Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ντροπή και αίσχος το ψάρεμα ψήφων σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής

Καθώς περνάνε οι μέρες αποκαλύπτονται και άλλα προεκλογικά νταραβέρια του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της ακροδεξιάς.

Συγκεκριμένα, στον τοπικό Τύπο της Λάρισας δημοσιεύτηκε φωτογραφία, όπου απεικονίζονται μαζί και γεμάτοι χαρά ο Βασίλης Χαλβατζούλης, ο οποίος βρισκόταν στα χρυσαυγίτικα ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές του 2014 και τις βουλευτικές του Γενάρη 2015, ο νυν δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης (που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλους) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενος από τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ) Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα στις 11/5. Σε άλλη φωτογραφία, από την ίδια συγκέντρωση, ο Βασίλης Χαλβατζούλης φαίνεται να αγκαλιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ σημειώνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, υπενθυμίζοντας και άλλα προεκλογικά νταραβέρια του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της ακροδεξιάς, για παράδειγμα στην Καστοριά, στο Μενίδι, στον Πύργο και αλλού.

Στηλιτεύει ακόμα τις δηλώσεις του δημάρχου Λάρισας περί «πολυσυλλεκτικής σύνθεσης» ή «ξεπεράσματος των ορίων των κομμάτων», αλλά και την «άνεσή» του να συνεργάζεται με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και της ΝΔ.

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «όλα τα παραπάνω γίνονται στο έδαφος της στρατηγικής σύμπλευσης των αστικών κομμάτων αλλά και των φασιστικών μορφωμάτων στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και της "επενδυτικής βαθμίδας", που συνοδεύονται από διαρκές τσάκισμα δικαιωμάτων, και των επικινδύνων για τους λαούς ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Αποδεικνύεται καθαρά ότι τα φασιστικά μορφώματα είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος που όλοι μαζί υπηρετούν, αλλά και πόσο ψεύτικος και κενός είναι ο αντιφασισμός των αστικών κομμάτων».

Προσθέτει ακόμα ότι «η αντιμετώπιση των φασιστικών μορφωμάτων είναι υπόθεση της οργανωμένης συλλογικής πάλης, με την απομόνωσή τους παντού, να μη βρίσκουν τόπο για να χύσουν το δηλητήριό τους. Ο αγώνας αυτός περνάει και από τις κάλπες, με την ενίσχυση του ΚΚΕ που στέκεται με συνέπεια απέναντι στον φασισμό, στα μορφώματά του, στην ιδεολογία του και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Δυνατό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, η μόνη σίγουρη επιλογή και στην κάλπη, για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται πραγματικά αριστερός και προοδευτικός! Δυνατό ΚΚΕ γιατί αντίπαλο δέος και αντιπολίτευση "στη δεξιά του Μητσοτάκη" δεν μπορεί να είναι ένα συνονθύλευμα που περιλαμβάνει στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ, το μισό ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, μέχρι ακροδεξιούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκοινωνούντα δοχεία, με «απολήξεις» σε όλο το αστικό πολιτικό σύστημα (2023-05-06 00:00:00.0)
Θα μείνουν με την όρεξη (2023-05-02 00:00:00.0)
Μετά τον δικαστικό, βάζει «μπροστινό» στρατιωτικό ο Κασιδιάρης (2023-04-27 00:00:00.0)
Σάρκα από τη σάρκα (2023-04-05 00:00:00.0)
Για γέλια ο μαϊμού αντιφασισμός του ΣΥΡΙΖΑ (2019-05-16 00:00:00.0)
«Προοδευτική» ανοχή στους φασίστες (2019-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ