ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Μάη 2023 - Κυριακή 21 Μάη 2023
Σελ. /32
«Μακροβούτια» στον φασιστικό βούρκο προς αναζήτηση ψήφων

«Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», «το επιβάλλει η αρχή της αυτοσυντήρησης», λένε διάφορα «παρασυρμένα» φασιστοειδή
«Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», «το επιβάλλει η αρχή της αυτοσυντήρησης», λένε διάφορα «παρασυρμένα» φασιστοειδή
Στα θολά νερά του φασιστικού βούρκου συνεχίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή να ψαρεύει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλ. Τσίπρα να επανέρχεται και με νέα σχετική δήλωση την Παρασκευή, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον «ΣΚΑΪ». Μάλιστα έφτασε στην κατάντια να «φουσκώνει» τεχνητά τα ποσοστά της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα «μακροβούτια» στον βούρκο.

Ισχυρίστηκε ότι είναι 600.000 όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς τους «λαϊκούς ανθρώπους», «παρασυρμένους» που στράφηκαν τάχα στους εγκληματίες ναζί, και «ανόητους» όσους υποστηρίζουν ότι αυτοί οι ψηφοφόροι είναι φασίστες.

Η πραγματικότητα που αναποδογυρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η φασιστοσυμμορία της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Ιούλη του 2019 είχε λάβει 165.620 ψήφους, όχι 600.000. Επομένως, όσοι επέμειναν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2019 το ναζιστικό μόρφωμα, ενώ η δολοφονική του δράση είχε αποκαλυφθεί ήδη από το 2012, κάθε άλλο παρά ...παρασυρμένοι εργάτες είναι!

Οι νέες αυτές ντροπιαστικές δηλώσεις έγιναν σε συνέχεια των όσων είχε ξεστομίσει ο Αλ. Τσίπρας μέσα στην περασμένη βδομάδα: «Τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι».

Και το ...φλερτ καλά κρατεί με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις όπως οι παραπάνω εκτός των άλλων έδωσαν την ευκαιρία στη ΝΔ να παραστήσει την ...«αντιφασιστική» δύναμη, μπας και ξεχάσει ο λαός ότι και οι δικές της κυβερνήσεις, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιδείξει απαράδεκτη ανοχή στους φασίστες και ότι τώρα και οι δύο τούς αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία. Στελέχη της ΝΔ άλλωστε έχουν διατυπώσει τους προβληματισμούς τους για την «ανάγκη» να υπάρξει μια ...«σοβαρή Χρυσή Αυγή» στο πολιτικό σκηνικό.

Μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται τις ευθύνες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης, για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, 10 χρόνια μετά, δεν έχει τελεσιδικήσει.

Μαζί συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ συμπράττουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με στέλεχος της Χρυσής Αυγής και πρώην υποψήφιό της στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Ηδη σε πολλές περιοχές φασιστοειδή με «κολλημένα ένσημα» σε διάφορα φασιστικά μορφώματα, είτε της ΧΑ είτε του Κασιδιάρη κ.ο.κ., δεν διστάζουν να δίνουν «γραμμή» για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καταγεγραμμένες αναρτήσεις στα social media, όπως του πρώην βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος, πέρα από την ανάρτηση, περιδιαβαίνει στο Μεσολόγγι, όπου ζει, καλώντας σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, άλλα φασιστοειδή από διάφορες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας κάνουν αναρτήσεις σε social media όπου προτρέπουν κι άλλους από το σινάφι τους να δώσουν την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «ο εχθρός του εχθρού μου (σ.σ. εννοούν τη ΝΔ) είναι τώρα φίλος».

Τέτοια δραστηριότητα, με επιβεβαιωμένα στοιχεία, εξελίσσεται στον δήμο Κορωπίου και σε άλλες περιοχές των Μεσογείων και της Ανατολικής Αττικής, όπως και στο Μενίδι, όπως ανοιχτά διαδίδουν μέλη του μορφώματος του Κασιδιάρη. Υπενθυμίζεται ότι στο Μενίδι όλως τυχαίως (;) ο Χρ. Ηλιάδης, πρώην υποψήφιος με το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. και στη συνέχεια με το κόμμα του Βελόπουλου (εκλογές 2019), και ο οποίος στην εφημερίδα του «φιλοξένησε» συνέντευξη από τον ναζιστή Κασιδιάρη, ήταν παρών και στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα. Για να διασκεδάσουν μάλιστα τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια ενός κόσμου στην περιοχή, τα έριξαν στον Σπίρτζη, που παρέσυρε δήθεν τον Τσίπρα...

Αντίστοιχα περιστατικά λαμβάνουν χώρα και σε γειτονιές της Β' Πειραιά, όπως στο Πέραμα, καθώς και σε ορισμένους κλάδους επαγγελματιών στην Αττική, όπου παρατηρείται ανάλογη «κατεύθυνση» από τα ορφανά της ΧΑ που ακολουθούν τώρα τον Κασιδιάρη.

Αυτόν τον εσμό χαρακτηρίζει «παρασυρμένους απλούς ανθρώπους» ο Αλ. Τσίπρας! Τους ξεσκολισμένους φασίστες, επιβεβαιώνοντας ότι το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τις φασιστικές ψήφους αποδίδει.

Προσοχή! Ρίχνουμε το σωστό ψηφοδέλτιο στην κάλπη

Την Κυριακή 21 Μάη χιλιάδες ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να πέσουν στην κάλπη και να μην υπάρξει καμιά αναποδιά. Προσοχή χρειάζεται ώστε να μην μπερδέψει κάποιος το ψηφοδέλτιο του Κόμματος με κάποιο παρεμφερές από άλλον συνδυασμό, καθώς υπάρχουν αρκετά τέτοια. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έχει πάνω το γνωστό έμβλημά του με τα τρία γράμματα και το σφυροδρέπανο, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Από κάτω γράφει «Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Κάθε εκβιασμός και ένας επιπλέον λόγος για Ισχυρό ΚΚΕ!

Η μέρα της κάλπης έφτασε, και μαζί της όλο και φουντώνουν τα σενάρια των κυβερνητικών συνεργασιών ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με το αλισβερίσι τους να περνάει στην επόμενη φάση από την ερχόμενη Δευτέρα, τη «διερευνητική».

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι συντηρούν μέχρι και την τελευταία στιγμή το σενάριο για προσφυγή σε νέες εκλογές, προκειμένου να περάσει σε επόμενη φάση και ο εκβιασμός προς τον λαό, αν και έχουν όλα τα «φόντα» για να τα βρουν και να συγκροτήσουν κυβέρνηση ακόμα και τη Δευτέρα πρωί πρωί...

Τα ίδια τα προγράμματα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν του «λόγου το αληθές»: Οτι αυτά τα κόμματα μπορούν να τα βρουν μετά τις εκλογές της 21ης Μάη, «επιστρατεύοντας» και όποια άλλη διαθέσιμη δύναμη (π.χ. από ΜέΡΑ25 ή Ελληνική Λύση).

Αλλωστε, όπως υποστηρίζουν, όποιο κόμμα βρεθεί πρώτο μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση βασικά με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Και, σε αυτήν τη συζήτηση, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεχνάνε» τα περίφημα «διαφορετικά προγράμματά» τους, αφού, όπως φαίνεται, και τα δύο είναι απολύτως «συνθέσιμα» με όσα λέει το ΠΑΣΟΚ. Τόση είναι η «άβυσσος» που τους χωρίζει...

Βέβαια, και μόνο το ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει καθαρό πως θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και με όλους μαζί είναι αποδεικτικό της προγραμματικής τους σύμπλευσης.

Τι καθορίζει αυτήν τη «σύμπλευση»; Οι μεγάλες δεσμεύσεις τους, που απορρέουν από το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, από το Σύμφωνο Σταθερότητας, την «πράσινη ανάπτυξη», τη στήριξη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, τη θωράκιση τελικά της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επομένως, κανέναν ουσιαστικό λόγο δεν έχουν να προκηρύξουν νέες εκλογές.

Γιατί όμως συζητούν αυτό το σενάριο; Αν τελικά το επιλέξουν θα το κάνουν μόνο και μόνο για να εντείνουν τους εκβιασμούς στον λαό, για να κλέψουν λαϊκές ψήφους, για να διαγωνιστούν κυνηγώντας μεγαλύτερο κομμάτι της «εκλογικής πίτας», ώστε από καλύτερες θέσεις να παζαρέψουν τη σύνθεση της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Αλλωστε, ακόμα και από ενδεχόμενες νέες εκλογές τον Ιούλη, δύσκολα θα σχηματιστεί μονοκομματική κυβέρνηση αυτοδυναμίας, οπότε και πάλι οι παραπάνω «πρόθυμοι» θα κληθούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας, αφήνοντας τελικά για τον Ιούλη αυτό που μπορούν να κάνουν και τώρα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουν κάτι τέτοιο. Παρόμοια ήταν η επιλογή τους και το 2012, όταν μετά τις εκλογές του Μάη, προκήρυξαν νέες εκλογές για τον Ιούνη. Και αποδείχθηκε ότι τα κόμματα που σχημάτισαν τελικά κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) θα μπορούσαν να το κάνουν και με το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι κέρδισαν 11 περισσότερες έδρες, επομένως κερδισμένη βγήκε η αντιλαϊκή κυβέρνηση που συγκροτήθηκε, έγινε πιο ισχυρή η αντιλαϊκή πλειοψηφία.

Επομένως, δεν μιλάμε για «πρώτες» και για «δεύτερες» εκλογές. Αλλά για ξεχωριστές εκλογικές διαδικασίες με το ίδιο περιεχόμενο, με τα ίδια βασικά διλήμματα για τον εργατόκοσμο και τη νεολαία.

Αν το διακύβευμα για τα κόμματα του κεφαλαίου είναι το πώς θα συγκροτήσουν πιο ισχυρή κυβέρνηση, για τον λαό το ζήτημα είναι να αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο, όσες κάλπες κι αν αποφασίσουν να στήσουν.

Αν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ «καίγονται» να αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερες λαϊκές ψήφους για να παζαρέψουν από καλύτερες θέσεις τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, για τον λαό κρίνεται το πώς θα βγει ο ίδιος πιο δυνατός, για να την αντιπαλέψει, για να δυσκολέψει την πολιτική της, τα επόμενα αντεργατικά νομοσχέδια.

Για να γίνει αυτό, ο δρόμος είναι ένας: Να είναι αδύναμα τα κόμματα που θα κυβερνήσουν και όσο πιο δυνατό γίνεται το ΚΚΕ.

Μάλιστα, αν γίνουν ξανά εκλογές, τότε είναι που το ΚΚΕ θα πρέπει να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά, τότε είναι που θα πρέπει να το εμπιστευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι κάνοντας κριτήριό τους τα τερτίπια των αστικών κομμάτων για τον εκβιασμό της λαϊκής ψήφου. Τότε είναι που θα πρέπει το «κανένας απ' τους δύο» να εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά με τη συμπόρευση με το μόνο κόμμα που τους «χαλάει» τη σούπα της συναίνεσης: Το ΚΚΕ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κανένας δεν μπορεί να μιλάει για «παραπλανημένους» για να καλύψει το «ψάρεμα» ψήφων στα βρώμικα νερά του φασισμού

Σε σχόλιό του για τις νέες αναφορές του Αλ. Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να καλύψει το προσκλητήριό του στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, φτάνει στο σημείο να "φουσκώνει" ακόμα και τα ποσοστά της, μιλώντας για 600.000 ψήφους! Τον ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε στο 2012. Η Χρυσή Αυγή το 2019 πήρε 165.000 ψήφους κι ενώ είχε αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας της ως ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης, που επισφραγίστηκε στη συνέχεια και με την καταδικαστική απόφαση.

Κανένας, λοιπόν, δεν μπορεί να λέει ότι απευθύνεται σε "παραπλανημένους" για να καλύψει το "ψάρεμα" ψήφων στα βρώμικα νερά του φασισμού.

Ο λαός και η νεολαία δεν θα δείξουν καμία ανοχή στον φασισμό κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ