάθειας που κάνει η Μαρία όλα αυτά τα χρόνια».

EUROLEAGUE - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Ανοίγει η αυλαία σε Μαδρίτη και Μονακό

Σε Μαδρίτη και Μονακό απόψε ανοίγει η αυλαία των πλέι οφ της Euroleague, με τους πρώτους αγώνες σε δύο από τα τέσσερα ζευγάρια. Στην ισπανική πρωτεύουσα η Ρεάλ υποδέχεται την Παρτιζάν Βελιγραδίου (21.45 - Novasports Prime) του πολυνίκη κόουτς Ζ. Ομπράντοβιτς, ψάχνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Φάιναλ 4 του Κάουνας. Στο πριγκιπάτο η Μονακό επιδιώκει με τη σειρά της το 1-0 υποδεχόμενη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.15 - Novasports 4), σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα ζευγάρια της οκτάδας. Η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες, με το πλεονέκτημα έδρας στις ομάδες που τερμάτισαν στις 4 πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου.

ΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής του Ατρόμητου

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ατρόμητου διοργανώνουν οι ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ, την Κυριακή 30 Απρίλη, στις 11 π.μ., στη συμβολή των οδών Κρέσνας και Τζων Κέννεντυ (πλησίον κλειστού γηπέδου ΓΣΠ).

Θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος - συγγραφέας, με θέμα «Η ίδρυση και η πορεία του Ατρόμητου μέχρι σήμερα».
  • Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Η δράση του ΚΚΕ μέσα από τα αθλητικά σωματεία στον Μεσοπόλεμο και την περίοδο της Κατοχής».

Θα παρέμβουν παλαίμαχοι της ομάδας του Ατρόμητου.

SUPER LEAGUE 2
Σημαντικά «διπλά» για τους πρωτοπόρους

Οι σημαντικές εκτός έδρας νίκες των πρωτοπόρων του 1ου και του 2ο ομίλου, Πανσερραϊκού και Κηφισιάς, με 1-0 επί του Μακεδονικού και της Ιεράπετρας αντίστοιχα, ξεχώρισαν στην 21η αγωνιστική της Super League 2. Ετσι, Πανσερραϊκός και Κηφισιά διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος: Βέροια - Ηρακλής 1-2, Ηρακλής Λάρισας - ΠΑΟΚ Β' 1-4, Διαγόρας Ρόδου - Νίκη Βόλου 1-2, Απόλλων Πόντου - Θεσπρωτός 0-1, Μακεδονικός - Πανσερραϊκός 0-1, Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Λάρισας 3-0 (άνευ αγώνος).

  • Στη βαθμολογία προηγείται ο Πανσερραϊκός με 49 βαθμούς και ακολουθούν ΑΕΛ με 40, Αναγέννηση Καρδίτσας με 39 κ.ο.κ.

2ος όμιλος: ΠΑΟ Ρουφ - Ολυμπιακός Β' 1-2, Αιγάλεω - Παναχαϊκή 0-2, Προοδευτική - ΑΕΚ Β' 0-0, Απόλλων Σμύρνης - Επισκοπή Ρεθύμνου 2-1, ΟΦ Ιεράπετρας - Κηφισιά 0-1, Ηλιούπολη - Χανιά 0-0, Καλλιθέα - Ηρόδοτος 3-0 (άνευ αγώνος).

  • Στη βαθμολογία προηγείται η Κηφισιά με 51 βαθμούς και ακολουθούν η Καλλιθέα με 46, ο Απόλλων Σμύρνης με 44 κ.ο.κ.
ΠΟΛΟ
Ανατροπή από τον Απόλλωνα Σμύρνης

Η νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί της Βουλιαγμένης με 9-8, με την οποία έσπασε το πλεονέκτημα έδρας των «μπέμπηδων», ξεχώρισε στους πρώτους αγώνες για τα προημιτελικά της Α1 πόλο ανδρών. Χωρίς προβλήματα ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο με 16-7 στον Πειραιά, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τετράδα. Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε και το Περιστέρι μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Παναθηναϊκού με 11-7, όπως και ο ΠΑΟΚ με το 10-0 επί του Εθνικού στο Ποσειδώνιο. Τα δεύτερα παιχνίδια θα γίνουν στις έδρες των φιλοξενούμενων των πρώτων αγώνων. Η πρόκριση στην τετράδα κρίνεται στις δύο νίκες και εφόσον χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην βαθμολογία.

BASKET LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Καθάρισε ο Ολυμπιακός, προβάδισμα γηπεδούχων

Την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League καθάρισε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη με 82-58, στον δεύτερο αγώνα για τον 1ο γύρο των πλέι οφ του πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-8. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι», που διατήρησαν το αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις, έκαναν το 2 νίκες - 0 ήττες σφραγίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα και κρατώντας καλή ψυχολογία ενόψει των αναμετρήσεων με τη Φενερμπαχτσέ για τα προημιτελικά της Euroleague.

Κατά τ' άλλα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα πρόκρισης μετά τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τον 1ο γύρο των πλέι οφ. Σε αυτούς ξεχωρίζει η νίκη του Περιστερίου στην έδρα του επί της ΑΕΚ με 87-73. Με περισσότερο άγχος του αναμενομένου ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ λύγισε την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου, που του έβαλε αρκετά δύσκολα, νικώντας με 85-76. Αρκετά τα χρειάστηκε και ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία απέναντι στον αξιόμαχο Προμηθέα μέχρι να νικήσει με 78-75. Πλέον θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια στις έδρες των φιλοξενούμενων των πρώτων αγώνων, με την πρόκριση σε αυτήν τη φάση να κρίνεται στις δύο νίκες.

Συμφωνία με Αταμάν για ΠΑΟ

Σε συμφωνία με τον Τούρκο τεχνικό Εργκίν Αταμάν προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της ομάδας από τη νέα χρονιά ήρθε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο νυν κόουτς της τουρκικής Εφές, με την οποία κατέκτησε δύο συνεχόμενες φορές την Euroleague, θα υπογράψει συνεργασία με την ελληνική ομάδα αρχικά για δύο χρόνια.

VOLLEYLEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΙ
Ισοφάρισε τη σειρά ο ΠΑΟΚ

Στα ίσια έφερε τη σειρά των τελικών της Volleyleague ο ΠΑΟΚ, μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Ολυμπιακού με 3-2 στον δεύτερο τελικό, χάρη στην οποία ισοφάρισε την ήττα του στου Ρέντη. Ακολουθεί σήμερα ο τρίτος τελικός, ξανά στου Ρέντη (19.15 - ΕΡΤ3), με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο. Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις 3 νίκες και ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον χρειαστεί πέμπτος τελικός θα γίνει στην έδρα του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ