ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Μάη 2023
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Καραντωνίου

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Μεταμόρφωσης του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο 27 Μαΐου.

Ο σύντροφος Νίκος υπήρξε μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του και το υπηρέτησε από όποια χρέωση του δόθηκε: Γραμματέας της ΚΟΒ, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεταμόρφωσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο κίνημα στο Συνδικάτο Οικοδόμων, στους συνταξιούχους.

Η Κομματική Οργάνωση Μεταμόρφωσης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά του και συντρόφους Ειρήνη, Κυριάκο, Βασίλη, στα εγγόνια του, τον Νίκο και τον σύντροφο Σταύρο, στους οικείους του και λοιπούς συγγενείς.

Στη μνήμη του η ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Μεταμόρφωσης προσφέρουν 500 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ εκφράζει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. «Ο συνάδελφος Νίκος μπήκε από μικρός στη βιοπάλη και την οικοδομή. Μέλος του Συνδικάτου μας από την ίδρυσή του. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του παραρτήματός μας στο Νέο Ηράκλειο για πολλά χρόνια και από τη θέση του ταμία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνεται σήμερα μία βδομάδα από τον άδικο χαμό του αγαπημένου μας ανιψιού και ξαδέρφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 150 ευρώ, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Ευγενία και Γιάννης

Παναγιώτης, Κλωντίν, Βαγγέλης και Μίρκα

Βασίλης, Ειρήνη, Σταύρος και Νίκος

***

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΕΣΦΥΓΕΣ ήταν ανώτερος τελωνειακός υπάλληλος και καταγόταν από το χωριό Ρούσο Σπίτι Ρεθύμνου. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1938. Στην Κατοχή πολέμησε τους Γερμανούς ναζί κατακτητές μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ Ρεθύμνου, του οποίου ανέλαβε την επιμελητεία. Για τις κομμουνιστικές του ιδέες εξορίστηκε σε διάφορα νησιά και στο κολαστήριο της Μακρονήσου, χωρίς να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του απονεμήθηκε δύο φορές, στο μέτωπο, ο σταυρός της ανδρείας, για την ανδρεία που έδειξε. Υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα αγωνιστή κομμουνιστή και Κρητικού.

Στη μνήμη του πατέρα της, ΜΑΝΩΛΗ ΝΕΣΦΥΓΕ, όπως και στη μνήμη του θείου της, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, Γραμματέα του ΕΑΜ Ρεθύμνου, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές σε μπλόκο την περίοδο της Κατοχής, και της θείας της, ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, η Λία Νεσφυγέ, δημοσιογράφος, προσφέρει το ποσό των 300 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ