Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Παρέμβαση Ιερώνυμου για εμπλοκή κληρικών στις εκλογές

Για «χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε (...) που εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς» έκανε λόγο με ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καλώντας τη μερίδα του κλήρου που φέρεται να έχει λάβει ενεργή θέση στην εκλογική διαδικασία, να σταματήσει τη δράση της, αλλά και καταδικάζοντας ταυτόχρονα «την ομοίως βλάσφημη απόπειρα στοχοποίησης της Εκκλησίας μας ως δήθεν παράγοντα ''υπόγειας'' ή ''μυστικής'' ανάμειξης σε διαδικασίες και σε ζητήματα απολύτως αλλότρια με την αποστολή της».

Αφορμή μεταξύ άλλων έδωσαν τα δημοσιεύματα που φέρουν το κόμμα ΝΙΚΗ να ενισχύεται από μονές του Αγίου Ορους, να έχει επαφές και με το ρωσικό κράτος, όπως επίσης και με επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τουλάχιστον 4 μονές του Αγίου Ορους στηρίζουν το κόμμα, ιδιαίτερα δε η Μονή Φιλοθέου, της οποίας ο αδερφός του ηγούμενου, ασφαλιστής Εμμανουήλ Γκλάβας, συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Η συγκεκριμένη μονή διατηρεί σχέσεις με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος και επισκέφθηκε τη μονή διαδοχικά το 2020 και το 2021, και ο αδερφός του συμβάλλει οικονομικά στα μεγάλα αναστηλωτικά έργα του μοναστηριού. Σύμφωνα με το «Βήμα», «ένας επιχειρηματίας (αναφέρεται ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος με 1-2 εκατομμύρια ευρώ) με κύρια δραστηριότητα στον χώρο της εστίασης και των καυσίμων, που είναι στενός συνεργάτης γνωστού εφοπλιστή, και έχει εστιατόρια στα βόρεια προάστια φέρεται να έχει ισχυρές γνωριμίες - "επαφές", τακτική παρουσία στα ίδια μοναστήρια»...

Στο μεταξύ, οι διεργασίες στον χώρο της ακροδεξιάς συνεχίζονται, καθώς μετά την αποχώρηση Τζήμερου από την Εθνική Δημιουργία ...ο γάμος σχόλασε, με τον Φαήλο Κρανιδιώτη να ανακοινώνει πως θα στηρίξει τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ