ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Μάη 2023
Σελ. /28
ΣΥΡΙΖΑ
Αλλάζει τους ... αγγελιοφόρους για το ίδιο αντιλαϊκό μήνυμα

Eurokinissi

«

Ρετούς» στη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας, στη βάση του αφηγήματος ότι για τον εκλογικό καταποντισμό φταίει ότι δεν επικοινωνήθηκε επαρκώς και ορθώς το πρόγραμμα και η πολιτική του πρόταση. Η απόδοση της εκλογικής συντριβής στη λειψή κατανόηση της πολιτικής του πρότασης αποσκοπεί ουσιαστικά στον εξωραϊσμό της ενώ πρόκειται για πρόταση ταυτόσημη στα κρίσιμα σημεία με αυτή των άλλων αστικών κομμάτων, αφού κοινό πρόγραμμα έχουν τις αξιώσεις του κεφαλαίου. Οχι τυχαία, χτες μετά την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας» το «πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης», κλείνοντας το μάτι για άλλη μοιρασιά σε επιχειρηματικούς ομίλους και σιωπώντας για τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνοδεύουν το υπερμνημόνιο - δάνειο του Ταμείου.

Στη νέα εκλογική επιτροπή συμμετέχουν μια σειρά «νεοφώτιστοι» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφορα «φυντάνια», όπως ο αντικομμουνιστής Μαραντζίδης, και πάντως δεν συμμετέχουν στελέχη από τη λεγόμενη κίνηση των 53, γεγονός που προκαλεί κι άλλη γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι η συγκρότησή της «είναι μία χειροπιαστή απόδειξη ότι ακούμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, λαμβάνουμε το μήνυμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Να αλλάξουμε εν κινήσει». Προέτρεψε σε «ανατροπή των συσχετισμών», κάτι που αντανακλά την επιδίωξη της Κουμουνδούρου να διατηρήσει τα σκήπτρα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και τον ρόλο της στο αστικό πολιτικό σύστημα, ισχυριζόμενος πως «οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας». Πρόκειται για τις γνωστές θέσεις που μοιάζουν «σα δυο σταγόνες νερό» με της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, όπως π.χ. για τις «πράσινες» μπίζνες, τη διασφάλιση του «εύλογου κέρδους» των funds κ.ά.

Ο εμμονικός αντικομμουνιστής Μαραντζίδης, σημαιοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ!

Ενας πολύ ενδιαφέρον τίτλος φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες σε ενημερωτικές ιστοσελίδες αλλά και σε εφημερίδες. Τι λέει ο τίτλος; «Ο Νίκος Μαραντζίδης αναλαμβάνει την προεκλογική καμπάνια του Τσίπρα»... Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο για το τι κόμμα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Νίκος Μαραντζίδης είναι «ιστορικός» που η καριέρα του έχει στηριχτεί αποκλειστικά στην παραχάραξη της Ιστορίας της κρίσιμης δεκαετίας του '40 στην Ελλάδα και στην κατασυκοφάντηση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο Ν. Μαραντζίδης μαζί με τον Στ. Καλύβα αποτελούν τους εκπροσώπους της αντικομμουνιστικής ιστοριογραφίας που έστησε πλυντήριο στα τάγματα ασφαλείας - που συνεργάζονταν με τους ναζί κατακτητές την περίοδο της Κατοχής (1940-1944). Αυτοί δημιούργησαν την εν Ελλάδι εκδοχή της θεωρίας των «δύο άκρων». Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που φιλοξένησαν τις «ιστορικές έρευνες» του Μαραντζίδη ήταν οι μεγάλοι όμιλοι των αστικών ΜΜΕ καθώς και πλήθος ακροδεξιών ομάδων και γκρουπούσκουλων, που βρήκαν μία «επιστημονική δικαίωση» για τα αίσχη που κουβαλούσε η σκούφια τους.

Θαυμάστε την επιλογή Τσίπρα

Ο άνθρωπος λοιπόν που ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του Τσίπρα είναι ο ίδιος που έχει πει κατά καιρούς τα εξής:

- Στο ερώτημα «γιατί να πάει Ελληνας με τους Γερμανούς;», απάντησε: Οι περισσότεροι ωθούνταν προς τους Γερμανούς επειδή θεωρούσαν ότι προστατεύονταν από τις επιθέσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφερόταν εκδικητικά εναντίον άλλων Ελλήνων με εκτελέσεις αντιφρονούντων.

- Στο ερώτημα εάν είναι αντικομμουνιστής απάντησε: «Ναι, είμαι αντικομμουνιστής, όπως είμαι και αντιφασίστας. Είμαι αντίθετος σε κάθε ολοκληρωτισμό». Θιασώτης της θεωρίας των «δύο άκρων» και της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό.

- «Η δράση αυτή του ΚΚΕ κατά τα χρόνια του Εμφυλίου και τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια συνέβαλε αναμφίβολα στην ενίσχυση των αμυντικών και αυταρχικών αντανακλαστικών του μετεμφυλιακού κράτους».

- Πολλοί Ελληνες προσχώρησαν στο ΕΑΜ «γιατί απλούστατα δεν είχαν άλλη επιλογή, καθώς το ΕΑΜ δεν δίσταζε να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους παράκουαν τις εντολές του».

Αυτός λοιπόν είναι ο γνωστός Μαραντζίδης που ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία Τσίπρα.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν, τα ανιστόρητα πονήματα του Ν. Μαραντζίδη βρίσκουν χρηματοδότηση και στήριξη από διάφορα κέντρα, όπως το πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση! Καθόλου τυχαία, επίσης, λίγα χρόνια πριν, «η Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τον αντικομμουνισμό του Μαραντζίδη και την αθώωση εκ μέρους του των ταγμάτων ασφαλείας και του αισχρού ρόλου τους ενάντια στον λαό και την ηρωική ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση.

Να τον χαίρονται...!

Με την πρόσληψη του Μαραντζίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε έναν γάμο και ένα διαζύγιο. Γάμος γιατί ο αρραβώνας είχε ήδη γίνει (π.χ. η «Αυγή» φιλοξενούσε άρθρα του Μαραντζίδη, ο ίδιος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε μόνιμο στασίδι σε φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ sites)... «Διαζύγιο» γιατί φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια των αφεντικών ξεκόβει οριστικά ακόμα και από τους «δικούς του» ιστορικούς και τις αντίστοιχες ιστορικές επεξεργασίες, αφού προτιμάει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον συγγραφέα - σύμβολο του αντικομμουνισμού και εκλεκτό του Yale...

Σε κάθε περίπτωση το φυντάνι Μαραντζίδης, όπως και η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογούν αυτό που αισθάνονται πλέον ακόμη περισσότεροι: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά δεσμευμένος στο σύστημα. Τελικά, όταν ο Τσίπρας επικαλούταν το «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» μάλλον έβαζε τον εαυτό του στη θέση του Παπάγου...

Οι προοδευτικοί, αριστεροί και ριζοσπάστες έχουν πλέον έναν ακόμη λόγο να τιμωρήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να ξοδεύεται η εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διστάζει να ξεπλένει ακόμα και τα χειρότερα πλυντήρια...

Στις 25 Ιουνίου μόνο ΚΚΕ!

Υ.Γ.: Αλήθεια, αφού τόσο ψάχνονται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς διευρύνεται η «συντηρητικοποίηση», πώς πιστεύουν ότι θα επιδράσει η επιλογή εκ μέρους τους του εμμονικού παραχαράκτη της Ιστορίας;

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ντροπή και αίσχος το ψάρεμα ψήφων σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής

Καθώς περνάνε οι μέρες αποκαλύπτονται και άλλα προεκλογικά νταραβέρια του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της ακροδεξιάς.

Συγκεκριμένα, στον τοπικό Τύπο της Λάρισας δημοσιεύτηκε φωτογραφία, όπου απεικονίζονται μαζί και γεμάτοι χαρά ο Βασίλης Χαλβατζούλης, ο οποίος βρισκόταν στα χρυσαυγίτικα ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές του 2014 και τις βουλευτικές του Γενάρη 2015, ο νυν δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης (που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλους) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενος από τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ) Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα στις 11/5. Σε άλλη φωτογραφία, από την ίδια συγκέντρωση, ο Βασίλης Χαλβατζούλης φαίνεται να αγκαλιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ σημειώνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, υπενθυμίζοντας και άλλα προεκλογικά νταραβέρια του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της ακροδεξιάς, για παράδειγμα στην Καστοριά, στο Μενίδι, στον Πύργο και αλλού.

Στηλιτεύει ακόμα τις δηλώσεις του δημάρχου Λάρισας περί «πολυσυλλεκτικής σύνθεσης» ή «ξεπεράσματος των ορίων των κομμάτων», αλλά και την «άνεσή» του να συνεργάζεται με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και της ΝΔ.

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «όλα τα παραπάνω γίνονται στο έδαφος της στρατηγικής σύμπλευσης των αστικών κομμάτων αλλά και των φασιστικών μορφωμάτων στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και της "επενδυτικής βαθμίδας", που συνοδεύονται από διαρκές τσάκισμα δικαιωμάτων, και των επικινδύνων για τους λαούς ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Αποδεικνύεται καθαρά ότι τα φασιστικά μορφώματα είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος που όλοι μαζί υπηρετούν, αλλά και πόσο ψεύτικος και κενός είναι ο αντιφασισμός των αστικών κομμάτων».

Προσθέτει ακόμα ότι «η αντιμετώπιση των φασιστικών μορφωμάτων είναι υπόθεση της οργανωμένης συλλογικής πάλης, με την απομόνωσή τους παντού, να μη βρίσκουν τόπο για να χύσουν το δηλητήριό τους. Ο αγώνας αυτός περνάει και από τις κάλπες, με την ενίσχυση του ΚΚΕ που στέκεται με συνέπεια απέναντι στον φασισμό, στα μορφώματά του, στην ιδεολογία του και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Δυνατό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, η μόνη σίγουρη επιλογή και στην κάλπη, για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται πραγματικά αριστερός και προοδευτικός! Δυνατό ΚΚΕ γιατί αντίπαλο δέος και αντιπολίτευση "στη δεξιά του Μητσοτάκη" δεν μπορεί να είναι ένα συνονθύλευμα που περιλαμβάνει στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ, το μισό ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, μέχρι ακροδεξιούς».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ