Σάββατο 20 Μάη 2023 - Κυριακή 21 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ
Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να μείνει η ψήφος εκεί που την δίνουμε, στο κίνημα, στον λαό

Ο Β. Γκιτάκος μεταξύ άλλων στάθηκε στην ταύτιση των μεγάλων κομμάτων και στο επίπεδο των δήμων σημειώνοντας: «Δεν θα ξεχάσουμε, όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ότι εδώ από αυτήν την πλατεία εξαπατούσε τον λαό του Πειραιά, λέγοντας ότι "σας παίρνουν το λιμάνι, θα σας πάρουν και τον δήμο". Και τελικά η δική τους κυβέρνηση με την ψήφο και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεπούλησαν το λιμάνι και η δική τους δημοτική παράταξη, "Πειραιάς για Ολους", ψήφισε μαζί με τη δημοτική αρχή του κ. Μώραλη τη μετατροπή του δήμου σε Ανώνυμη Εταιρεία με τη σύσταση του "Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμος Πειραιά ΑΕ".

Γιατί την ίδια πολιτική έχουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και στους δήμους. Και είδαμε πώς έρχονται σε σάρκα μία προκειμένου να αμυνθούν από αυτό που τους φοβίζει. Το είδαμε στην Καισαριανή, στο Περιστέρι, στην Πάτρα που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη αλλά και αλλού.

"Σιαμαία" η πολιτική τους και για τους εργαζόμενους με "ελαστικές" σχέσεις εργασίας, επιμένοντας σταθερά στην ανακύκλωση της ανεργίας. Εχουν μετατρέψει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τη μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα!

Από τη μία ρουσφέτια των δημάρχων αποκαλεί τους εργαζόμενους συμβασιούχους ο εκλεκτός δήμαρχος της ΝΔ, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου. Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου φωνάζουν και νομοθετούν Βορίδης και κυβέρνηση.

Από κοντά και η δήθεν προοδευτική δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που μαζί με τις παρατάξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει και μονιμοποιεί εργαζόμενους συμβασιούχους.

Εφαρμόζοντας χωρίς ίχνος πολιτικής αντίδρασης την αντεργατική διάταξη Βορίδη, θέλει να κρατήσει τους εργαζόμενους συμβασιούχους σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας μέχρι να τους πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες στον Καιάδα της ανεργίας! Την απάντηση όμως σ' αυτό την δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που με μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και σε αυτήν τη μάχη από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό τους, όπως άλλωστε κάνουν πάντα, το ΚΚΕ, η "Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου - Δραπετσώνας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Και θα συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων και την επομένη των εκλογών, μέχρι να πάρει πίσω την έφεση η κατ' ευφημισμό "προοδευτική" δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε ακόμη: «Δεν χρειάζεται να συμφωνεί κάποιος σε όλα με το Κόμμα για να το εμπιστευτεί.

Πάρα πολλοί αγωνιστές του μόχθου και του κινήματος που βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια σε άλλους πολιτικούς χώρους και κατάλαβαν ότι το "πάμε κι όπου βγει" δεν βγάζει πουθενά ή εκ των πραγμάτων ηττήθηκαν, δεν τα παράτησαν, δεν αποχώρησαν από το κίνημα.

Δήλωσαν "παρών" στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση.

"Παρών" στο κάλεσμα του Κόμματος δήλωσα κι εγώ και είναι μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει το ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο της Α' Πειραιά μαζί με άλλους αγωνιστές - αγωνίστριες που καθημερινά δίνουν μάχες για καλύτερους όρους ζωής και εργασίας, και αυτό αποτέλεσε κριτήριο για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ αναγνωρίζεται από όλους ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζόμενους, στους καθημερινούς αγώνες στους χώρους δουλειάς, δίπλα στον λαό και στις ανάγκες του και μέσα στη Βουλή αποτελεί τη φωνή όλων μας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που φέρνει τροπολογίες στη Βουλή που ανταποκρίνονται πραγματικά στις λαϊκές ανάγκες, για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, για κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και πολλές άλλες.

Τις οποίες όμως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τις απορρίπτουν, γιατί αυτή είναι η πολιτική τους, μακριά από τις δικές μας ανάγκες που αποτελούν κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, και είναι ο "εχθρός" της ανταγωνιστικότητας και της "ανάπτυξης" των λίγων.

Φίλες και φίλοι,

Η στήριξη του "μικρότερου κακού" δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή για κανέναν. Η εμπειρία τουλάχιστον της τελευταίας δεκαπενταετίας το έχει αποδείξει ότι αυτή η επιλογή τελικά οδήγησε τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες στα ακόμα χειρότερα.

Η πρωτιά ξανά της "Πανσπουδαστικής", οι πρωτιές στα συνδικάτα και η αλλαγή συσχετισμών δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο και όλα μπορούν να αλλάξουν, αρκεί να το πιστέψουμε.

Στις 21 Μάη κάνουμε την έκπληξη που τους φοβίζει, που τους τρομοκρατεί!

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να μείνει η ψήφος εκεί που την δίνουμε, στο κίνημα, στον λαό και στις ανάγκες του, ανοίγοντας δρόμο για την ανατροπή.

Καλή δύναμη και στις 21 Μάη να κοκκινίσουν οι κάλπες

για ακόμα πιο ισχυρό - πιο δυνατό ΚΚΕ, με τη δική σας ψήφο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ