Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνεται σήμερα μία βδομάδα από τον άδικο χαμό του αγαπημένου μας ανιψιού και ξαδέρφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 150 ευρώ, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Ευγενία και Γιάννης

Παναγιώτης, Κλωντίν, Βαγγέλης και Μίρκα

Βασίλης, Ειρήνη, Σταύρος και Νίκος

***

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΕΣΦΥΓΕΣ ήταν ανώτερος τελωνειακός υπάλληλος και καταγόταν από το χωριό Ρούσο Σπίτι Ρεθύμνου. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1938. Στην Κατοχή πολέμησε τους Γερμανούς ναζί κατακτητές μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ Ρεθύμνου, του οποίου ανέλαβε την επιμελητεία. Για τις κομμουνιστικές του ιδέες εξορίστηκε σε διάφορα νησιά και στο κολαστήριο της Μακρονήσου, χωρίς να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του απονεμήθηκε δύο φορές, στο μέτωπο, ο σταυρός της ανδρείας, για την ανδρεία που έδειξε. Υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα αγωνιστή κομμουνιστή και Κρητικού.

Στη μνήμη του πατέρα της, ΜΑΝΩΛΗ ΝΕΣΦΥΓΕ, όπως και στη μνήμη του θείου της, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, Γραμματέα του ΕΑΜ Ρεθύμνου, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές σε μπλόκο την περίοδο της Κατοχής, και της θείας της, ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, η Λία Νεσφυγέ, δημοσιογράφος, προσφέρει το ποσό των 300 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ