Σάββατο 20 Μάη 2023 - Κυριακή 21 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
«Μακροβούτια» στον φασιστικό βούρκο προς αναζήτηση ψήφων

«Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», «το επιβάλλει η αρχή της αυτοσυντήρησης», λένε διάφορα «παρασυρμένα» φασιστοειδή
«Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», «το επιβάλλει η αρχή της αυτοσυντήρησης», λένε διάφορα «παρασυρμένα» φασιστοειδή
Στα θολά νερά του φασιστικού βούρκου συνεχίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή να ψαρεύει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλ. Τσίπρα να επανέρχεται και με νέα σχετική δήλωση την Παρασκευή, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον «ΣΚΑΪ». Μάλιστα έφτασε στην κατάντια να «φουσκώνει» τεχνητά τα ποσοστά της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα «μακροβούτια» στον βούρκο.

Ισχυρίστηκε ότι είναι 600.000 όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς τους «λαϊκούς ανθρώπους», «παρασυρμένους» που στράφηκαν τάχα στους εγκληματίες ναζί, και «ανόητους» όσους υποστηρίζουν ότι αυτοί οι ψηφοφόροι είναι φασίστες.

Η πραγματικότητα που αναποδογυρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η φασιστοσυμμορία της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Ιούλη του 2019 είχε λάβει 165.620 ψήφους, όχι 600.000. Επομένως, όσοι επέμειναν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2019 το ναζιστικό μόρφωμα, ενώ η δολοφονική του δράση είχε αποκαλυφθεί ήδη από το 2012, κάθε άλλο παρά ...παρασυρμένοι εργάτες είναι!

Οι νέες αυτές ντροπιαστικές δηλώσεις έγιναν σε συνέχεια των όσων είχε ξεστομίσει ο Αλ. Τσίπρας μέσα στην περασμένη βδομάδα: «Τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι».

Και το ...φλερτ καλά κρατεί με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις όπως οι παραπάνω εκτός των άλλων έδωσαν την ευκαιρία στη ΝΔ να παραστήσει την ...«αντιφασιστική» δύναμη, μπας και ξεχάσει ο λαός ότι και οι δικές της κυβερνήσεις, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιδείξει απαράδεκτη ανοχή στους φασίστες και ότι τώρα και οι δύο τούς αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία. Στελέχη της ΝΔ άλλωστε έχουν διατυπώσει τους προβληματισμούς τους για την «ανάγκη» να υπάρξει μια ...«σοβαρή Χρυσή Αυγή» στο πολιτικό σκηνικό.

Μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται τις ευθύνες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης, για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, 10 χρόνια μετά, δεν έχει τελεσιδικήσει.

Μαζί συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ συμπράττουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με στέλεχος της Χρυσής Αυγής και πρώην υποψήφιό της στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Ηδη σε πολλές περιοχές φασιστοειδή με «κολλημένα ένσημα» σε διάφορα φασιστικά μορφώματα, είτε της ΧΑ είτε του Κασιδιάρη κ.ο.κ., δεν διστάζουν να δίνουν «γραμμή» για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καταγεγραμμένες αναρτήσεις στα social media, όπως του πρώην βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος, πέρα από την ανάρτηση, περιδιαβαίνει στο Μεσολόγγι, όπου ζει, καλώντας σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, άλλα φασιστοειδή από διάφορες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας κάνουν αναρτήσεις σε social media όπου προτρέπουν κι άλλους από το σινάφι τους να δώσουν την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «ο εχθρός του εχθρού μου (σ.σ. εννοούν τη ΝΔ) είναι τώρα φίλος».

Τέτοια δραστηριότητα, με επιβεβαιωμένα στοιχεία, εξελίσσεται στον δήμο Κορωπίου και σε άλλες περιοχές των Μεσογείων και της Ανατολικής Αττικής, όπως και στο Μενίδι, όπως ανοιχτά διαδίδουν μέλη του μορφώματος του Κασιδιάρη. Υπενθυμίζεται ότι στο Μενίδι όλως τυχαίως (;) ο Χρ. Ηλιάδης, πρώην υποψήφιος με το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. και στη συνέχεια με το κόμμα του Βελόπουλου (εκλογές 2019), και ο οποίος στην εφημερίδα του «φιλοξένησε» συνέντευξη από τον ναζιστή Κασιδιάρη, ήταν παρών και στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα. Για να διασκεδάσουν μάλιστα τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια ενός κόσμου στην περιοχή, τα έριξαν στον Σπίρτζη, που παρέσυρε δήθεν τον Τσίπρα...

Αντίστοιχα περιστατικά λαμβάνουν χώρα και σε γειτονιές της Β' Πειραιά, όπως στο Πέραμα, καθώς και σε ορισμένους κλάδους επαγγελματιών στην Αττική, όπου παρατηρείται ανάλογη «κατεύθυνση» από τα ορφανά της ΧΑ που ακολουθούν τώρα τον Κασιδιάρη.

Αυτόν τον εσμό χαρακτηρίζει «παρασυρμένους απλούς ανθρώπους» ο Αλ. Τσίπρας! Τους ξεσκολισμένους φασίστες, επιβεβαιώνοντας ότι το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τις φασιστικές ψήφους αποδίδει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ