Σάββατο 20 Μάη 2023 - Κυριακή 21 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ
Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ η φωνή μας δυναμώνει

Ο Αν. Τσουκαράκης στον χαιρετισμό αφού αναφέρθηκε στην πείρα από τη θητεία του ως αξιωματικού, με όλες τις κυβερνήσεις να αξιοποιούν τους στρατιώτες και το μόνιμο προσωπικό απέναντι στους εργαζόμενους και για να μπαλώσουν τις τρύπες του αστικού κράτους, τόνισε πως αυτές οι κυβερνήσεις «δεν γουστάρουν να έρθουν σε σύγκρουση με το κεφάλαιο. Υπηρετούν το κεφάλαιο. Υπηρετούν την αστική τάξη. Είναι η αστική τάξη».

Σημείωσε ότι «οι εν ενεργεία στρατιωτικοί αντιληφθήκαμε ότι, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να ανατρέψουμε τα πάντα. Το συνειδητοποιήσαμε. Το πιστέψαμε. Το παλέψαμε. Κερδίσαμε. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε σωματεία. Καταφέραμε μικρές και μεγάλες νίκες. Τίποτα τελικά δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να το πιστέψουμε και να μην κάνουμε πίσω.

Καλώ τους συναδέλφους μου, τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές θα τους απολύσει, αφού τους ξεζούμισε για 6 χρόνια, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Οι στρατιωτικοί βράζουν από οργή και αγανάκτηση, όπως βράζει όλος ο ελληνικός λαός. Οπως βράζετε κι εσείς και όλοι όσοι δεν μπόρεσαν σήμερα, αν και το ήθελαν, να είναι κοντά μας. Τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Στρατεύονται και τους δίνουν περίπου 8,5 ευρώ τον μήνα. Ναι. Καλά ακούσατε.


Οκτώμισι ολόκληρα ευρώ τον μήνα τους δίνουν. Με αυτά θα φάνε, θα πιουν, θα διασκεδάσουν στην έξοδό τους, θα γυρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα στην άδειά τους από τα νησιά του Αιγαίου, τις παραμεθόριες περιοχές, τις απομακρυσμένες περιοχές της εσχατιάς. 8,5 ευρώ τον μήνα για τη στρατευμένη νεολαία μας και δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, για να σκοτώνονται οι λαοί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ξεκινούν. Ε, λοιπόν, να το πω δυνατά να ακουστεί και από δω, από το κέντρο του Πειραιά, από τις λαϊκές συνοικίες της Β΄ Πειραιά του αγώνα ενάντια στους ναζί φασίστες, της COSCO, της Ζώνης, από τη Σαλαμίνα μέχρι τα εγκαταλελειμμένα από όλες τις κυβερνήσεις Κύθηρα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την Υδρα, την Τροιζηνία: Οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν θα γίνουμε μακελάρηδες των λαών. Δεν γουστάρουμε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ειρήνη θέλουμε. Ειρήνη γουστάρουμε για όλους τους λαούς. Ολων των χωρών. Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η σύμμαχός τους η ΕΕ, στο όνομα των συμφερόντων τους, δεν το έχουν σε τίποτα να ξεκινήσουν ή να εμπλακούν σε πολέμους. Να δημιουργήσουν στρατιές προσφύγων και μετά να χτίζουν φράχτες.

Ε, ναι λοιπόν. Τέρμα. Το 2023 η απόφαση ελήφθη. Δεν "τσιμπάμε" πια. ΜΟΝΟΙ τους και ΟΛΟΙ μας.

Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ η φωνή μας δυναμώνει. ΜΟΝΟΙ τους και ΟΛΟΙ μας. 21η Μάη πάμε το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται. Η οργή και η αγανάκτησή μας για όλα όσα έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις τους, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ας γίνουν τώρα φόβος τους. Φόβος για να μην μπορέσουν να εφαρμόσουν όλα αυτά που δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν. Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή για να σκέφτονται διπλά και τριπλά για το τι θα πράξουν. Για να υπάρξει ισχυρή αντιπολίτευση. Ισχυρό ΚΚΕ για να ακούγεται δυνατά η φωνή του λαού, η φωνή μας, μέσα και έξω από τη Βουλή. Για να ακούγονται τα δίκαια αιτήματα όλων μας.


Για να υπάρξουν μικρές και μεγάλες νίκες. Παντού. Ο ελληνικός λαός είναι δυνατός λαός. Είμαστε δυνατοί και περπατάμε με ψηλά το κεφάλι και περηφάνια. Την ιστορία τη γράφουν και οι παρέες. Την Κυριακή, λαός και ΚΚΕ, ΚΚΕ και λαός, να γίνει μια μεγάλη παρέα και να γράψει ιστορία. Την 21η Μάη, το συμβόλαιο σταθερότητας για το κεφάλαιο, το συμβόλαιο αστάθειας για τον λαό στην πραγματικότητα, του Ταμείου Ανάκαμψης των 893 σελίδων, που κανείς τους δεν διάβασε γιατί δεν πρόκαμε, αλλά όλοι μαζί υπέγραψαν για να τηρήσουν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα - στήριγμά τους, επιστρέφεται με συστημένο πακέτο που απέξω γράφει με τρία μεγάλα κόκκινα γράμματα ΚΚΕ και μέσα τίγκα με κόκκινα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ