ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Με αισιοδοξία για αγωνιστική δημοτική αρχή ξανά

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησαν χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Σίμος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πρωτούλης

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
Με αγωνιστική αισιοδοξία έγινε χτες στην Πετρούπολη στο Πνευματικό Κέντρο η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Στην παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος αναφέρθηκε στην κυρίαρχη πολιτική στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης, που «το επόμενο χρονικό διάστημα θα κινηθεί πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές ράγες που στρώθηκαν εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, με διαδοχικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή η πολιτική, όπως είπε, αντικατέστησε την κρατική χρηματοδότηση με την τοπική φορολογία και την ανταποδοτικότητα. «Είναι η πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων και της συρρίκνωσης του προσωπικού που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τους δημότες για να στρώσει το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση. Που βλέπει σαν ανεπιθύμητο κόστος τις σταθερές και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και προτιμά να καλύπτει τα κενά (όποτε το κάνει και αυτό) με φτηνούς και περιστασιακούς συμβασιούχους εργαζόμενους». Είναι η πολιτική της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» και των επιχειρηματικών μπίζνες στον τομέα των σκουπιδιών, που διατηρεί σε εξευτελιστικά επίπεδα τις όποιες δαπάνες για έργα υποδομών και συντηρήσεις, αφήνοντας να απαξιωθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, πλατείες, για να βάλουν σε αυτά πόδι τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, να εμπορευματοποιηθεί και η τελευταία σπιθαμή της λαϊκής περιουσίας που συχνά κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες».

Στο βήμα ο Β. Σίμος
Στο βήμα ο Β. Σίμος
Οσον αφορά την πόλη της Πετρούπολης, αναφερόμενος στα 4 χρόνια που πέρασαν στη δημοτική αρχή με τη συνδιοίκηση Βλάχου - Σκαλιστήρα - Λάππα, είπε πως ήταν «μία πολιτική παντρειά με σκοπό την εξουσία, με στόχο να φύγουν οι αγωνιστές - οι κομμουνιστές από την Πετρούπολη, όπως χαρακτηριστικά είχαν πει προεκλογικά». Οπως είπε, αυτή η συνδιοίκηση προσπάθησε να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική, κυρίως όσον αφορά στο κομμάτι της ανταποδοτικότητας. «Χαρακτηριστική είναι η προσπάθειά τους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, πράγμα που ούτε καν τόλμησαν να κατεβάσουν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκοντας απέναντί τους την προειδοποίηση των εκλεγμένων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"». Ενώ σημείωσε πως αντίστοιχες σκέψεις υπήρχαν και για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την αύξηση των συνδρομών στις δράσεις πολιτισμού - αθλητισμού και την υποβάθμιση του Ωδείου και της Φιλαρμονικής, που αναγκάστηκαν να αποσύρουν.

Και τόνισε πως «είναι κρίσιμο και σημαντικό στη δύσκολη επόμενη μέρα που προδιαγράφεται, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να έχουν μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα τους στην πάλη για όλα αυτά που δικαιούται. Που δεν θα είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε πως «ο δρόμος για την αλλαγή των συσχετισμών βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. (...) Μπροστά μας υπάρχει δυνατότητα να εκφραστεί και στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη τη Δυτική Αθήνα και ξεχωριστά στην Πετρούπολη, όπου ξανά έφερε το μεγαλύτερο ποσοστό για το Κόμμα μας σε όλο τον δυτικό τομέα της Αθήνας». Και κατέληξε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί και πρέπει να φέρει αγωνιστή κομμουνιστή δήμαρχο στην όμορφη Πετρούπολη, τον σύντροφο Βαγγέλη Σίμο. Δημοτική αρχή η οποία με σχέδιο, τόλμη και όραμα θα βρεθεί μπροστά στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι στον βάλτο μιας μίζερης διαχείρισης για τα κέρδη λίγων».

ΧΑΪΔΑΡΙ
Να πυκνώσουν τα λαϊκά στηρίγματα με ενίσχυση της «Λαϊκής συσπείρωσης»

Με μαχητική αισιοδοξία έγινε την Τετάρτη 12 Ιούλη, η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από την Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στη συμβολή όλων όσοι έδωσαν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών πλάι στο Κόμμα, ώστε να είναι ακόμα πιο δυνατό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκό σπίτι, ειδικά στην Αττική και στις εργατογειτονιές της Αθήνας, το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της χώρας, όπου το Κόμμα είχε δυναμική άνοδο κατακτώντας ξανά την τρίτη θέση.

Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Εχουμε ακλόνητη πίστη πως οι συσχετισμοί αλλάζουν στον δρόμο της ταξικής πάλης και της ανατροπής. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του έδωσαν οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστεί τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό θα κάνουν και οι 21 βουλευτές πανελλαδικά, μέσα και έξω από τη Βουλή. Με νέα ορμή για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης. Αλλά και με νέες απαιτήσεις μπροστά στις μάχες του επόμενου διαστήματος, ανάμεσά τους και αυτή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Αυτήν τη μάχη θα δώσουμε με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη. Για να πυκνώσουν τα λαϊκά στηρίγματα σε περισσότερους δήμους και Περιφέρειες. Για να ακούγεται η φωνή του λαού παντού. Για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών και των εδρών της "Λαϊκής Συσπείρωσης", του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ».

Ο Μ. Σελέκος
Ο Μ. Σελέκος
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος αρχικά έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της διοίκησης Ντηνιακού, αναδεικνύοντας τον ξεκάθαρα αντιλαϊκό χαρακτήρα της, φέρνοντας παραδείγματα από τη στάση του σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με τους εργαζομένους, με το ξεπούλημα υπηρεσιών του δήμου και άλλα.

Επίσης, στάθηκε στον ρόλο που έπαιξε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ώστε να μπλοκάρει αυτές τις πολιτικές, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους της πόλης.

Ακολούθησε η παρουσίαση των πρώτων 60 υποψηφίων που θα απαρτίσουν το νέο ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για αγωνιστές, μέλη, φίλους και συνεργαζόμενους με το ΚΚΕ, μέλη σωματείων και φορέων της περιοχής, αθλητικών σωματείων με τους οποίους συναντηθήκαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες το προηγούμενο διάστημα.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα η εκδήλωση για τις περιφερειακές εκλογές

Θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τη Δευτέρα 17 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) - Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης».

Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα παρουσιαστούν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Εκδηλώσεις για τις τοπικές εκλογές

Σήμερα Παρασκευή

-- Στις 8 μ.μ. οι ΚΟ δήμου Παύλου Μελά του ΚΚΕ καλούν στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη. Θα μιλήσει ο Μάριος Παλάντζας, υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 8 μ.μ. η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ασπροπύργου καλεί στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Ασπροπύργου (Αλέκου Παναγούλη 13). Θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και θα παρουσιαστούν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

-- Στις 8 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ στο «Ξινό Νερό», στο Μεταλλικό. Θα μιλήσει ο Κώστας Τσαουσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα παρουσιαστούν οι πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αύριο Σάββατο

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ καλούν στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου. Θα μιλήσουν ο Ανδρέας Κοκοσάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του Κόμματος, και ο Γιώργος Φιλιππάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Θα παρουσιαστούν υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ