Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
«Ανακατεύθυνση προτεραιοτήτων», με σταθερά τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα

Στην ίδια ρότα, της διεκδίκησης του «υπουργείου αντιπολίτευσης», κινείται το ΠΑΣΟΚ, βγάζοντας από την ντουλάπα σκονισμένα διλήμματα, όπως ότι τάχα αναμετριέται το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, «η πρόοδος με τη συντήρηση» ...στην υλοποίηση του κοινού τους προγράμματος.

Με όχημα το «φρενάρισμα» της «παντοδυναμίας της ΝΔ», ο Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας σε εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές και στελέχη, κάλεσε «να είμαστε εμείς η ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα, που εκπροσωπεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», προφανώς ψηφίζοντας δεκάδες ακόμα από τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της, ενώ «απέναντι σε αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές της ΝΔ, προτείνουμε την ανάπτυξη Made in Greece, με ανακατεύθυνση των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης στη βάση ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου».

Επιχείρησε δηλαδή να εγκλωβίσει τον λαό σε ξένους στόχους, για την «ανακατεύθυνση» στη μοιρασιά των κονδυλίων ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δεδομένα τα περισσότερα από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γι' αυτό άλλωστε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε προχτές σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «το πρόγραμμά μας, λοιπόν, σε κάθε κεφάλαιο έχει κοστολογήσει και εξηγεί και πόθεν θα προκύψουν οι πόροι και τα αναγκαία κεφάλαια».

Στο μεταξύ, η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει για τον εαυτό του την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης προκάλεσε την αντίδραση του Χ. Καστανίδη, ο οποίος έτσι δεν εκλέγεται. Ο Χ. Καστανίδης σε μήνυμά του έκανε λόγο για «προσωπική προσβολή», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μια εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως άλλωστε δικαιούται. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».

Από το ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι αυτή η επιλογή του Ν. Ανδρουλάκη έγινε προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη στην περιφέρεια αυτή, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ