Σάββατο 20 Μάη 2023 - Κυριακή 21 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «UPFIELD HELLAS»
Καθολική συμμετοχή και στην τρίτη στάση εργασίας

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο της «Upfield Hellas». Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη της Πανελλαδικής Ενωσης Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ωριμάνσεις τριετίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα υγείας και ασφάλειας. Η στάση εργασίας της Παρασκευής ήταν η τρίτη που πραγματοποίησαν μέσα σε μια βδομάδα, ενώ κατά τη διάρκειά της έγινε και Γενική Συνέλευση.

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις και στα αιτήματα των εργαζομένων έχει εκφράσει και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας.

Σε συνάντηση που έγινε με την εργοδοσία, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετέφεραν τα αιτήματα που έχουν αποφασίσει συλλογικά: 9% αύξηση για όλους, προσλήψεις προσωπικού, ειδικά σε τμήματα με υποστελέχωση και μεγάλη εντατικοποίηση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, παροχή συναλλαγματικών για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Ηδη μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία, κάτω και από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, έχουν οδηγήσει σε συμφωνία για τον βασικό μισθό (1.050 ευρώ για βοηθούς και 1.150 για χειριστές). Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την εργοδοσία να απαντήσει στα αιτήματά τους μέχρι την Τρίτη 23 Μάη, ενώ την επομένη, 24 Μάη, θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση, ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ